Stockholm

2019,April 2019,Resebloggar,Stockholm | Sunday April 7 2019 14:45 | Comments (2)

Jag var på jobbresa i Stockholm under förra veckan.

Det var gött att bo på hotell. Var på ett bra hotell med supergod (och inte fullpackad) frukost.

Bra hotellrum med sköna sängar (men inte sov jag gott för det – typiskt då man nu hade möjlighet att sova ostört!)
God frukost!

Första kvällen träffade jag Lena och vi åt sushi på ett “fint” sushiställe. Det var gott, men jag hade lite svårt att smälta att man inte fick soja till.

Andra kvällen hälsade jag på kusin och kusinbarn. Jättekul att se dom 🙂 !

Jag kom hem sent på torsdagen. Då fanns det blommor och ett kort till mig. Viktor hade valt gula blommor och Alfred blåa (för han vet att blå är min favoritfärg).

Stockholm

2017,November 2017,Resebloggar,Stockholm | Thursday November 16 2017 21:28 | Comments (2)

Har precis varit iväg på jobbresa till huvudstaden. Det bästa med det är att jag kunde hälsa på Lena, Maria och Sigge! Samt att jag fick en massa timmars egentid på tåget.

Det var runt nollan däruppe och himmeln var klarblå och vacker.

Sen var det ju ett enormt slöseri att jag sov på hotellrum och vaknade redan klockan 6,grrrrr! Dessutom var jag för mätt sen middagen så jag orkade inte så mycket av hotellfrukosten (jag har nog aldrig ätit så lite hotellfrukost, jag hade t.o.m en kollega som åt mer än mig och det har nog aldrig hänt).

Men men, nu kommer det inte bli fler möten av den här typen i Stockholm eftersom jag har sagt upp mig (men jag har ett nytt jobb att gå till, så skulle inte bli förvånad om jag får åka på jobbresor till Stockholm ändå)! Jag är mycket nöjd med att jag sa upp mig. Jag tycker att det ska bli SÅ skönt att lämna gamla jobbet (jag har NOLL nostalgi för det trots att jag jobbat där i 12 år) och jag tycker att det ska bli superspännande med det nya jobbet! Hade inte trott att jag skulle ta detta steget nu under 2017, men så blev det. Ett hastigt, men ändå väl övervägt beslut. Som det ofta kan bli med mig ;).

Slottstur

2017,Maj 2017,Stockholm | Wednesday May 24 2017 07:48 | Comments (0)

Dagen då vi körde hem från Stockholm var det härligt väder, så vi tog några avstickare från motorvägen. På dessa kollade vi på två slott. Inga av dessa hade dock öppnat än så det fick enbart bli exteriör inspektion.

Först ut var Tullgarns slott.

Vackra omgivningar

Kramig Alfred 🙂

Sen kollade vi på Ekenäs slott.

Detta ska vara ett spökslott så Alfred var lite rädd för spöken men han var modig! Typiskt nog så var ett spöke där sagt att gå igen den 2 maj, och vi var där den 3e maj så vi missade henne :p . Ekenäs var ett riktigt vackert slott, men det blev inte så många foton eftersom Alfred blev akut toanödig och det inte fanns några toaletter där. Nedan ett Wiki-foto från en annan årstid.

Av User Kemitsv on sv.wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=919694).

Spabad

2017,Maj 2017,Stockholm | Thursday May 18 2017 09:59 | Comments (0)

Då vi var i Huddinge så badade vi i det sköna spabadet som kusinerna hade i trädgården. Såååå skönt. Som jag längtar till sommaren nu! Viktor gillade det han med. Alfred ville inte bada trots att han fått nya Angry Birds badbrallor som han suktat efter. Maken drack hellre en grogg 😉 .

Tom Tits experiment

2017,Maj 2017,Resebloggar,Stockholm | Tuesday May 16 2017 08:32 | Comments (0)

Jag ligger efter lite med inläggen sen Stockholmsturen, men här är ett inlägg från då vi var på Tom Tits experiment. Alfred tyckte att det var jättekul 🙂 ! Viktor tyckte också att det var roligt att åka barnvagn runt där 🙂

 

Favoriten var nog luftblåset som syns här

Om vi hade bott i USA…

Jimmy på en balansbräda. Fick inget foto på då Alfred var på den, men han var jätteduktig! Vilken balans.

Lekland

Under förra helgen var vi på leklandet Exploria ihop med kusinerna. Lite foton:

Alfred var duktig på att klättra. Han kom nästan uppför hela den här.

Spelar med kusinerna

Käkade Vilda Västern buffe. Det ser ut som att han dricker öl men det är äppeljuice 😉

Viktor lyckades vila lite grann i den höga ljudivån

Men han var även med och lekte en liten stund

On the road again

I fredags körde vi upp till faster Camilla och co. Resan gick fint! Viktor sov mycket och var annars på bra humör, förutom den sista halvtimmen då han var lite missnöjd. Kanske inte så konstigt då det var nära hans sedvanliga nattningstid. Alfred var ocskå på ganska bra humör, fast han frågade ganska ofta om vi inte var framme snart.

Glad kille som har det bra där bak i bilen

Vi stannade för en matpaus i Gränna. Där lärde vi oss att vi inte ska köpa polkagrisar till Alfred (han åt upp hela i bilen, tog 2 timmar, och blev superkladdig) :p . Killarna tyckte att det var kul att äta ute. Viktor var mer intresserad av Alfred och hans mat än av sin egen klämpåse (fast kombon päron-broccoli-ärtor gjorde inte att klämmisen blev någon kulinarisk höjdare, så vem kan klandra honom :p ).

.

 

Chill

Ah, lite chill hann jag med på vår trevliga Stockholmstur, härligt! Läsa bok, och sitta ute i solen och äta jordgubbar och dricka islatte 🙂 (solen känns än så länge inte så hemsk som jag trodde utan bara skön 🙂 ). Vi kom hem i lördags, och sen dess har det inte blivit mycket chill kan jag säga (bokmärket är kvar på samma sida som det var då vi kom hem) :p. Men trots det har varit en intensiv vecka hemma har det varit en bra vecka. På tal om chillande, på jobbet diskuterade vi dagdrömmeri, något jag sysslade med mycket förr i tiden, men som jag väldigt sällan gör nu. Dagdrömmer jag nuförtiden så dagdrömmer jag om just att chilla. Visualiserar mig själv ostörd i en hängmatta, i lagom värme, lummig omgivning och med en god kall fruktdrink 🙂 .

DSC03487

Gröna Lund

På fredagen var vi på Gröna Lund. Riktigt semesterväder – och riktig semestermängd med folk. Så vi hann inte åka så mycket, men det var kul ändå. Alfreds första besök på ett riktigt tivoli!

DSC03505

DSC03509

DSC03514

DSC03515

DSC03519

DSC03532

DSC03541

DSC03566

DSC03550

DSC03555

Sen tog energin slut. För alla tre – det tog väldigt lång tid att få mat, och vi åt rätt så sent.DSC03558 DSC03559

DSC_0081

Men då maten väl kom var den god! Alfred åt upp nästan hela portionen han har framför sig. Efter det åt vi frozen yoghurt, mums mums mums! Jimmy har lånat Alfreds nya keps – visst klär han fantastiskt bra i keps maken min 😉 DSC03561

Vi avslutade med Pettson och Findus hus. Kul att kunna pilla på saker. DSC03568

DSC03570

DSC_0082

 

 

Shoppingtur

Jimmy&jag fick lite egentid för en shoppingtur tillsammans, då Alfred och kusin Lucas busade hela dagen. Vi åkte till Skärholmen, som var ett bra shoppingcenter. Handlade en himla massa (behövdes, det är inte så ofta som man kommer iväg för att fixa saker). Fick även lite tid för att fika. Gott med 2 st frappuchino 🙂

DSC_0072

Alfred var mycket nöjd över inköpen jag hade gjort. Kul med en tacksam kille 🙂 . Han blev helt lycklig över att få en röd keps, och en polis-pyjamas. Han blev även glad efter att ha fått 3 par jeans (något han inte ville ha på sig innan, men han har väl ändrat sig efter att sett att de stora killarna har jeans). Han skulle visa sina nya kläder för allihop. Här snurrar han runt med favoritkläderna.

DSC03478

DSC03479

DSC03480

 

 

 

 

Next Page »