Archive for the Category ◊ Cykling ◊

Author:
• Monday, May 21st, 2012

Skanör – Malmö 52 km.

Tidvis lite regnig dag detta med, men hade tur med vinden tackolov då denna sträcka var lite längre. Passerade en del vackra ting, som denna kyrkan (Skåne har massor med kyrkor, runt 450 har jag läst).

Det var skönt att komma hem – 3 dagar på cykel kändes lagom. Sen blev det hemmagjord pizza (för vilken gång i ordningen i år vet jag inte), softande och film.

Author:
• Sunday, May 20th, 2012

Ängavallen – Skanör 33 km

En dag med fint väder som det kändes härligt att cykla på 🙂 .

Fikade vid stranden, fortfarande kan man ha stränderna för sig själv.

Bodde på Skanörs gästis som har ett övergångsställe för gäss.

Strandpromenad vid hoddorna

Antar att detta betyder familje-nakenbad?

Enkelriktat på stranden.

God mat här med. Har varit på 3 restauranger i maj och fått hummersoppa på menyerna alla gånger (här dock som ersättning till råbiffen som fanns på den ordinarie menyn). Men inte gör det något, det är så gott 🙂 .

och torsk till huvudrätt.

 

 

Author:
• Thursday, May 17th, 2012

Så var det dags för årets första cykeltur. Den gick till bokskogen i ett fint vårväder. Inte en jättelång runda direkt (37km) men vi tog det ganska lugnt. Det kändes bra att cykla trots ett par extrakilo och bristfällig konditionsträning i år 🙂 . Bra genrep inför årets cykelsemester som vi ska på börja idag. I år går den näravid – Söderslätt. Det känns rätt lagom. Egentligen skulle vi cykla i Toscana i Augusti istället. Jag var precis på g att boka den resan en helg i början av året, men fredagen innan skulle jag bara bekräfta med ett litet test att jag kunde pimpla vin i godan ro på kvällen, och insåg efter det att det varken skulle bli vin eller Toscana-cykling…

Author:
• Sunday, June 12th, 2011

Spenderade denna söndagen i cykelsadeln, härligt! Blev 100 km på natursköna vägar i Skåne då vi cyklade till Vombsjön och vände – utan packning den här gången. Blåste en del motvind de sista 50 km:arna men yeah vad skönt det är att cykla – man hinner bolla runt en hel del endorfiner under dessa timmar och man hinner se mycket fin natur. Sen känner man sig sådär härligt utmattad så att man med gott samvete kan låta bli att göra något vettigt på hela kvällen och bara fokusera på soffa, pizza, datorspel och film.

F.ö är tydligen är denna distansen densamma som de kör på Vätternrundan för tjejer. Fast jag tycker det är fjantigt med alla dessa tjejvarianter på diverse långlopp – originallängd ska det vara (300 km i fallet ovan). Jag har dock inga planer för Vätternrundan – för nu så räcker Skåne bra.

En fin runda att cykla (fast Lund och Staffanstorp kan man hoppa över).

Author:
• Saturday, June 04th, 2011

Passade på att åka på en mini-cykelsemester under långhelgen. Har nyss kommit hem efter en härlig tur på tre dagar, med gassande sol, vacker natur och mysiga boenden 🙂 . Tredje cykelsemestern i rad som uppfyllt dessa kriterier 🙂 . Det blev över 200 km på dessa tre dagar (dessutom med ganska många kilos packning och en hel del uppförsbackar), så lite seg är man – men det är en såååå skön trötthet.

 

Det är en bra tid på året att cykla runt – grönska, rapsfält och fina sommarkvällar som denna.

Author:
• Wednesday, April 27th, 2011

Så är årets cykelpremiär avklarad.

Trots det fina vädret så kan jag meddela att det inte är så varmt runt 6-tiden på morgonen, speciellt inte då man har en del vinddrag. Men det var skönt att cykla, var jättelänge sen sist. Inte helt otippat har det inte skett några som helst förbättringar på cykelvägen, utan den har bara blivit sämre. Hoppas verkligen att “supercykelvägen” mellan Malmö och Lund blir av (vilket jag dock tvivlar på).

Author:
• Saturday, July 31st, 2010

Någon dag efter hemkomsten från cykelsemestern så kliade det i cykelnerven igen. Då tog vi en tur till bokskogen. Ca 55 km inkl. diverse irrvägar. Vackert! Torup med omgivningar var mycket fint. Hade även varit kul att vandra runt på ställen i skogen där man inte kunde cykla, och nu kan vi ju lätt ta oss till bokskogen och promenera runt någon dag 🙂 .

Jimmy packar upp för en fika i bokskogen.

Tre mygg-jävlar bet på mig samtidigt…

Även två mil från vår stad så vet man vart man ska, Torson är ett bra landmärke.

Lokaliserade även en ny cykelväg till jobbet som jag tänkte alternera med. Malmö – Lund via Bara – Klågerup – Kyrkheddinge. Körde lite över halva den vägen idag, hoppas att jag hittar resten då jag väl är på väg sen…

Author:
• Wednesday, July 28th, 2010

Bäckaskog slott Bromölla

26.5 km

Inga backar idag så det kändes mycket enkelt att cykla. Gick så snabbt att cykla till Bromölla att vi tog en tur runtom stan. Sen var det en tågresa hem från Bromölla. I cykelvagnen hoppade även den värsta damp-ungen jag sett på, lyckligtvis hoppade han av i Kristiansstad, så det blev en lugn resa efter det.

Kom hem under eftermiddagen/tidig kväll, käkade en indisk takeaway och såg Snabba cash, en film som verkligen är ett exempel på en film där boken var SÅ mycket bättre.

Summa summarum en riktigt trevlig cykelsemester 🙂

Author:
• Tuesday, July 27th, 2010

Olofström – Bäckaskogs slott

39.2 km

Först en mumsig frukost på vårt B&B som var som en riktig hotellfrukost.

En dag med riktigt härlig cykelväg. Åkte på vackra Banvallsleden.

Passerade små byar med stora kyrkor.

I slutet gick det kraftigt uppför, men man belönades med en vacker utsikt över Ivösjön.

Målet var Bäckaskogs slott. Satt lite på bryggan vid Ivösjön och solade.

Vid den andra sjön, Oppmannasjön, finns också ett skönt ställe att softa på.

Ett annat skönt ställe att softa på är trädgården, här i sällskap med lite bubbel

Vy åt andra sidan.

Innan bubblet förtärdes fika, med fri tillgång till en mängd olika sorts kakor. Här den underbara blåbärscheesecaken, mums!

Mera mat: fyrarättersmeny på kvällen. Glömde fota ostarna.

Efter detta satte vi oss ute ett tag i nattmörkret, på bänken som syns några bilder ovan. Såg där ett starkt sken från en lampa. Det visade sig vara en fladdermus-räknare. Han hade pannlampa och specialutrustning för att spela in fladdermössens läten.

Author:
• Monday, July 26th, 2010

Karlshamn Olofström

Längd: 41.3 km

En dag med mycket backar, så det blev en riktig intervallträningsdag. Cykeln var lite baktung eftersom vi hade väskorna fästa där så det var bara att trampa på ordentligt – det var förbjudet att gå uppför backarna 😉 .

Bodde på ett mysigt B&B-ställe. Utsikten från dörren.

Tog sen en promenad på ca 1 mil runt i Halens naturreservat. Vi gick längs sjön, i barrskog och i lövskog.

Mitt i skogen hade någon satt ut prydnadsfigurer.

Efter promenaden kylde vi ner oss med skugga och en cola.

Sen gick vi en promenad in till stan och käkade pizza. Kvällen bestod av lite planering inför vår nästa resa (Rom) och rätt så tidigt sänggående, eftersom man var ganska trött efter dagens backar, promenader och värme.