Tur till bokskogen

2010,Cykling,Juli 2010 | Saturday July 31 2010 10:21 | Comments (0)

Någon dag efter hemkomsten från cykelsemestern så kliade det i cykelnerven igen. Då tog vi en tur till bokskogen. Ca 55 km inkl. diverse irrvägar. Vackert! Torup med omgivningar var mycket fint. Hade även varit kul att vandra runt på ställen i skogen där man inte kunde cykla, och nu kan vi ju lätt ta oss till bokskogen och promenera runt någon dag 🙂 .

Jimmy packar upp för en fika i bokskogen.

Tre mygg-jävlar bet på mig samtidigt…

Även två mil från vår stad så vet man vart man ska, Torson är ett bra landmärke.

Lokaliserade även en ny cykelväg till jobbet som jag tänkte alternera med. Malmö – Lund via Bara – Klågerup – Kyrkheddinge. Körde lite över halva den vägen idag, hoppas att jag hittar resten då jag väl är på väg sen…

Vår bil

2010,Juli 2010 | Friday July 30 2010 17:46 | Comments (4) Tags:

Ibland kan det gå snabbt! Idag åkte vi till Halmstad för att kolla på bilar, och kom hem som nya bilägare 🙂 . Bilen ska vi plocka upp nästa vecka, för vi hade turen att köpa en bil som precis skulle in på besiktning, så det ska säljaren fixa först.

Bilen vi köpte var en Audi A6 Avant från 2001 med inte alltför många mil körda. Den kändes bra att köra, inga skavanker vad vi märkte, skinnklädsel, dragkrok, stark motor, aircondition etc. Den var grå och såg ut såhär på ett ungefär:

Blev en lite större bil än planerat, fanns inte någon större tanke bakom detta men det är bra med lite space för att handla stora saker plus att det finns plats för hundbur någon gång framöver 🙂 . Och så känns det bra säkerhetsmässigt. Men jag får nog öva lite på parkering  :p .

Bilcheck

2010,Juli 2010 | Thursday July 29 2010 20:40 | Comments (2) Tags:

Idag var det premiär för bilkollande! Utbudet av begagnade bilar i Ängelholm var väldigt magert, så det blir att leta sig till större städer imorgon.

Dock var det ändå en bilhandlare som uppskattade vår närvaro. Vi passerade en Audi, och Jimmy kommenterade antalet hästkrafter eller något liknande, medan jag utbrast “whao vilken läcker färg den har!”. Säljaren som satt fem meter därifrån tyckte att dessa två köns-stereotyper var mycket underhållande och skrattade högt.

Till mitt försvar får jag säga att jag har kommenterat mycket mer än färger under dagen. Färgen jag tyckte var fin var förresten en mycket mörk blå.

Bestämt oss

2010,Juli 2010 | Thursday July 29 2010 07:42 | Comments (0)

Då har vi slutligen bestämt oss för att köpa bil 🙂 . Eller vi och vi, Jimmy har väl lobbat för det i ett år eller så, men nu tycker jag också att det hade varit bra att ha. Så jag var inte SÅ svårövertalad på detta ändå :p , så länge vi kör efter vår sedvanliga devis att den som vill ha något (mest), får fixa och underhålla det. Så det är Jimmys uppgift att kolla runt efter bilar på internet, men så klart ska jag hänga med då vi väl kollar på de IRL, vilket vi ska göra för första gången idag!

Jag har inte heller några specifika krav, mer än att den inte ska vara så skraltig att man behöver reparera en massa (ok, det finns ju ingen garanti för detta) och tillräckligt stor för att få in IKEA-shopping (och en hundbur i framtiden) men inte så stor att den blir jobbig att parkera.

Men det är inte bråttom med bil, så vi köper en då vi hittar något bra. Kanske kommer ta sin tid.

Tyskt ska det vara. Eller svenskt.

Cykelsemester 2010, Dag 5

Bäckaskog slott Bromölla

26.5 km

Inga backar idag så det kändes mycket enkelt att cykla. Gick så snabbt att cykla till Bromölla att vi tog en tur runtom stan. Sen var det en tågresa hem från Bromölla. I cykelvagnen hoppade även den värsta damp-ungen jag sett på, lyckligtvis hoppade han av i Kristiansstad, så det blev en lugn resa efter det.

Kom hem under eftermiddagen/tidig kväll, käkade en indisk takeaway och såg Snabba cash, en film som verkligen är ett exempel på en film där boken var SÅ mycket bättre.

Summa summarum en riktigt trevlig cykelsemester 🙂

Cykelsemester 2010, Dag 4

Olofström – Bäckaskogs slott

39.2 km

Först en mumsig frukost på vårt B&B som var som en riktig hotellfrukost.

En dag med riktigt härlig cykelväg. Åkte på vackra Banvallsleden.

Passerade små byar med stora kyrkor.

I slutet gick det kraftigt uppför, men man belönades med en vacker utsikt över Ivösjön.

Målet var Bäckaskogs slott. Satt lite på bryggan vid Ivösjön och solade.

Vid den andra sjön, Oppmannasjön, finns också ett skönt ställe att softa på.

Ett annat skönt ställe att softa på är trädgården, här i sällskap med lite bubbel

Vy åt andra sidan.

Innan bubblet förtärdes fika, med fri tillgång till en mängd olika sorts kakor. Här den underbara blåbärscheesecaken, mums!

Mera mat: fyrarättersmeny på kvällen. Glömde fota ostarna.

Efter detta satte vi oss ute ett tag i nattmörkret, på bänken som syns några bilder ovan. Såg där ett starkt sken från en lampa. Det visade sig vara en fladdermus-räknare. Han hade pannlampa och specialutrustning för att spela in fladdermössens läten.

Cykelsemester 2010, Dag 3

Karlshamn Olofström

Längd: 41.3 km

En dag med mycket backar, så det blev en riktig intervallträningsdag. Cykeln var lite baktung eftersom vi hade väskorna fästa där så det var bara att trampa på ordentligt – det var förbjudet att gå uppför backarna 😉 .

Bodde på ett mysigt B&B-ställe. Utsikten från dörren.

Tog sen en promenad på ca 1 mil runt i Halens naturreservat. Vi gick längs sjön, i barrskog och i lövskog.

Mitt i skogen hade någon satt ut prydnadsfigurer.

Efter promenaden kylde vi ner oss med skugga och en cola.

Sen gick vi en promenad in till stan och käkade pizza. Kvällen bestod av lite planering inför vår nästa resa (Rom) och rätt så tidigt sänggående, eftersom man var ganska trött efter dagens backar, promenader och värme.

Cykelsemester 2010, Dag 2

Hällevik – Karlshamn

51.2 km

Efter en mumsig frukost och en liten morgonpromenad så lämnade vi Hällevik och cyklade vidare under en gassande sol.

Tog små pauser vid några mini-byar vid havet, som Djupekås

och Pukavik.

Passerade Mörrum och Mörrumsån.

Ankom till Karlshamn alldeles lagom tills check-in öppnade.

Båt i Karlshamn.

Karlshamn var lite avslaget eftersom det var dagen innan deras Östersjöfestival skulle börja. Här skulle Europe spela dagen efter. Överallt syntes små vita tält, folk som spikade upp diverse scener och en mängd med bajamajor.

Det fanns även karuseller med en viss åldersdiskriminering :p .

Vi hittade en mycket trevlig restaurang med en eminent plankstek.

Efter maten gick vi en runda, och upptäckte sen att hotellet hade en stor samling med vecko/månads-tidningar som man kunde läsa, så det blev läsande till rätt så sent.

Cykelsemester 2010, dag 1

Bromölla – Hällevik

Längd: 24.3 km

Cykelsemestern började med en tågresa till Bromölla. Ursprungsplanen var att hoppa av i Kristianstad, men vi tog Bromölla som ligger närmre slutmålet, då vi var osäkra på om jag var kry att cykla. Men det var inga problem 🙂 . Så det blev en rätt så kort tur under den första dagen, vilket gav oss tid att utforska onmgivningarna till fots under flera timmar.

Vi övernattade i den mysiga lilla fiskeorten Hällevik.

Bilder från Hälleviks hamn

Vi bodde på natursköna Hälleviks havsbad.

Efter vi checkat in tog vi en långpromenad i det närliggande naturreservatet.

Efter cykling plus långpromenad var vi hungriga (och saltsugna pga värmen).

Åt på Hamnkrogen. Jag var glad och nöjd att man kunde sitta på en uteservering och äta och hänga kvar med en öl, utan att bli förgiftad av äckel-rök som man alltid blir i Malmö.

Efter middagen gick vi vidare i byn, där det fanns en massa små hamnar och söta hus.

Fanns även ett gäng får som hade betat upp det mesta av marken de gick på, så de var verkligen på hugget då jag gav dom gräs. Som vanligt kommer det upp ett auto-smile hos mig då jag träffar på djur, det här var den enda bilden jag såg någorlunda normal ut på :p .

Sen satte vi oss på bryggan i skymningen och njöt av kvällsbrisen. Hällevik var verkligen jättevackert, och inte alls lika överbefolkat på sommaren som vissa andra byar vid havet i Skåne. Rekommenderas!

Cykelsemestern

Nu är vi tillbaks från cykelsemestern. Har varit en superbra semester 🙂 . Jag älskar verkligen den här formen av semester, och vi har redan gjort nya planer för nästa års cykling. Allt har klaffat – cyklarna och vi själva klarade oss utan skavanker, cykelrutten var vacker och rolig att cykla, de olika boendena var vi mycket nöjda med, maten har varit jättegod och vädret har varit finfint (kanske lite väl varmt!).

Totalt blev det 182 km på cykel under 5 dagars tid. Ungefär lika långt som en standard dags-etapp på Tour de France. Men de slipper ju den tunga packningen 😉 .

Next Page »