Alfred musicerar (present från tyskland – kanske inte helt otippat med tanke på hur trumman ser ut 😉 ). Det ser ut som han har en konstig hatt men det är bara blommor. Trots att vi har mycket bättre inomhusmiljö här än i Malmö så är inte blommorna helförtjusta i oss 🙁 . Rocket science det där med växter, där har man verkligen ingen nytta av att vara doktor :p .

DSC00187

 
 

Alfred och “Mimmi” röjde järnet igår, och käkade en massa pannacotta 🙂 . Skoj 🙂 .

DSC00235

 
 

Helgen efter min födelsedag hade maken bjudit mig på överraskningsweekend 🙂 . Nära och bra på The Lodge.Vädret var perfekt så vi började med att gå en tur på Romeleåsen. Gud vad skönt det var, jag älskar att vandra i naturen och nu är man lite svältfödd på långa chillande natur-turer (de brukar bli rätt korta för någon brukar bli arg och vilja bli buren).

DSC00040 DSC00052 DSC00068 DSC00070Vårt lilla hus

DSC00071Interiört. Och ja, så klart snubblade jag på skidorna mot vägen då jag var uppe på toa på natten :p

DSC00075Afternoon tea med fin utskikt

DSC00080Exteriört. Man kan ju lätt låtsas att man är i Nordamerika. Norra delarna av USA hade jag gärna velat åka till.

DSC00086Gullig tavla :). Kan tänka mig en liten kille till som hade tyckt att det var superskoj att “learning how to cowboy”, som det stod på tavlan.DSC00117Kväll

DSC00097Och ett parfoto på oss (sådana vimlar det inte av) med halvt avhuggen hjässa på mannen.

DSC00137Fick en födesedagstårta, nom nom

DSC00140Stannade uppe och hinkade vin till sent.

 
 

Sista månads-sammanfattningen innan Alfred fyller 2. Det blir svårare och svårare att hinna med dessa sammanfattningar, då egentiden har krympt något kolossalt, men jag har beslutat mig att jag ska hinna med att skriva idag även om det isåfall ska bli det sista jag gör under dagen :p

Alfred har kommit in i förskolerutinerna. Det dröjde inte många gånger innan han bara vinkade och slank in på avdelningen (särskilt då hans favoritfröken Marie var där) utan något som helst gråt. Men han blir även glad då man kommer och hämtar honom, och drar raskt med sig en och vandrar ut från förskolan. Förskolan verkar inte ta så mycket energi från honom trots att han är där ganska långa dagar – han har mycket energi över till eftermiddag/kväll. Så mycket energi att det är svårt att få honom och sova, och han springer runt som ett jehu och ska syssla med alla möjliga projekt på nattetid. Men han kommer ändå upp bra och snabbt på morgonen.

DSC_0688-2Alfred med sedvanlig energinivå vid nattningen. Jimmy läser Alfons och Alfred skuttar upp och ner från soffan och förevisar intressanta saker. Här kan det vara så att han hör ett flygplan. Eller ser en spindel.

Förskoleläraren säger att han alltid vill ha projekt och uppgifter på gång där, det kan jag nog tänka mig. Jag försöker hitta uppgifter till honom hemma, men om man inte hittar tillräckligt så hittar han på egna – typ att sortera spritskåpet.

DSC_0741Och får han inte fullfölja sina tilltänkta uppgifter (t.ex. banka hårda och tunga föremål i parkettgolvet) så blir han arg. Han blir ganska lätt arg. Kanske 10 ggr per timme :p . Men när han är med andra människor och vi inte är där så är han enligt uppgift jättesnäll. Som t.ex. i helgen då mommo och moffa tog hans om honom och vi var på miniweekend (vilken jag fortfarande inte hunnit blogga om). En annan sak som ger ilska är ätandet – på något sätt ser hans föräldrars mat mycket mer intressant ut, även om det är exakt samma mat. Så han kastar sig över bordet för att ta vår mat. Och blir arg då han inte får det.

Men såklart är Alfred inte bara arg – han är ofta en solstråle också som har en massa bus för sig 🙂 . Som kramas, pussas och skrattar. Hoppar och dansar och snurrar runt. Säger “Äta” och öppnar skåpet och tar sin tallrik och hoppar upp på matbordet då han är hungrig. Frågar efter Mamma då Jimmy är hemma och Pappa då jag är hemma, för han är gladast då hela familjen är hemma. Älskar att bada!  Och att äta päron.

DSC_0677-2

Alfred är sina pärons stora kärlek. Men det ska inte förnekas att han kör halvt slut på en, haha.

 

 
 

…blev jag för några dagar sen. Då fick jag dessa fina liljor, samt även en kamera. Hade sagt till maken att jag inte ville ha någon present men han lyder inte den mannen 😉 . Men presenten uppskattades väldigt mycket, för jag har varit bedrövlig på att ta foton under 2014. Eftersom min vanliga kamera inte funkade så bra så har det blivit mobilfoton hela året. Ändring på det nu alltså!

DSC00015

Födelsedagen i sig var nog en av de segaste nånsin. Kombinationen av en sen natt dagen innan, att jag var matt efter valet, förkyld, samt att det varit världens motvind på cykelturen hem gjorde att jag kände mig som ett urblåst ägg :p . Tur att vi firade helgen innan och helgen efter istället!

 
 

Alfred som leker med bilar på ICA Maxi. När man frågar honom “Vad är en bil”? så tar han händerna runt en imaginär ratt och säger “bruuuuum”, och sen säger han “pappa”. Då han ser vår bil säger han alltid “pappa” (trots att bilen faktiskt är “mammas” 😉 , man kanske skulle köra lite oftare. DSC_0819

 DSC_0818

 
 

Vi hade egentligen tänkt förtidsrösta (som vi nog gjort för det mesta innan), men det blev som vanligt alldeles för dåligt med tid på vardagarna för att få till någon sån extra aktivitet. Men idag gick vi en hurtfrisk morgon-barnvagnspromenad till vallokalen, och det känns ju ändå lite mer “riktigt” på något sätt att rösta på själva valdagen. Nu då man fått en liten avkomma så känns politik så mycket viktigare. Inte för att jag tyckt det varit oviktigt innan, men samhällsfrågorna får en helt annan dimension nu. Så jag känner mig jäkligt nervös nu, jag hoppas ju att Alfred (och alla andra barn förstås) ska växa upp i ett varmhjärtat Sverige, där man ger mer resurser till vård och omsorg, satsar på en bra skola för alla, minskar den sociala utslagningen i samhället, och tänker på miljön. Och en varmhjärtad Region Skåne också för den delen – regionvalet är väldigt viktigt i år. Blir en spännande kväll!

DSC_0725 DSC_0720

Röstar med ♥ för mitt

 
 

Lööv fridays! Fredag är ju som bäst då man är tillbaks i vardagsrutinerna och jobbar hela veckan. Nya blommor och nystädat till fredagen är också najs.

DSC_0652

 
 

Alfred har sin egen lilla TV-hörna. Han är en liten TV-junkie, trots att vi försöker begränsa det. Han blir jäkligt arg om det inte är det TV programmet som han vill se (vilket han vill se varierar hela tiden…). Fast bäst gillar han att se videor av sig själv på mobilen, lill-egot 😉

DSC_0633

 
 

Det var en inte helt otippad korrelation mellan förskolestart och sjukdom :p (Alfred har varit förkyld ett tag nu). Trodde att den stora sjukperioden var oktober – februari, så det här är väl bara en liten försmak :p.

Så Alfred är lite trött nu. Här från ett tidigare foto ihop med en annan trötter. Chill på soffan.

DSC_0505

 

 

Next Page »