Posted on 4 Comments

Europas huvudstad

Så är jag i Europas huvudstad. Bor mitt i ett universitetsområde – känns väldigt campus-igt här. Allt står på franska och ingen av studenterna här verkar kunna ett ord engelska. Europas huvudstad, que?

4 thoughts on “Europas huvudstad

 1. Hela Belgien är för mig en tvåspråkig och märklig konstruktion där språkstriden tydligen är det som håller ihop landet.
  Här pratas flamländska(Holländska ?) och franska under vilt slagsmål om vad som skall vara huvudspråket.Att Eu:s administration hamnade i Bryssel får väl ses som en arbetsseger för Paul-Henrik Spaak, utrikesministern eller minister i alla landets regeringar under 30 år vilken oxå var huvudarkitekt för EEC(Nu EU), från början kol och stålunionen. Men man lär ha skapligt choklad där.

  Päronet

 2. Jo, man får ändå vara tacksam för att det mesta står på franska istället för flamländska… Dock har min google ställt in sig på flamländska, mycket lustigt språk.
  Förhoppningsvis kommer chokladen att provsmakas, och gärna även ölen. Vissa andra skumma grejjor hoppar jag gärna över. Jag får se vad som serveras på konferensmiddagen imorgon kväll.

 3. Bye the way, hade inte min dotter Mvg i franska ?

  Päronet

 4. Jojo, men det var ju mååånga år sen. Och jag läste det ju bara i 3 år. Men visst, lite fattar jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *