Trendigt är inte alltid snyggt…

Mars 2009 | Tuesday March 31 2009 06:36 | Comments (1) Tags:

Allt som är trendigt är inte snyggt. Det är snarare en minoritet av det som är trendigt som är snyggt. Och byxorna som är inne nu är definitivt inte snygga:

byxor-1Med det inte sagt att jag inte hade kunnat tänka mig köpa sådana här byxor – inte för att jag är trendig, men för att de ser j-ligt sköna ut,hehe (speciellt nr 4 :-p ). Fast jag har redan mjukisbyxor som är lite som stilen ovan så jag nöjer mig med dom…

Fast detta är ändå från en ganska gammal tidning, så antar att en stor del av de som är i city en lördag har sådana nu. Well, jag får se i helgen, måste verkligen ut och shoppa… Kanske vi drar oss iväg för att se Entre Malmö för första gången, men tror det är lite mycket folk så nöjer oss nog med stan, är ju dessutom mycket närmre så har man det avklarat snabbare 😉 .

Marley and me

Film,Mars 2009 | Monday March 30 2009 06:40 | Comments (4) Tags: ,

Såg på Marley and me igår. En så fin men otroligt sorglig film. Jag fick en tår i ögat redan efter 10 minuter då jag såg de söta valparna, och tårflödet blev mycket värre sen – rekord hittintills tror jag, och jag är ändå rätt duktig på att gråta till filmer…. Hade tårar i ögonen mer eller mindre hela tiden tills jag gick och lade mig *snyft*.

Vi bara måste ha en hund snart – jo, jag vet om att jag är besatt, men att känna en sån saknad som den jag känner efter en vovve är inte kul 🙁 .

marley

Programmering

Mars 2009 | Sunday March 29 2009 15:46 | Comments (0) Tags:

Tänkte att jag skulle ta tag i att förbättra mina väldigt låga programmeringskunskaper. Detta har jag sagt i några år, men nu då jag har fått jättemycket ny data från projekten på jobbet så känns det som ett bra tillfälle att ta tag i det. Det är lite för segt att göra tusentals knapptryck per dag, då man kan göra samma saker genom att skriva några rader i syntax… Okej att man inte behöver programmera för att ha mitt jobb – tror knappast att någon på lab-avdelningen kan det (jag kan dock ha fel i detta), men det är som sagt väldigt tidsbesparande då man har mycket data.

Så efter att avslutat jobbveckan med en lärorik SPSS-syntax-lektion hos Anna så har jag suttit hemma lite på helgen och meckat. Jag tänkte börja att lära mig ett hyggligt enkelt språk så man har lite grundläggande programmeringskoll. Valet föll på Python, döpt efter

monty-pythonoch inte efter

python

Och så ska jag lära den mig SPSS-syntax som behövs också.

Detta känns ungefär som att gå om lågstadiet igen, men man lär sig väl med tiden.

Exempel på programmering i Python som jag pysslat med idag: Ett litet program som räknar ut Fibonacci serien upp till tusen:

>>> # Fibonacci series:
... # the sum of two elements defines the next
>>> a, b = 0, 1
>>> while b < 1000:
...     print(b, end=' ')
...     a, b = b, a+b
...
1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144 233 377 610 987

Sea Breeze

Mars 2009,Recept | Saturday March 28 2009 18:24 | Comments (3) Tags:

Nu ska jag oxå skriva om kvällens drink 😉 .

seabreeze

Sea Breeze! En av mina favoriter. Dock var det bara en enkel Sea Breeze, d.v.s. drinken och inte omgivningarna 😉 .

Den är simpel att göra också, bara att blanda is, vodka, grapefruktsjuice och tranbärsjuice, och skaka om!

I alkoholväg blir det bara drink idag och inget vin till maten. Det var 50 meters kö för att komma in på Systemet (helt galet…), så så kändes vatten som en vettigare måltidsdryck…

Magnetröntgen

Mars 2009 | Friday March 27 2009 16:48 | Comments (0)

Idag har jag varit på magnetröntgen. Då åker man in i en sån här rund mojäng, som låter rätt så mycket:

657px-mri-philipsNu var det “bara” knäet jag skulle kolla på, så slapp ligga med kroppen inuti under en lång tid som man annars kan behöva göra (upp mot 90 minuter blickstilla…), så det tog bara 20 minuter. Jag tyckte faktiskt det var riktigt skönt! Hur ofta kan man annars ligga ner helt stilla, lyssna på lugna favoriter och verkligen inte kunna göra ett dyft av sina måste-grejjor? Jag fick kämpa för att hålla mig vaken, så relaxande var det faktiskt.

Tyvärr dröjer det minst 2 veckor till jag får veta resultatet. Då får jag se om det är en menisk-skada som läkaren trodde. Jag har iallafall haft ont på det stället i knäet från och till i snart 15 år efter att jag ramlade illa på skolgympan och jag börjar bli rätt j-a trött på det knäet nu…

Trevlig tisdag

Film,Mars 2009 | Thursday March 26 2009 17:16 | Comments (0) Tags: ,

Jag tycker tisdagar har en klar plats som veckans sopigaste dag, men jag hade en väldigt bra tisdag den här veckan 🙂  !

Hade en mycket kul jobbdag med MASSOR av nya spännande resultat att analysera, och som i en preliminärkoll såg superbra ut! Blev dessutom bjuden på en god lunch ute då vi hade några kollegor från Polen på labbet. Så jobbade på länge, var hemma och vände och gick sen iväg med maken och fikade på Espresso house. Blev väl min 100:e grova scones med ost, men det var mycket mumsigt. Vi hann också med en promenix i parken i kylan. Tycker det är så mysigt att gå i parken på natten, det är så lugnt och mörkt så det känns nästan som om man är på landet.

malmabynight-1

Det var bara vi och några gäss ute.

malmabynight2-11

Sen såg vi på den sena bion av “Män som hatar kvinnor”. Känns som alla redan har sett den, men är det någon som inte har det så rekommenderar jag den, bra film.

man_som_hatar_kvinnor

Våren vart är du?

Mars 2009 | Wednesday March 25 2009 07:13 | Comments (0)

Väderguden måste ha blivit förvirrad. Nu är det snart april och jag vill ha vår! Igår snöade det och nu i morse såg det ut så här på termometern:

tempJag som tagit fram vårkavajen! Det är bara att rota fram den tjocka vinterjackan igen nu…

Kvällssfika, går det (dagens i-landsproblem)?

Mars 2009 | Tuesday March 24 2009 06:04 | Comments (2) Tags: ,

Idag ska vi se på bio. Eftersom filmen vi ska se går kl 21 så tänkte vi bege oss iväg och fika innan, myyyysigt och så kan jag ta lite koffeinhaltiga drycker så jag håller mig vaken, kvällstrött som jag är. Dock finns det knappast några cafeer som har öppet längre än till klockan 18 ens i Sveriges tredje största stad, morr…Vi som jobbar vill också kunna fika!! Visst kan man fika på lördagar, men då är cafeerna proppfyllda av till mestadelen de grupperna som ändå har möjlighet att fika på vardagar också… Har surfat runt men jag hittar inga mer cafeer som har öppet länge än de som vi redan varit på massor av gånger. Brukar ju vara mycket folk som fikar på dessa på kvällarna så det hade knappast varit en ekonomisk förlust att anställa någon att jobba lite på kvällen, men men – får väl käka min 100:e Espresso scone imorgon…

Jo, jag vet, lite dagens i-landsproblem men ändå – hade ju varit trevligt för stadens kvällsliv också att ha lite fler kvällsöppna cafeer.

caffelatte

24: Redemption

Mars 2009 | Monday March 23 2009 06:06 | Comments (2) Tags:

Såg på filmen 24: Redemption igår. Tyckte den var bra och spännande, och som brukligt med referenser till brister i amerikansk politik. Men 2 timmar av 24 är för lite, man måste ha 24 timmar av 24! Nu ser jag ännu mer fram emot när säsong 7 kommer på dvd, årets TV-höjdpunkt! Och skönt att veta att det även kommer en säsong 8…

24-redemption

Hundutställning 2

Mars 2009 | Sunday March 22 2009 15:50 | Comments (4) Tags:

Dags för andra dagen på hundutställningen Svensk vinnare -09 Malmö International. Idag var det 3264 anmälda vovvsingar. Så vi ställde klockan på 07.15 en söndag för att vara där då det öppnade…  Det började nämligen med Alaskan Malamute, en av mina absoluta favoriter.malamute

Fin Alaskan Malamutemalamute2

Fin Alaskan Malamute med en Pyreneerhund i bakgrunden.

pyreneerPå tal om Pyreneer (Alvedon-vovven) så tycker jag dom är jättefina de med, stora och lurviga.

Idag var det bl.a. rasgrupp 5 – spetsar och raser av urhundstyp, som jag tycker är SÅ fina hundar. Dock är de oftast väldigt svåra att träna och kräver mycket tid, så det blir ett projekt för framtiden då vi är vana hundägare. Några fina från den här gruppen är:

akita-1American akita. Underbara ögon…

shibaShiba

Men den vackraste hundrasen som finns tycker jag är Siberian husky:

husky-1husky-1-2husky-1-3husky-1-5

Var SÅ kul att gå på hundutställning! Har redan bokat in den 12-13:e September på Sofiero och den 8:e November i Malmö för fler hundutställningar av Sydskånska kennelklubben. Den 8:e är det dessutom Valputställning! Vill livet (och banken…) väl så kanske vi kan ha med en deltagare själva 😉 .

Next Page »