Vinterland

2010,December 2010,Koupio, Finland,Resebloggar | Saturday December 18 2010 14:17 | Comments (0)

Snöigt är det som känt här i Skåne, men snölandskapet i Finland var ändå lite finare. Minus 20, gnistrande snö, ingen brungrå slabbsnö och helvita träd.

Finland

2010,December 2010,Koupio, Finland,Resebloggar | Wednesday December 15 2010 20:17 | Comments (2)

Nu är jag ungefär lika långt nordöst om Malmö som jag var söder om Malmö igår. Till väldigt sent igår ska tilläggas, SAS är sunkbolaget nr 1, men mer om det en annan gång. Var hemma i lägenheten vid 00.30 (skulle egentligen varit hemma runt 19.30…) och lämnade lägenheten 6 timmar senare för att åka till Kuopio i Finland.

Finland var mycket fint från ovan. Snö, skog och sjöar. I Koupio var det ganska många minusgrader och en glimrande snö. Vitt vitt vitt överallt – mark, himmel och allt däremellan. Nästan lite ljusterapi.

Finska måste vara ett av de mest svårförstådda språken som finns – det är många ord som sägs på finska för fraser som är fåordiga i svenskan, och det är inte ett enda ord man ens kan härleda vad det betyder. Och så lägger de till -n i slutet på namnen, men såg i en skvallertidning om “Madeleinen” t.ex. Fast -läinen som ändelse gillar de också här. Ytterligare en iakttagelse om Finland är att de har eminent godissmak – har aldrig sett så många olika sorters saltlakrits på en flygplats!

Inställt flyg

2010,December 2010,Koupio, Finland,Resebloggar | Wednesday December 1 2010 06:53 | Comments (2)

Idag och på torsdag skulle jag på jobbmöte i Finland, men Finnair strejkar, så mötet blev flyttat till dagen efter en annan jobbresa under denna månad, och den andra jobbresan var desstom samtidigt som en disputations&disputationsfest som jag ville gå på. Hrm, varför klumpar alltid allting ihop sig?

Men vad som är bra är att jag nu kan vara hemma och ta hand om min lille sjukling. Känns bra att jag tog influensavaccinet som erbjöds på jobbet – var i första hand för att inte bli sjuk till disputationen, men eftersom jag (peppar peppar) inte alls blivit smittad av maken så misstänker jag att vaccinet gjort sitt jobb.

Min första visit i de tusen sjöarnas land får dröja lite.