Viktor 7 månader

Arrr, vad tiden går snabbt! Nu känns det som den första småbarnstiden är över, för nu ligger Viktor inte kvar där man lägger honom så man får ha koll. Dock så är det fortfarande mest bakåt som han förflyttar sig, eller så snurrar han runt som en klocka. Men han har fått kläm på det där att vända sig nu. Han ligger mycket på mage men har lite dåligt tålamod ibland. Än så länge känns han inte riktigt lika envis som storebror 😉 .

dsc_1906

Han kan inte sitta själv så länge, men med lite hjälp sitter han bra.

dsc_1952

Maten går det lite sådär med, men igår fick han sin första barnmatsburk (Hipp ris,kalkon och majs) och det verkade han tycka om (hans mor tycker dock det smakade bläää :p). Majskorkar går dock alltid hem 😉 .

dsc_1903

Gröten och vällingen är svåra att få i honom. Men amma det gillar han ;). Speciellt på natten. Men det är en väldigt effektiv metod för att få honom att somna! Fram tills nu har vi spenderat väldigt, väldigt mycket mindre tid på att få honom att somna jämfört med vad vi spenderade för att få Alfred att somna i samma ålder :p . Och skulle han vara lite svårnattad så är det bara att lägga honom på axeln.

dsc_1981

Men på sistone har sömnen blivit lite sämre (delvis pga förkylning). Ibland vaknar han rätt tidigt och är helt manisk och cyklar med benen. Han får sådana ryck ibland, då han ligger och asgarvar och marcherar som värsta soldaten 😉 . Men vanligtvis vaknar han runt 7 och somnar runt halv 8, med en längre snooze mitt på dagen (runt 11-tiden) och en på eftermiddagen.

Det är svårt att uttala sig så mycket om personligheten nu, men han känns ändå lite olik Alfred. Alfred är mycket extrovert och klarar av du det är full rulle och mycket tjoande. Viktor är glad då han träffar nya människor eller ser nya saker, men han är lite mer reserverad och blir trött på intryck snabbare. Han kan även bli matt över storebrors tjoande. Och han verkar inte fullt så envis med att t.ex. lära sig krypa. Men han är generellt en glad filur. Han pratar rätt så mycket. Han har väldigt stark röst då han pratar eller knorrar. Inga tänder har dykt upp än, men han biter på allt. Och han kräks fortfarande massor, riktig kräkar-bebis. Bra att vi har en stor tvättmaskin 🙂 !

En stor skillnad med att ha det andra barnet är att man inte försöker skynda på utvecklingen. Man vill ju ha en bebis så länge som möjligt haha 😉 . Han avgudar sin storebror, även om han får stå ut med lite tuffa tag ibland 😉 .

dsc_1961

dsc_1965

This entry was posted in 2017, Mars 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

4 Responses to Viktor 7 månader

  1. päronet says:

    Fina bilder på våran sjumånadersgosse. Mycket tårta i dag va ?

  2. Karin says:

    Ja maken har “offrat sig” på tårtan, haha

  3. Maria says:

    Så gullig Viktor är, Hipp var även en favorit hos Milia ?

  4. Karin says:

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *