Så var det dags igen för ytterligare en ny sorts p-piller. Har blivit en hel del sorter genom åren, men ingen har funkat på lång sikt (jo, såklart funkar den primära funktionen men diverse biverkningar har blivit lite kluriga efter en kortare eller längre tid). Det förra märket jag hade (Diane) funkade superbra, men såklart får man inte äta den sorten i mer än ett år, så nu är det dags att testa en ny sort. Tänk om man blir härligt finnfri, pms-fri och dessutom går ner i vikt 😉 . Eller så går man upp en massa, blir ett pizzafejs och ett hormonmonster :p. Lite spänning i tillvaron är det allt det här ;)! Fast nu har jag ju precis börjat äta Berocca (kosttillskott som enligt rykte ska vara jättebra) så får se om det går att särskilja hur de två interventionerna påverkar 😉 .

 
 

Jag måste ha extremt lätt för att få träningsvärk — det händer efter nästan varje träningspass. Speciellt efter jag har kört knäböj får jag helt sjukt ont och stapplar runt som en 90-åring under cirka 3 dagar. Att sätta sig ner eller gå uppför eller (speciellt) nedför trappor är en pärs. Så himla hårt tränar jag ändå inte, man måste ju kunna göra något mer avancerat än att promenera… Jag har träningsvärk så ofta att det nästan börjar bli ett normaltillstånd nu :p. Om någon har något tips för att bli av med detta (förutom stretching) så mottages det tacksamt. Kanske Berroca hjälper 😉 ?

 
 

…är den här jobbveckan. Känns inte helt fel med en lite kortare vecka, och extra najs att den sammanfaller med att man precis har flyttat fram klockan. Det kan behövas eftersom jag har varit rekordmorgontrött redan innan klockan flyttades.

 
 

Vår server har en tendens att paja då vi inte är hemma :p . Well, som synes så funkar den igen efter att vi har kommit hem och Jimmy har rotat lite i den. Så ännu är alltså inte bloggen nedlagd.

 
 

Fem i topp på vad jag längtar efter mest just nu.

1. Bli av med mina j-a kliande utslag.

Uppvisande en betydligt gladare version av ben och fot än vad de är idag…

2. Vår (börjar märkas så smått, men lite kvar till den riktiga vårkänslan ändå).

3. Helgen (ständigt på listan 😉 ).

4. Paris-resan (min resfeber är tillfälligt stillad av efterdyningarna av Atenresan, men det glömmer jag snart bort och vips så kommer det sedvanliga resesuget igen).

5. Att få skriva på min avhandling i lugn och ro utan att behöva pilla med femtioelva icke-avhandlingsrelaterade grejor.

Bubblare

Cykla till jobbet (lite kyligt än dock, men snart…).

Att ha disputerat.

Trillat ur

Hus (har tappat hus-suget helt, men å andra sidan kan sommar och längtan efter en trädgård/ilska över balkongrökande grannar få upp hus på listan igen).

Hund (korrelerat med hus. Inget hus = ingen hund. Fast då jag såg fotot  nedan ångrade jag mig lite över placeringen i “trillat ur”-delen. Fast den gäller ju bara just nu och inte för alltid.)

 
 

På vägen till och från centrum/parken brukar vi alltid passera Lilla kafferosteriet. Har tyckt att det har sett himla mysigt ut där, men deras öppet-tider korrelerar inte riktigt med våra promenad/fika-tider (och där verkar alltid vara så fullt på helger). Men idag bestämde vi oss för att göra slag i saken och gav oss ut tidigare än vad vi brukar och tog en fika där. Mycket trevligt! De hade en mysig “hemma-hos” inredning. Dock märkte vi sen att vi hade satt oss i deras privata medlemsavdelning, ooops. På de andra delarna hade de ju inte soffa etc. men det såg helt ok ut ändå. Mat och kaffe var riktigt mumsigt, och chokladbollen var en höjdare, klart bättre än Espressos! Så summa summarum ett mycket bra fikaställe, synd bara att de inte har öppet längre på kvällarna.

Vi sa att vi skulle bli bättre på att ta oss ut och fika i vår, och nu har vi ju lyckats rätt bra – 3 cafébesök på 5 dagar!

Sen blev det en timmes promenix i parken och till Ribban vid skymningstid, najs!

 
 

Läkaren ringde idag och sa att det var Campylobacter som hade levt loppan i Hotell Karin istället för Salmonella som det tidigare troddes. Han tillade att detta var den “häftigaste” av de vanligaste magsjukebakterierna. Eftersom läkaren inte är forskningsinriktad tror jag inte han syftade på några specifika egenskaper hos bakterien mer än dess sjukdomsframkallande effekter. Och där kan jag nog hålla med…

Jo, jag är ju medicinsk forskare, därför tycker jag läskiga bilder av mikrober är fascinerande!

Så, nu hoppas jag det inte blir mer prat om bakterier och sjukdomar på ett tag… För ett år sen fick jag en synnerligen elak kräksjuka, sen har diverse sjukdomar dykt upp sen dess. Så nu tänkte jag att campylobactern kunde avsluta den perioden på samma sätt som den började, så Karin kan få vara frisk resten av året. Tack.

 
 

Då var jag tillbaks i kontorsstolen igen — det var hela 18 dagar sen sist!

Men det var trevligt att komma tillbaka 🙂 . Kanske ingen överenergisk dag men helt okej. Då jag kom hem begav jag mig ut och sprang i en timme i det sköna joggingvädret så även kondisen är tillbaka 🙂 .

Skönt att känna sig hel igen 🙂 .

 
 

Idag begav vi oss iväg på en långpromenad följt av årets första utefika i Malmö. Jag har ju fikat ute tidigare i år då jag var i Aten, och vi har faktiskt fikat ute även i Sverige i år, redan den 25:e Januari. Men gällande utefika i Malmö så var det årspremiär. Det såg soligt och vårigt ut idag, men skenet kan bedra — det var blåsigt och rätt så bistert! Men finns det vilja så 😉 . Det var mysigt trots att man huttrade lite, och det varma kaffet gick åt snabbt!

 
 

Efter att hängt i lägenheten i många dagar i sträck så insisterade jag för ovanlighetens skull att i skulle ta oss ut på stan på en lördag.

Blev en sväng om Akademibokhandeln, där jag inhandlade fyra pocketböcker. Jag borde egentligen läsa ut alla olästa pocketböcker jag har hemma först, men men… Akademibokhandelns erbjudande “Köp 4 betala för 3” har använts flitigt av mig — känns liksom inte lönt att köpa ett mindre antal.

Vidare passerade vi Systemet och inhandlade ett antal olika sorters öl. Efter att jag hade inhandlat den grekiska ölen Mythos till Jimmy så kom vi på att det var väldigt länge sedan vi inhandlade öl. Tror inte jag inmundigat någon öl detta årtiondet 😉 . Brukar f.ö. alltid inhandla lokal öl som present till maken då jag är utomlands. En hel del av de som jag köpt finns säkert på Systemet, men i alla fall en del av dessa är inte bryggda i landet de kommer från. T.ex. är Budweiser som är gjord i USA godare än den som är gjord i England och som säljs på Systemet (jag vet, det där lät öl-snobbigt 😉 ).

Tog en lång fikapaus på Espresso house. Blev en kaffe latte för mig, nog den första det här årtiondet för mig också. Vidare delade vi på dessa smaskiga bakverk:

Chokladboll, chokladmousse och hallon/kardemumma-muffins. Chokladbollen var godast. Noterade att min magsäck/godis-tarm nog krymt efter magsjukan för jag orkade bara halva latten + en tredjedel av chokladbollen (samt litet smakprov av de andra två bakverken). Inget ont som inte har något gott med sig 😉

 

Next Page »