Archive for the Category ◊ Februari 2014 ◊

Author:
• Tuesday, February 25th, 2014

Alfred har fått mycket tid med sina seniorpäron på sistone. Förra onsdagen kom Alfreds morfar till Malmö, och lite senare åkte vi  alla till landet och mormor och hängde där några dagar. På måndagen hämtade vi upp farfar som ska stanna här några dagar, och på lördag ska Alfred till landet igen och vara helt själv med mormor&morfar några dagar eftersom jag ska iväg till det stora landet i väster. Alfred tycker bara det är kul, han älskar att hänga med seniorpäronen! Nog mer än att hänga med päronen, haha 😉

DSC_1128 DSC_1132

Author:
• Monday, February 24th, 2014

Då Alfred är trött hemma i Malmö så går han till sängen och “skakar galler”. På landet så sover han på ovanvåningen, dit han inte kommer upp själv (p.g.a. barngrind – har man den öppen så tar han sig dock uppför trappan på nolltid :p). Då får han visa på andra sätt att han är trött: t.ex. kan man ta en kudde från soffan och lägga sig på golvet.

DSC_0192

Author:
• Sunday, February 23rd, 2014

Idag blir Alfred 16 månader. Under den senaste tiden känns det som att han utvecklas mycket mentalt och förstår mycket mer. Han har även blivit mycket gosigare vilket är kul 🙂 – han sitter mer i knäet och så.

DSC_0158

Han sitter även och pysslar och kollar i böcker ibland. Innan var det helt omöjligt för då var han i rörelse hela tiden. Nu är han bara i rörelse nästan hela tiden 😉 . Då han är i rörelse så öppnar han dörrar, klättrar upp i stolar, sitter på soffkanter etc.

DSC_0186

På soffkanten

Han gillar att stå och kolla ut genom fönstret då vi är på landet och kommentera bilarna.

IMG_2813Bilar är han fortfarande helt tokig i, ser han bilar på tv pekar han och gör ljud. Ljud förresten, det är något som han gör mycket. Även om det inte är många ord så är det mycket (och höga) läten som kommer ur den lilla munnen. Han pekar, gestikulerar och gör läten för att försöka göra sig förstådd. Vilket han inte alltid blir :p . Han visar mer känslor och kan bli arg och sur då saker inte funkar. De orden som han säger är mest “mommo” (mormor), mama (mamma), baba (pappa) och vov vov (?). Men han förstår desto mer, han kan följa enkla instruktioner och är en bra hjälp då man ska sortera tvätt, flytta småsaker etc, ge saker till någon, slänga skräp i sopkorgen etc. ;).

Han tycker fortfarande inte att det är så kul att äta. Förutom då han kan tigga vid bordet som en liten hund :p. Eller då han kan äta av någon annans mat:

DSC_0182

Dricka gillar han däremot, och allt som är glas eller koppar eller liknar glas ska han dricka ur. Som min kopp med yoghurt som han snodde här.

DSC_0147-2

Oftast är han en mycket glad liten kille 🙂 !

DSC_0188

Author:
• Friday, February 21st, 2014

Äntligen hus!

IMG_2834

 

Author:
• Monday, February 17th, 2014

Så var det 8 år sen vi förlovade oss! Vi brukar alltid göra något speciellt på alla ♥ dag, fast detta år fanns det inte så mycket ork då det varit en påfrestande vecka. Så vi tänkte först banga firandet, och skjuta upp det till en lite mindre påfrestande vecka. Men i slutändan blev det ändå firande, med sushi, vin och blommor 🙂 . Speciella dagar ska alltid firas, tycker jag, det är jag stenhård på 🙂 . Om man inte pallar fixa något stort så finns det alltid takeaway, denna livlina i tillvaron 😉 .

MG_5818Liljorna har inte slagit ut än så det fick bli förra årets liljor på bild.

Category: 2014, Februari 2014  | One Comment
Author:
• Saturday, February 15th, 2014

Alfred har fått mycket längre räckvidd på senaste tiden. De korta,tjocka bebisbenen har vuxit ut till lite längre varianter, och även armarna har blivit längre. Helt plötsligt når han ställen han inte var i närheten av innan – diskbänken, strömbrytarna och dörrarna. Och han inte bara når dörrarna, han kan öppna dom också. Huga.

DSC_0148

 

Author:
• Thursday, February 13th, 2014

Men det är ju ekonomisidorna, det tråkigaste på hela tidningen :p . Det finns roligare sidor, i så fall hade han säkert sett lite gladare ut 😉 .

DSC_1100

 

Author:
• Tuesday, February 11th, 2014

Såhär ser min Skype ut. Alfred lyckades på något sett byta språk. Han har även lyckats ringa upp min chef på ett gruppsamtal då jag pratade med mina päron :p.

DSC_0134

Author:
• Sunday, February 09th, 2014

Som nu även blivit klippt! Med en nagelsax, det var enklast.

IMG_2809

 

Author:
• Friday, February 07th, 2014

Alfred nöjer sig oftast inte med att sitta i barnvagnen. Han vill ut och gå vart vi än är. Häromdagen var vi på bibblan. Det tyckte han var jättekul och vandrade uppför en lång trappa som de har där. Vi är ju på deras barnavdelning då och då, men där vill han inte vara. Han vill ut och springa på de öppna ytorna.

DSC_1096

På sistone har han börjat gå runt då vi handlar mat. Det tycker han är skitkul. Han hojtar av glädje. Kul att någon gillar Malmborgs iaf :p . Men han har alltid varit ett fan av mataffärer. Så nu hjälper han till att lägga varorna i korgen (och att dra upp dom igen).

DSC_0044 DSC_0046På väg till godisavdelningen 😉