Oktoberfest

2011,München, Tyskland,OKtober 2011,Resebloggar | Tuesday October 4 2011 21:27 | Comments (0)

Har varit iväg på ett jobbmöte i München, vilket ju såhär i början av oktober även såklart fick innehålla ett besök på oktoberfest. Det var en intressant kulturell erfarenhet. Det var otroligt mycket människor där. Ett öltält rymde upp till 10 000 personer, och de 16 tälten var fullsmockade, och det fanns ännu mer människor utanför. Nästan alla hade dirndl eller lederhosen, vilket bidrog till en lätt surrealistisk känsla (jag vill ha en dirndl, de är så söta – synd att affärerna varken var öppna söndag eller måndag som var helgdag). Alla stod på bänkarna och sjöng och dansade till hög musik (det var klockan 7 på kvällen…). Ölglasen innehöll en liter, och alla servitriser bar typ 10 glas åt gången. Det fanns hur många “karuseller” som helst, alla på vuxenavdelningen var nästanpå vassare än de läskigaste på tivoli eller Liseberg.

En kortsida av festområdet

Vi lyckades på något sätt ta oss in i ett tält

Undrar hur trött man är efter ett sådant arbetspass…

Die Deutsche Donk

2010,December 2010,München, Tyskland,Resebloggar | Wednesday December 22 2010 06:06 | Comments (2)

Just McDonalds kan man ju tycka är lite onödigt att översätta, men ska man vara politiskt korrekt så…

Tyskarna hade sina egna specialiteter på Donkan. Så tyskt! Dom gillar sina korvar där.

Vill man förresten äta lite annorlunda mat kan man göra det på de Bayerska restaurangerna i stan. Här är ett urklipp från menyn på ett ställe som chefen för Münchengruppen bjöd oss på. Jag åt inget från just den delen av menyn. Men de hade en mycket god mörk weissbier.

Yngre och äldre version av Karin

2010,December 2010,München, Tyskland,Resebloggar | Tuesday December 21 2010 06:43 | Comments (0)

Under Münchenresan hann vi även med ett besök på Deutsches Museum, ett av Europas största tekniska och naturvetenskapliga museum. Fantastiskt museum – det var väldigt kul tyckte de små nerdarna från Sverige 😉 .

Bl.a. fanns en maskin av Fraunhofer som bedömer ålder, kön och sinnesstämning på den som står framför den. Jag konstaterade att man ser betydligt yngre ut utan glasögon, och med glasögon ser man även lite arg ut. Så på alla jobbmöten den kommande veckan hade jag glasögonen på 😉 .

Nu är iofs inte åldersnoja min grej, men det var ändå lite roligt att konstatera att jag iaf ser yngre ut än vad jag är då jag inte har glasögon och är totalt osminkad 😉 , även om felmarginalen både med och utan glasögon innefattar min verkliga ålder.

Vackra München

2010,December 2010,München, Tyskland,Resebloggar | Monday December 20 2010 07:28 | Comments (0)

München var en fin stad med många vackra hus och byggnader. Här är några av dom:

Ännu mer snö

2010,December 2010,München, Tyskland,Resebloggar | Sunday December 19 2010 07:32 | Comments (0)

Lite mer snöbilder, den här gången från Garmisch-Parteinkirchen. Vi åkte upp på Zugspitze, ett nästanpå 3000m högt berg som ligger vid gränsen mellan Tyskland och Österrike. Dock var det snöstorm just då, så man såg inte så mycket, och kort efter vi kom upp igen fick vi åka tillbaks eftersom allt stängdes ner pg.a. risker med snöstormen.

Sikten från liften då det klarnade upp som mest

En grupp hurtiga männsikor som är ute på tur på trots vädret.

Tack vare de klantiga bagagehanterarna hade vi en inte helt ändamålsenlig klädsel…

Men sen lättade det på vägen ner, så vi fick lite finare foton från lägre höjd då vi åkte tåg.

Liten rapport från München

2010,December 2010,München, Tyskland,Resebloggar | Sunday December 12 2010 19:55 | Comments (0)

Så är jag i Tyskland. München är en jättefin stad! Dessvärre förtogs början av resan av att klant-SAS/Köpenhamns flygplats slarvat bort väskan, blä för dom. Dessutom tog det pinsamt lång tid för tyskarna att leverera den till hotellet, blä igen. I väskan fanns majoriteten av de varma kläderna, som behövdes till turen till Garmisch-Parteinkirchen. Men vi struntade slutligen i de varma kläderna (reste iaf  i varma jackor) och begav oss dit ändå, och det funkade bra trots allt – det var snöstorm så hade inte gått att hika runt på alptopparna i vilket fall.

Fin stad med många fina byggnader. Och tyskarna är ena hejare på julpyntning och julmarknad – fick upp julstämningen rejält.

En viss julstämning ingav även turen till Zugspite vid Garmisch-Parteinkirchen – mycket snö (storm).

München

2010,December 2010,München, Tyskland | Thursday December 9 2010 07:11 | Comments (0)

Då är det dags att bege sig ut en sväng i Europa – München och Koupio med ett snabbt stopp däremellan i Köpenhamn och Malmö. Då det bestämdes att det skulle vara ett möte i München tänkte jag mest att “hrm, hur kul kan München vara egentligen?”. Men nu då jag har researchat lite så låter det som ett intressant ställe, så jag ångrar mig lite att jag inte tog någon extra dag ledigt. Men men – sannolikheten för att det blir jobbmöte igen i dom trakterna är rätt hög 🙂 .

Lite av sakerna jag tycker verkar kul med München är närheten till Alperna (tänkte ta en tur till Garmisch-Parteinkirchen och åka upp på 3000m höga Zugspitze), vacker natur, en grön stad med många parker, ett av Europas största zoo, ett av europas största tekniska museum, vacker arkitektur, närhet till Neuschwanstein, och såklart Bier 😉 .

München – tydligen mer än bara Oktoberfest.