Jan 26 2020

Biodags!

Alfred och jag var och såg på bio i fredags. Vi såg på Dr Dolittle, en bra och smårolig film.

Det är roligt att gå på bio själv med Alfred, det borde man göra oftare. En stor grej är också att Alfred får gå in i en godisaffär och köpa lösgodis innan. Det blev stora mängder, men de räckte ju för lördagsgodis också.


Jan 19 2020

Kanske lite väl tidigt…

I fredags gick jag en promenad i Botaniska trädgården (som ligger max 50m ifrån mitt kontor nuförtiden 🙂 . Det kommer att bli många besök där!).

Noterade att det var lite för många växter som tagit ut våren lite väl tidigt…


Jan 15 2020

Slut på julen

Nu tog julledigheten slut för en vecka sedan och det är business as usual. Vi ligger lite efter så nu har vi även packat ner julsakerna (eftersom det är städ på torsdag så kom vi loss att göra det). Viktor hjälpte till att dammsuga granbarr!


Jan 6 2020

Billebjer

Under en av de första dagarna i Januari så tog vi en tur till Billebjer, där vi aldrig tidigare varit.

“Hinderbanor” är alltid uppskattade.
Hittar mer hinderbanor.
Fin utsikt, även om det var lite disigt just idag.
Dammen
Trötta efter uppförsbackarna!

Jan 4 2020

Nyårsafton

En nyårspromenad i Dalby Söderskog/Dalby Hage. Blå himmel och varmt.
Svårt att sitta still för foto.
Det blev en ganska kort promenad då jag ville hem och kolla på fyrverkerierna i Sydney. Så vackert! Det var dock ej helt stämningsfullt eftersom Viktor gnällde högljutt över att han ville ha mer bubbelvatten (som vi alla skålade i) heeela tiden.

Sen hade jag tänkt att vi skulle ha en mysig eftermiddag och kolla på foton från året, prata om våra minnen, spåna över vad vi vill göra nästa år eller vad vi tror kommer hända då. Men kidsen hade lite mycket spring i benen så det blev lite pannkaka av mina planer. Men men…

Vi åt en trerätters middag (räckcocktail på toast, vildssvinsstek&pommes duchesse och pannacotta med bär). Här hjälper kidsen till med pommes duchessen. De blev kanske inte så estetiska – ser mest ut som hundskit – men de tyckte det var kul.
Dagen innan hade de hjälp till att göra efterrätten. De gillar bäst att hjälpa till med efterrätter/bakverk – antagligen p.g.a. smakproverna :p .
Chokladpannacottan var populärast men båda gick ner bra.

Barnen hade lite svårt att komma till ro sen, men tillslut somnade dom och vi kunde dricka lite bubbel och prata om året som varit och året som kommer. Sen väckte vi Alfred så att han fick kolla på raketer vid 12-slaget (även om de sett en del raketer under dagen – det smälldes rätt kontinuerligt). Dalbys raketer var nästan lika coola som Sydneys tyckte han 😉 .

Gott nytt år! 🙂


Jan 2 2020

Julkortsförsök

Som alltid blir det många misslyckade försök till julkort. Här är några: