Posted on 1 Comment

Hjälpredan

När Jimmy var hemma med sjuk (nja…) Alfred häromveckan så gjorde de pannkakor. Det tyckte Alfred var jättekul. Han vill alltid hjälpa till med saker man gör. Han har en liten vit pall som han entusiastiskt flyttar dit det händer något spännande (disk, matlagning, etc.) och säger “Åsså laga mat!!” “Åssa diska!!” “Åssa skala!!” “Åssa skära!!”

DSC_1311

Posted on 2 Comments

Malmötur

På lördagen åkte vi in en heldag till Malmö, där vi hade en del ärenden runt våra gamla hoods (det börjar mer och mer kännas som att det var i ett annat liv som man bodde där). Vi spanade fåglar och blommor. Sen gick vi till Hansa där Alfred och Jimmy åkte rulltrappa 57 ggr. Vi gick vidare till GA torg, där Alfred sprang runt och gick runt fontänen.

DSC_0131

Sen gick vi till kyrkogården och kollade de vackra blå blommorna (en kompis till mig berättade vad de hette, men det har jag redan glömt :p), bästa vårtecknet.

DSC_0132

Efter detta gick vi till Caroli, där vi käkade på Ricemarket. God buffe och Alfred tyckte det var mycket kul att käka på restaurang. Han åt två saker: en himla massa vårrullar och en himla massa konserverade klementiner. Den friterade bananen vägrade han dock ens smaka på, när gick han miste om något som jag tror han hade gillat (han har mycket förutfattade meningar om mat, men det har väl de flesta ongar). Lite foto (svårt ta någon vettig bild på Alfred :p):

DSC_1343 DSC_1341 DSC_1340 DSC_1333 DSC_1331

Jag skötte inköpen medan Alfred sprang runt som en tok på Caroli och Jimmy fick jaga honom. Jimmy var mycket trött efter detta motionspass :p . Sen åkte vi hem, hängde med grannarna och grannkidsen någon timme, och sen hjälpte Alfred till att montera den nyinköpta Espressomaskinen. Sen var han tröööött och somnade redan halv 8! Så nu är det Earth Hour och sushi!

 

 

Posted on Leave a comment

Skål…

…det är fredag! Ibland går både veckor och helger sååå snabbt. Man hinner inte med nånting. Men idag är det fredag och då är lite chill planerat.

DSC01295Alfred har förstått konceptet att skåla – han har ett litet finare festglas, och då han har det så skålar han alltid. På tal om att skåla så gillar Alfred att berätta vilka som dricker öl: “Alfred inte dricka öl. Alla barnen inte dricka öl. Mommo och moffa dricka öl!” 😉

Posted on Leave a comment

Hinderbana

Alfred blir inspirerad av Ninja Warrior och sätter ihop sin egen hinderbana. Halva fredagskvällen så körde han banan i full rulle. Även jag blev kommenderad att köra banan. Jimmy hade frikort p.g.a. att han var för tung för de små möblerna :p , så jag fick köra desto mer.

DSC01313DSC01318 DSC01327DSC01315

Posted on Leave a comment

Lustiga ljus

Mommo har nyss fyllt år, och i samband med detta hade vi en tårtbjudning.

Alfred ville gärna hjälpa till med att blåsa ut ljusen.

DSC01272

Nöjd att han blåst ut ljusen

DSC01273

????? Lågan kom tillbaks?????

DSC01274

Blåser igen

DSC01277

Men nu kom lågan tillbaks igen?

DSC01276

Efter detta läste vi på paketet och såg att vi hade köpt “Magiska ljus”. Ah, det förklarar saken 😉

Köpte även ett litet bakverk till Alfred. Tyckte dock att det kändes lite weird att dela den mitt itu :p .

DSC01281

Posted on Leave a comment

Miniweekend i Ystad

I helgen var vi iväg på en mini-weekend i Ystad. Har inte riktigt sett stadskärnan Ystad så mycket innan, men den var riktigt mysig! Många små gulliga hus.

DSC01235

Bodde på ett mysigt hotell med lite gammaldags stuk.

DSC01267 DSC01270DSC01238 DSC01239Satt och bubblade endel i fåtöljerna ovan.

DSC01250Skål skål 🙂

DSC01258Sen käkade vi en mumsig middag (anka nom nom).

 Sen var vi trötta och somnade innan klockan 10. Småbarnsföräldrar :p .

Posted on 1 Comment

Mössan

Alfred gillar att springa runt med mössa på inomhus. Det är gulligt nu, men hoppas han inte tänker bli en såndär kille-med-mössa-på-inomhus-i-tonåren-typ.

DSC01201 DSC01198

Kanske han blev möss-inspirerad av skidåkarna? I vilket fall sa han inte “se annat” då jag kollade på skidor. Han brukar säga “se annat” (med en irriterad röst) då han inte är nöjd med tv-underhållningen, och ibland kan man få höra det lite väl ofta…

DSC01206