Första klippningen

2017,Alfred,Mars 2017 | Wednesday March 29 2017 07:35 | Comments (1)

Tidigare så har jag klippt Alfred själv – med sax eller trimmer, men nu inför dopet fick han sin första riktiga klippning hos frisör. Han var jätteduktig!

Den snälla frisören gav honom en belöning efteråt 🙂

Dopfesten

2017,Mars 2017,Viktor | Monday March 27 2017 20:11 | Comments (0)

Foton från dopfesten på gården:

Glad kille

Hänger med farfar och har som vanligt dragit av sin strumpa :p

Dansar på bordet 😉

Viktor tog en liten snooze i början av festen så att han kunde hålla ångan uppe sen 😉

Dags för presentöppning! Han fick massor med fina presenter 🙂 (och det fanns frivilliga att hjälpa till att öppna 😉 ). Fast han såg lite skeptisk ut själv. 

Doptårtorna. En av dessa hade Alfred valt, gissa vilken 😉 .

 

Viktors dop

2017,Mars 2017,Viktor | Sunday March 26 2017 21:23 | Comments (0) Tags:

Viktor döptes lördagen den 25 mars. Jag blev helnöjd över dagen 🙂 . Vi hade oroat oss för att Viktor skulle kaskadkräkas, vara arg, boxas, bajsa på sig, etc, men han var lugn som en filbunke och kräktes inget alls!

Innan det börjar i kyrkan – två busungar som röjer runt 😉

Svårt att få till ett vettigt familjefoto 😉 . Bilder från festen kommer i ett senare inlägg!

Döpt!

2017,Mars 2017,Viktor | Saturday March 25 2017 21:20 | Comments (1)

Så är Viktor Erik döpt 🙂 . Mer foton kommer sen men här är ett foto med fadder/farbror Micke.

Motorikuppdatering

2017,Alfred,Mars 2017,Viktor | Wednesday March 22 2017 10:15 | Comments (0)

Viktor kryper på, och nu kan man inte vara säker på att han är kvar där man har honom. Plötsligt har han backat på en lampa.

Han förflyttar sig i alla rikningar utom just rakt fram ;). Och så gillar han mycket att kolla under mattor :p .

Han står ofta på knäna och gungar, men han blir rätt så frustrerad när han inte orkar krypa på knäna. Han blir lätt frustrerad, något som jag kommer ihåg att Alfred också blev.

Han älskar att få stöd så att han kan stå upp.

Nu kan han sitta rätt bra själv också. Alfred sitter bakom och vaktar om han skulle ramla 😉 .

Som jag skrev tidigare så har den stora gossen fått riktig bra finmotorik. Han har fått en egen kamera nu (min gamla) som han tar foton med, och han klarar bra att hantera alla knappar och vreden där. Sen så lyckas han fortfarande frekvent spilla ut en stor mängd vattenglas såväl som att snubbla, men det handlar nog snarare om fokus :p .

 

 

Bokstäver

2017,Alfred,Mars 2017,Syskonen | Saturday March 18 2017 08:07 | Comments (1)

Alfred har varit intresserad av siffror under en längre tid, men nu har han även börjat bli intresserad av bokstäver. Så vi har satt upp mina gamla kylskåpsmagneter igen. Nu kan han vad de flesta bokstäver heter och för ett tag sen skrev han sitt namn med lite hjälp :).

Han är även fascinerad av experiment, som i den här boken som jag hade då jag var liten och som jag nyss hittade i Päronens bokhylla.

På tal om bokstäver, så har syskonen här sina matchande bokstavs-pyjamasar.

Alfred tog bokstäver och skrev själv av titeln på boken.

Ritar

2017,Alfred,Mars 2017 | Thursday March 16 2017 09:47 | Comments (0)

Alfred har tidigare varit negativ till att rita, och papper och pennor har legat orörda i lådorna. Han sa att han var dålig på att rita och ville inte rita. Men nu har det plötlsigt vänt, och han ritar konstant. Kul 🙂 . Man ser att finmotoriken i händerna verkligen har gått framåt de senaste månaderna och han kan göra mer och mer finmotoriska saker själv.

dsc_1951

Viktor 7 månader

2017,Mars 2017,Viktor,Viktor fyller månad | Monday March 13 2017 13:43 | Comments (4)

Arrr, vad tiden går snabbt! Nu känns det som den första småbarnstiden är över, för nu ligger Viktor inte kvar där man lägger honom så man får ha koll. Dock så är det fortfarande mest bakåt som han förflyttar sig, eller så snurrar han runt som en klocka. Men han har fått kläm på det där att vända sig nu. Han ligger mycket på mage men har lite dåligt tålamod ibland. Än så länge känns han inte riktigt lika envis som storebror 😉 .

dsc_1906

Han kan inte sitta själv så länge, men med lite hjälp sitter han bra.

dsc_1952

Maten går det lite sådär med, men igår fick han sin första barnmatsburk (Hipp ris,kalkon och majs) och det verkade han tycka om (hans mor tycker dock det smakade bläää :p). Majskorkar går dock alltid hem 😉 .

dsc_1903

Gröten och vällingen är svåra att få i honom. Men amma det gillar han ;). Speciellt på natten. Men det är en väldigt effektiv metod för att få honom att somna! Fram tills nu har vi spenderat väldigt, väldigt mycket mindre tid på att få honom att somna jämfört med vad vi spenderade för att få Alfred att somna i samma ålder :p . Och skulle han vara lite svårnattad så är det bara att lägga honom på axeln.

dsc_1981

Men på sistone har sömnen blivit lite sämre (delvis pga förkylning). Ibland vaknar han rätt tidigt och är helt manisk och cyklar med benen. Han får sådana ryck ibland, då han ligger och asgarvar och marcherar som värsta soldaten 😉 . Men vanligtvis vaknar han runt 7 och somnar runt halv 8, med en längre snooze mitt på dagen (runt 11-tiden) och en på eftermiddagen.

Det är svårt att uttala sig så mycket om personligheten nu, men han känns ändå lite olik Alfred. Alfred är mycket extrovert och klarar av du det är full rulle och mycket tjoande. Viktor är glad då han träffar nya människor eller ser nya saker, men han är lite mer reserverad och blir trött på intryck snabbare. Han kan även bli matt över storebrors tjoande. Och han verkar inte fullt så envis med att t.ex. lära sig krypa. Men han är generellt en glad filur. Han pratar rätt så mycket. Han har väldigt stark röst då han pratar eller knorrar. Inga tänder har dykt upp än, men han biter på allt. Och han kräks fortfarande massor, riktig kräkar-bebis. Bra att vi har en stor tvättmaskin 🙂 !

En stor skillnad med att ha det andra barnet är att man inte försöker skynda på utvecklingen. Man vill ju ha en bebis så länge som möjligt haha 😉 . Han avgudar sin storebror, även om han får stå ut med lite tuffa tag ibland 😉 .

dsc_1961

dsc_1965

Muffins

2017,Mars 2017 | Sunday March 12 2017 09:32 | Comments (0)

Det går väl lite sådär med introduktionen av vanlig mat för Viktor, men då han fick smaka på en muffins (mommos goda hemmagjorda) så var det inga problem att äta 😉 .

dsc_1941 dsc_1944 dsc_1945 dsc_1947

Halloj!

2017,Mars 2017,Viktor | Thursday March 9 2017 19:46 | Comments (0)

Jag har inte hunnit med blogginlägg på ett tag, så jag tänkte att jag väl i alla fall får lägga in ett foto! Här är en glad kille med rejäla ben 😉 (eller två glada killar med rejäla ben haha). De har så roliga proportioner de små. Men det växer nog till sig – då Alfred var spädis trodde jag att han hade kortvuxna ben, men det har han ju verkligen inte längre. Nu har han så långa ben att han snubblar på dom för jämnan :p .

dsc_1957