Finland

Nu är jag ungefär lika långt nordöst om Malmö som jag var söder om Malmö igår. Till väldigt sent igår ska tilläggas, SAS är sunkbolaget nr 1, men mer om det en annan gång. Var hemma i lägenheten vid 00.30 (skulle egentligen varit hemma runt 19.30…) och lämnade lägenheten 6 timmar senare för att åka till Kuopio i Finland.

Finland var mycket fint från ovan. Snö, skog och sjöar. I Koupio var det ganska många minusgrader och en glimrande snö. Vitt vitt vitt överallt – mark, himmel och allt däremellan. Nästan lite ljusterapi.

Finska måste vara ett av de mest svårförstådda språken som finns – det är många ord som sägs på finska för fraser som är fåordiga i svenskan, och det är inte ett enda ord man ens kan härleda vad det betyder. Och så lägger de till -n i slutet på namnen, men såg i en skvallertidning om “Madeleinen” t.ex. Fast -läinen som ändelse gillar de också här. Ytterligare en iakttagelse om Finland är att de har eminent godissmak – har aldrig sett så många olika sorters saltlakrits på en flygplats!

This entry was posted in 2010, December 2010, Koupio, Finland, Resebloggar. Bookmark the permalink.

2 Responses to Finland

  1. Päronet says:

    Hmmm, jo det finska språket har jag oxå kommit i kontakt med på plats där det talas.Obegripligt även då.Både för den jag tilltalade och mig själv. Dock fick vår styrman ett gott skratt av “konversationen”. Men även om vi talar svenska så blir det språksvårigheter.Mor Din fick för sig att Du bara skulle resa över dagen så jag blev lite konfunderad när jag tittade i Din blogg.Ja man kan ju kommentera med ett sisuladdat “Perkele” angående sådana felaktigheter.Se upp för snöblindhet.
    Gamle.

  2. Karin says:

    Aha, jo det fanns önskemål från vissa kollegor att vi bara skulle åka över dagen, men det hade blivit drygt – flög strax innan 9 och kom fram i Kuopio vid 2-tiden (1h tidsskillnad), så det är hotell och vidare möte imorgon som gäller innan jag flyger hem vid 2. Haha, jo hade man varit ute mycket hade man kunnat bli snöblind, men det är nog mest möteslokalen som gäller under morgondagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *