Skidåkning

2011,Mars 2010,Mars 2011 | Tuesday March 1 2011 22:30 | Comments (0) Tags:

Har kollat lite då och då på skidåkarna på VM och beundrat vilken kondis och styrka de måste ha. Min respekt ökade ytterligare idag efter att jag provat på gymmets nytillskott SkiErg, som imiterar stakningen i klassisk stil. Jobbigt! Imorgon blir det säkert träningsvärk i alla möjliga muskler. Men det kändes som en mycket allsidig träning, rekommenderas (på mitt gym om man har tur och det enda exemplaret som finns på gymmet är ledigt)!

Jag körde på i 3 km, ojoj vad stark man måste vara om man ska palla 50 km (även om det ju inte är stakning hela tiden då) och då i ett ansenligt högre tempo.

Pillertrillande

2010,Mars 2010 | Wednesday March 31 2010 18:15 | Comments (4)

Så var det dags igen för ytterligare en ny sorts p-piller. Har blivit en hel del sorter genom åren, men ingen har funkat på lång sikt (jo, såklart funkar den primära funktionen men diverse biverkningar har blivit lite kluriga efter en kortare eller längre tid). Det förra märket jag hade (Diane) funkade superbra, men såklart får man inte äta den sorten i mer än ett år, så nu är det dags att testa en ny sort. Tänk om man blir härligt finnfri, pms-fri och dessutom går ner i vikt 😉 . Eller så går man upp en massa, blir ett pizzafejs och ett hormonmonster :p. Lite spänning i tillvaron är det allt det här ;)! Fast nu har jag ju precis börjat äta Berocca (kosttillskott som enligt rykte ska vara jättebra) så får se om det går att särskilja hur de två interventionerna påverkar 😉 .

Ajaj

2010,Mars 2010 | Tuesday March 30 2010 06:00 | Comments (2) Tags:

Jag måste ha extremt lätt för att få träningsvärk — det händer efter nästan varje träningspass. Speciellt efter jag har kört knäböj får jag helt sjukt ont och stapplar runt som en 90-åring under cirka 3 dagar. Att sätta sig ner eller gå uppför eller (speciellt) nedför trappor är en pärs. Så himla hårt tränar jag ändå inte, man måste ju kunna göra något mer avancerat än att promenera… Jag har träningsvärk så ofta att det nästan börjar bli ett normaltillstånd nu :p. Om någon har något tips för att bli av med detta (förutom stretching) så mottages det tacksamt. Kanske Berroca hjälper 😉 ?

3.75 dagar…

2010,Mars 2010 | Monday March 29 2010 00:16 | Comments (3)

…är den här jobbveckan. Känns inte helt fel med en lite kortare vecka, och extra najs att den sammanfaller med att man precis har flyttat fram klockan. Det kan behövas eftersom jag har varit rekordmorgontrött redan innan klockan flyttades.

Hel igen

2010,Mars 2010 | Sunday March 28 2010 16:59 | Comments (0)

Vår server har en tendens att paja då vi inte är hemma :p . Well, som synes så funkar den igen efter att vi har kommit hem och Jimmy har rotat lite i den. Så ännu är alltså inte bloggen nedlagd.

Vad jag längtar efter

2010,Listor,Mars 2010 | Thursday March 25 2010 17:57 | Comments (0) Tags:

Fem i topp på vad jag längtar efter mest just nu.

1. Bli av med mina j-a kliande utslag.

Uppvisande en betydligt gladare version av ben och fot än vad de är idag…

2. Vår (börjar märkas så smått, men lite kvar till den riktiga vårkänslan ändå).

3. Helgen (ständigt på listan 😉 ).

4. Paris-resan (min resfeber är tillfälligt stillad av efterdyningarna av Atenresan, men det glömmer jag snart bort och vips så kommer det sedvanliga resesuget igen).

5. Att få skriva på min avhandling i lugn och ro utan att behöva pilla med femtioelva icke-avhandlingsrelaterade grejor.

Bubblare

Cykla till jobbet (lite kyligt än dock, men snart…).

Att ha disputerat.

Trillat ur

Hus (har tappat hus-suget helt, men å andra sidan kan sommar och längtan efter en trädgård/ilska över balkongrökande grannar få upp hus på listan igen).

Hund (korrelerat med hus. Inget hus = ingen hund. Fast då jag såg fotot  nedan ångrade jag mig lite över placeringen i “trillat ur”-delen. Fast den gäller ju bara just nu och inte för alltid.)

Lilla kafferosteriet

2010,Mars 2010 | Wednesday March 24 2010 20:18 | Comments (0) Tags:

På vägen till och från centrum/parken brukar vi alltid passera Lilla kafferosteriet. Har tyckt att det har sett himla mysigt ut där, men deras öppet-tider korrelerar inte riktigt med våra promenad/fika-tider (och där verkar alltid vara så fullt på helger). Men idag bestämde vi oss för att göra slag i saken och gav oss ut tidigare än vad vi brukar och tog en fika där. Mycket trevligt! De hade en mysig “hemma-hos” inredning. Dock märkte vi sen att vi hade satt oss i deras privata medlemsavdelning, ooops. På de andra delarna hade de ju inte soffa etc. men det såg helt ok ut ändå. Mat och kaffe var riktigt mumsigt, och chokladbollen var en höjdare, klart bättre än Espressos! Så summa summarum ett mycket bra fikaställe, synd bara att de inte har öppet längre på kvällarna.

Vi sa att vi skulle bli bättre på att ta oss ut och fika i vår, och nu har vi ju lyckats rätt bra – 3 cafébesök på 5 dagar!

Sen blev det en timmes promenix i parken och till Ribban vid skymningstid, najs!

Annan elaking

2010,Mars 2010 | Tuesday March 23 2010 16:41 | Comments (2) Tags:

Läkaren ringde idag och sa att det var Campylobacter som hade levt loppan i Hotell Karin istället för Salmonella som det tidigare troddes. Han tillade att detta var den “häftigaste” av de vanligaste magsjukebakterierna. Eftersom läkaren inte är forskningsinriktad tror jag inte han syftade på några specifika egenskaper hos bakterien mer än dess sjukdomsframkallande effekter. Och där kan jag nog hålla med…

Jo, jag är ju medicinsk forskare, därför tycker jag läskiga bilder av mikrober är fascinerande!

Så, nu hoppas jag det inte blir mer prat om bakterier och sjukdomar på ett tag… För ett år sen fick jag en synnerligen elak kräksjuka, sen har diverse sjukdomar dykt upp sen dess. Så nu tänkte jag att campylobactern kunde avsluta den perioden på samma sätt som den började, så Karin kan få vara frisk resten av året. Tack.

Tillbaks!

2010,Mars 2010 | Monday March 22 2010 20:05 | Comments (2)

Då var jag tillbaks i kontorsstolen igen — det var hela 18 dagar sen sist!

Men det var trevligt att komma tillbaka 🙂 . Kanske ingen överenergisk dag men helt okej. Då jag kom hem begav jag mig ut och sprang i en timme i det sköna joggingvädret så även kondisen är tillbaka 🙂 .

Skönt att känna sig hel igen 🙂 .

Årets första Malmö-utefika

2010,Mars 2010 | Sunday March 21 2010 14:05 | Comments (1) Tags:

Idag begav vi oss iväg på en långpromenad följt av årets första utefika i Malmö. Jag har ju fikat ute tidigare i år då jag var i Aten, och vi har faktiskt fikat ute även i Sverige i år, redan den 25:e Januari. Men gällande utefika i Malmö så var det årspremiär. Det såg soligt och vårigt ut idag, men skenet kan bedra — det var blåsigt och rätt så bistert! Men finns det vilja så 😉 . Det var mysigt trots att man huttrade lite, och det varma kaffet gick åt snabbt!

Next Page »