Posted on Leave a comment

Manneken Pis

Den lille Manneken Pis är nog bland de mest överexploaterade turistsakerna jag sett. Han är överallt!

Originalversion

Läskig version i människostorlek

Ännu läskigare version

Den tidigare visade fritland-loggan

Läsk, någon?

Och sen har jag inte fotat alla dessa kopior som fanns i turistaffärer i alla storlekar från 3 cm till människostorlek….

Posted on 3 Comments

Konferensen

Nu är jag hemma igen. Det var intensiva dagar! Mitt föredrag gick bra, känns betydligt lättare att svara på frågor efter att uthärdat en egen disputation full med frågor. Sen fick jag vara chairperson sådär lagom oförberett, inte det lättaste att få tyst på folk som drar över något väldeliga med sina frågor kan jag säga… Konferensen var bra, men nästan ingen kände igen mig så jag fick hälsa 2-3 gånger på folk innan de fattade att det var Karin men med en annan hårfärg :p . En person frågade mig om jag var med i den italienska forskningsgruppen, hrm…

Men lite sightseing blev det i alla fall trots den intensiva schemat, kommer lite bilder sen.

Inte italiensk utan svensk – om inte annat syns det på mössan 😉 .

Posted on Leave a comment

Jodå

Visst blev det pommes i baguette ändå (det hade pratats så mkt om det så jag var tvungen att testa). Pommes, hamburgare, lök, sallad och frittar, allt i en baguett!

Var riktigt gott, mycket mumsiga frittar de hade på det glammiga Fritland. Men inte helt otippat så var det mycket mättande…

Glammig logga – hoppas den inte symboliserar vad de smaksätter oljan med :p .

Posted on Leave a comment

Bryssel

Idag  är det dags att bege sig till Bryssel, för det sista mötet inom EU-projektet jag jobbar inom innan det går i graven. Lite tråkigt, det har varit ett mycket givande projekt, mötena har varit lärorika och jag har lärt känna många trevliga människor. Men många av samarbetena kommer att fortsätta efter detta, så helt finito är det ju inte.

Tidsschemat är väldigt tajt, så det blir nog inte så mycket sightseeing. Hade egentligen tänkt stanna lite längre och bli guidad runt av min kompis som bor i Bryssel, men hon är i Florida för tillfället (istället för att guida mig i Bryssel, pffft 😉 ). Så får sköta sightseeingen själv de timmarna som blir över till detta. Har varit i Bryssel som snabbast för 20 år sen (jisses, nu känner även jag mig lite gammal då det är sådana tidsintervall man refererar till!) så lite har jag sett, men en uppdatering är ju på sin plats.

Manneken Pis, en av de mest kända symbolerna för Bryssel. Kommer ihåg att han var iklädd uniform då jag var där för 20 år sen.