Apr 28 2011

Mjau

Jag gillar stora kattdjur. Särskilt små stora kattdjur.


Apr 27 2011

Back on the bike

Så är årets cykelpremiär avklarad.

Trots det fina vädret så kan jag meddela att det inte är så varmt runt 6-tiden på morgonen, speciellt inte då man har en del vinddrag. Men det var skönt att cykla, var jättelänge sen sist. Inte helt otippat har det inte skett några som helst förbättringar på cykelvägen, utan den har bara blivit sämre. Hoppas verkligen att “supercykelvägen” mellan Malmö och Lund blir av (vilket jag dock tvivlar på).


Apr 26 2011

Back from Berlin

Citybrejket i Berlin var hääärligt! Strålande väder och en relaxande weekend med mycket roliga/intressanta sysselsättningar (inkl. en total söt-chock efter att sett 1 månad gamla lejonungar) och god mat. Gosh jag hade kunnat åka iväg på citybrejk varje månad 😉 . Minst.


Apr 21 2011

Berlin

Idag är det dags för en tur till Berlin. Det kliar något enormt i min resenerv nu så jag ser fram emot ett city-break. Finns mycket på vill-göra-listan, lär inte ens hinna med hälften av allt. Vad jag ser mest fram emot av allt är, djurgalen som jag är, att se en riktig panda för första gången – Bao Bao på Berlin zoo!


Apr 20 2011

Postdoc

Yay, min postdoc-ansökan var en bland de 30% av ansökningarna som gick vidare till den slutgiltiga omgången (där ca 50% beviljas) 🙂 .  Himla skönt besked att få innan påskledigheten! Så nu hoppas jag på ett positivt besked i september då det bestäms vilka som får postdoc-tjänsterna (2-årig tjänst på det universitet som man vill utveckla sin forskning på, i mitt fall där jag jobbar nu).


Apr 16 2011

Abrakadabra

Jag förstår inte vart fredagskvällarna tar vägen – det säger bara *poff* så är klockan långt efter nattdags. Någon trollar med tiden på fredagskvällar. Gör det på måndagsmorgonar istället :p .


Apr 14 2011

Vårsolen tar, version 2

Folk på jobbet har undrat om jag varit på semester efter helgens heldagar i solen, så jag har gått från grisrosa till chokladgris (om än ganska svag nyans). Fast jag såg att det ska bli uppemot 20 grader i Berlin i påsk så kanske det där med semestersolbränna får bli sant lite i efterskott.


Apr 13 2011

Deklarera

Ojdå, det var tydligen inte bara att logga in och klicka bekräfta i år.  Shit vad tråkigt det är med ekonomi, jag somnar av att bara läsa deklarationsinstruktionerna. Då har jag ändå lite att göra jämfört med husägare etc. Ja det var Dagens I-landsproblem, jähäpp.


Apr 10 2011

Nöff nöff

Vårsolen tar. Trots solskyddsfaktor 10. Konstaterat.


Apr 9 2011

Utedag

Yay, idag har jag varit utomhus hela dagen, från morgonkaffet till kvällsölen inkl en 16 km promenix. Var visserligen som synes ganska påpälsad, men ändå. Najs. Känner en viss rodnad i nyllet efter denna plötsliga sol-exponering.