Jul 4 2020

Semester!

Nu har vår semester börjat!

Jag hämtade killarna lite tidigare. Vi tog en runda i Dalby Söderskog. Alfred fick leta Pokemon. Vi tog den sedvanliga festis-fikan. Dock så verkar hästarna där vara allt för vana av att bli matade, så de var lite väl nyfikna på oss. Så fikan blev inte så lång.

Semestervädret ser inte så lovanade ut, men vi ger inte upp utan satt under parasollet och drack rosebubbel. Ett plus då det regnar är att det iaf oftast inte är några grannar ute :p. .

Killarna såg film under tiden, men de var rätt sällskapliga ändå.

Regn regn…

Jun 28 2020

Pool

Slutligen så köpte vi en pool (likadan som förra årets modell) att svalka oss i i värmen. Sen har vi ju en pump som vi använder för att återvinna vattnet till bevattning av trädgården.

Man ser på Alfreds min att det är lite kallt med vatten direkt från slangen :p .
Men efter ett tag vande han sig.
Som alltid går det ju inte helt smärtfritt att fylla en pool fast vi sa att man inte skulle röra slangen…
Chillin’

Jun 24 2020

Midsommar

Midsommar firades på landet. För att hålla social distansiering så bodde vi i tältet. Det var mysigt 🙂 .

Tältet syns i bakgrunden. Vi skalar potatis.
Utefrulle.
Lattjande i trädgården.
Viktor plockar (omogna) krusbär.
Det blev mycket flugor i yttertältet…
Men till innertältet hade vi myggnät. Alfred hade med sin låda Kalle.
Läsa i skuggan funkade bra det med. Det var en varm midsommardag, med någon regnskur.
Även om det såg ut som det skulle regna då vi skulle äta så gjorde det lyckligtvis inte det. Det blev ingen traditionell midsommarmat utan vi åt grillat och potatissallad.
Men traditionen med jordgubbar måste man ju hålla på (även om de kostar 75kr litern…).
På midsommarnatten regnade och åskade det massor, så det blev regnkläder på då vi skulle ut och gå dagen efter.
På lördagen åkte vi hem. Viktor hjälper till med att dra loss tältpinnar.

Jun 22 2020

Skolavslutning

I år fick skolavslutningen ske utan föräldrar – dock sa Alfred att det stått en massa föräldrar tätt utanför grinden och kollat på ändå… Det gjorde inte vi, utan vi hämtade killarna tidigare istället och firade härhemma. Första riktiga året i skolan avklarad – i höst är det dags för att börja tvåan. Stora grabben 🙂 !

Viktor ville posera med nallen framför grattisblommor och tårta. Sen får man ju inte glömma att Viktor gått klart första året i storbarnsgruppen också!
Tårtöppning är en tradition som vi har. Ingen vet vilken sort det är (förutom den som inhandlat tårtan). Alfred vill inte ha gräddtårta och Viktor vill inte ha kaffetårta. Det brukar bli moussetårta 😉 .
De ser nöjda ut 🙂 –
Hallonmoussetårta med chokladbotten!
Dessutom var det dags för provsmakning av våra första hemmaodlade jordgubbar. Det var två stycken så det blev två fjärdedels jordgubbar var. Korona vann med 4-0 over Honoyne.
Efter tårtan såg vi film och sen byggde vi med plus-plus.

Jun 20 2020

Paket från farfar!

En dag kom det ett paket till Alfred från farfar.

En hel låda full med Kalle Anka och dessutom godis 😀 !


Jun 18 2020

Spel

För ett tag sen, då jag var borta några dagar och jobbade i hönshuset så hade killarna ett eget projekt – de gjorde ett labyrintspel av Lego 🙂


Jun 14 2020

Arbetar

Förra helgen åkte vi till päronen över dagen och arbetade i trädgården. Killarna var duktiga att hjälpa till! Sen åkte vi dit en dag denna helgen också – då var det dock ganska varmt så killarna fick ta det lite lugnare. Det är roligt att fixa i trädgården och kul att hjälpa till 🙂 . Även alla tre killarna tycker att det är kul – det är ju ett lite annat koncept att använda röjsågar och maskiner som i päronens trädgård jämfört med att plantera och pilla upp ogräs som man gör i vår trädgård. Vår egen trädgård är det bara jag och Viktor som är intresserade att jobba i (och tyvärr får jag ofta neka Viktor att hjälpa till saker lätt förstörs – men här på landet gör det inget 🙂 ) .

Alfred gillar röjyxan
Alla hjälper till 🙂
Testade röjsågen. Nästa helg blir det mer 🙂 !

Jun 12 2020

Odlingar

Jag har planterat en del frukt och bär i trädgården på sistone. Hoppas på bra skörd och att Viktor inte äter upp allt långt innan skördetid 😉 .

Två äppelträd. Ett familjeäppelträd t.v. med Ingrid Marie, Aroma, och Filippa (den sistnämnda är min favorit) och ett träd med Katja t.h. Båda svagväxande, med tanke på trädgårdens storlek. Mittemellan står en björnbärsbuske (lowberry little black prince). Även den i kompaktform – blir 80 cm hög och behöver inte bindas upp, dessutom tagglös.
Äppelträden blommade fint.
Den lille björnbärsbusken.
Har även planterat lite bär i hörnan av trädgården, framför förrådet. Det är en blandning av bär och blommor/buskar så det ser lite rörigt ut. Magnolian som var på framsidan av huset har flyttat hit (och vi har planterat ett träd där istället). Här i planteringen finns det röda vinbär, två olika sorters blåbär (hybridblåbär. Hade hellre haft amerikanska blåbär men de tar mer plats), allåkerbär (har aldrig smakat sådana) och hallon (Ruby beauty – även detta en kompakt, taggfri sort.
Blåbär och allåkerbär.
Det kommer bli en del blåbär ser det ut som 🙂 .
Det kommer även bli endel vinbär 🙂 .
Har en paallkrage med flera olika sorters jordgubbar, bl.a. Honeoyeoch polka, men även den tidsenliga Korona. En del bär är på g. I pallkragen bredvid har jag planterat örter, men där syns det inget nu.
Det växer smulton bredvid jordgubbarna.
Vi fick en tomatplanta av Viktors förskola. Den dog, så vi fick en ny, hoppas den mår bättre. Bredvid den en Diamantina.

Jun 10 2020

Sofiero – fika och handstående

Vi är rutinerade på utflykter, så nu hade vi med mat till två omgångar fika. Först blev det pastasallad och källarfranska, och sen som fika nr två blev det våfflor på gräsmattan framför slottet. Jag tror Jimmy hade gjort 8 våfflor, och de två grabbarna åt upp alla utom en halv som jag åt medan det fortfarande fanns några kvar 😉 .

Efter det så hittade jag mitt barnasinne och började hjula på gräsmattan (kan fortfarande!). Stod även på händer.

Ursäkta om mina ben bländas – jag är solbränd i år, så något är nog lite konstigt med färgerna.
Alfred försöker han med.
Viktor spatserar.

Jun 8 2020

Sofiero – blommor

Vackra rhododenron och azaleor.