Snogeholm

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday August 21 2019 08:00 | Comments (0)

En dag i Juli så var vi i Snogeholm, en klassiker sen förra sommaren som man kan läsa om här och här. Tyvärr så hade någon tagit vår badvik för att fiska, så det blev inget bad. Men vi gick en promenad istället.

Killarna är jätteduktiga på att gå. Ibland blir dock Viktor arg och strejkar.
Hittade en del björnbär och hallon.

Sen åkte vi iväg till en annan del av Snogeholms stövområde och gick. Det visade sig att de hade en bana där man skulle hitta djur (och skjuta på dom med pilbåge, men det hoppade vi över). Killarna skulle upp och klättra på de flesta djuren.

Avslutade på samma sätt som vi gjorde på förra årets turer, dvs köpte mat på Sibylla och åt den vid Vombsjön.

Vattenhallen

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Tuesday August 20 2019 07:06 | Comments (0)

En regnig dag då vi hade städning så åkte vi till Vattenhallen i Lund.

Går på känsel- och balansbanor.
Lekrummet
Inne i hjärnan i lekrummet.
Fick fart på pappan också.
Roligast var dammen.
Eller, kanske så var fiskarna roligast för Viktor.
Jättesåpbubbla
Elektronacceleration.

Tivoli

2019,Alfred,Augusti 2019,Juli 2019 | Sunday August 18 2019 07:53 | Comments (0)

Ligger lite efter här, har inte varit så sugen på att sitta vid datorn då jag är ledig. Har inte funnits tid till det heller :p .

I mitten av juli, då Lena var och hälsade på, så åkte vi till Tivoli med Alfred. Precis som förra året.

Har få bilder från åkattraktioner, men här är en.
Och en till.
Blommorna var finare i år än förra året (kanske inte så konstigt…)
Sockervadd såklart
Och glass.
Hela gänget!
Sen kom Alfred på att man ju måste tönta sig då man blir fotograferad.
Som här…
Åker tåg.

Viktors 3-årsfest

Viktor firade sin 3-årsdag rätt så lång tid i förskott (4 augusti), när det var som mest praktiskt.

En tröja det står 3 på för 3-åringen, och fina chinos.
Har verkligen lärt sig hur man öppnar paket nu!
Fast storebror hjälper gärna till ändå.
Paw Patrolmasken var populär.
Väntan på kakor och tårta.

Slut

2019,Augusti 2019,Syskonen | Thursday August 15 2019 06:42 | Comments (0)

Arrr, då är min semester med dessa grabbar slut 🙁 . Har varit en härlig semester och jag är inte så sugen på att jobba och vara tillbaks i ekorrhjulet igen. Men men, i bästa fall kan man ju få sitta i tystnad nästan 8 timmar om dagen, det bästa med jobbet 😉 .

Men bara för att semestern är slut är inte blogginläggen om semestern slut! Jag ligger efter så de kommer nog att dyka upp under ett tag framöver.

Viktor 3 år

2019,Augusti 2019,Viktor,Viktor fyller år | Tuesday August 13 2019 05:44 | Comments (0)

Grattis till vår minsting som fyller 3 år idag! Fast han har känts som en 3-åring rätt så länge, både till storleken och sättet, och eftersom han hade släktfesten den 4e Augusti (på min beräknade förlossningsdag!) så känns det som att det var ett tag sen som han fyllde år. Men det är alltså idag 🙂 !

Han är en härlig och glad kille, som dock kan vara rätt mycket 3-åring med rejäla utbrott. Han har t.ex. lärt sig att skrika för att försöka få som han vill (men det funkar inte härhemma!).

Han är en aktiv kille som kan gå en halvmil (minst) och hålla högt tempo en hel dag. Nu på semestern härhemma har han inte sovit något lunchsov alls (förutom då han somnat under bilturer någon enstaka gång). Han är pratglad och meningarna flyter på – det känns som han behärskar svenskan flytande och kan hur många ord som helst. Han är nyfiken och vill veta mer om saker och ting (ibland genom att undersöka dom så att dom går sönder :p). Och nu så börjar han snart på storbarnsgruppen på förskolan.

Han är en kelen kille som gärna vill kramas och mysa 🙂 , och han gillar att leka. Gärna med traktorer (fortfarande en favorit!), grävmaskin, bärgningsbil, saker som har vinschar, m.m, men också gärna med köksredskap. Oftast hittar man saker där man inte förväntar sig dom, t.ex. om man ska ta en tesil, så ligger det små leksaker i den. Samtidigt så försvinner många saker, för att sedan hittas på de mest konstiga platser :p. Han använder fortfarande nappar, och dom kan man hitta lite här och var. Det kommer bli svårt med avvänjningen… Han får bara napp då han ska sova, men då vill han ha tre stycken, och det är hans skatter. Han gillar sagoläsning då han ska sova. Favoriter just nu är Halvans polisbåt och Ambulansen. Han gillar också att se på TV/platta, och favoriter där nu är Grizzly och lämlarna och Zorro.

Han dricker fortfarande välling på nätterna (efter att slutat en period så började han plötsligt med det igen :/), vilket vi hoppas att han snart kan sluta med. Han har varit utan blöja på dagen i ett halvår, och snart hoppas vi att nattblöjan försvinner också (eftersom han ofta kommer upp på natten och säger att han måste gå på toa). Och napparna, det kommer ju bli intressant att avsluta det… Men det känns som många av bebis-sakerna är påväg att avslutas (skönt!). För nu är han ju “stora killen”, som han brukar säga 😉 (och han har även passerat 1 meter)

Bad

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Syskonen | Sunday August 4 2019 06:16 | Comments (0)

Det har blivit en del bad i sommar!

Alfred och jag har varit på badet i Staffanstorp några gånger. Han blir bättre och bättre på att simma och mer och mer vattenvan 🙂 .

Man kommer inte undan glassinköp… Även om de inte tar kontanter där. Jag försökte öka Alfreds självständighet genom att ge honom en tjuga och säga åt honom
att handla själv (vilket han inte ville, men i valet att bli utan glass eller handla själv valde han ändå det sistnämnda). Dock kom han gråtande tillbaka efter en stund och sa att de inte tog kontanter. Dumt på ett sådant ställe tycker jag, man vill ju inte ge mobil eller VISAkort till barnen för att handla…

Viktor (eller hans far) har dock inte hängt med dit, utan badat i poolen därhemma (Viktor alltså, inte Jimmy).

Sen har vi även varit iväg hela familjen till stranden i Glimminge (den jättestora sandlådan, som Viktor kallar den för).

Bryggan ser lite konstig ut här.
De gillar att bygga dammar
Viktor är dock mer förtjust i icke-konstruktiv lek än vad Alfred är.

Kosta Boda Art hotel

2019,Augusti 2019,Juli 2019,Resebloggar | Friday August 2 2019 06:33 | Comments (0)

I slutet av juli lämnade vi kidsen hos päronen och åkte till Kosta Boda Art hotel.

Först var vi på deras spa, men där tog jag inga foton. Det var ett fint spa, med bl.a. glaskonst på bassängbottnen inomhus.

Vårt rum var med konst av Bertil Valien. Bl.a. fanns denna filur, som spanade ut över rummet från sin plats vid soffbordet.

På kvällen åt vi en 6-rätters på deras “finrestaurang”, Brasserie 1742.

Började med bubbel och kanapeer i loungen.
Maken, samt flygande kor i bakgrunden.
Jimmys favoritkanape var denna råbiffs-strut.
Detta är en skål med två kanapeer 😉 .
På plats vid bordet.
Vackert presenterad mat.
Detta är också en maträtt (det orangea i krukan).
Vaktellår!
Sockervadd – Alfred hade blivit avis 😉 . Sen hällde de på passionsfruktssås så sockervadden blev stor som ett mynt 😉 .
Det var en viss tonvikt på efterrätter. Efter denna “poke-boll” (av kokos, vanilj och ananas, med ett socker-skal), så trodde vi att det var nog med sött.
Men då kom detta…
Frukost på den andra restuarangen i hotellet.

Trollskogen

2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday July 31 2019 06:56 | Comments (0)

Vi har varit på några turer till Trollskogen in Torna-Hällestad under semestern. Vacker plats!

Vresbokar
Stort träd!
Klättrar på allt
Picknick.
Äng.

Regn

Påväg hem från High Chaparall så tog vi en paus vid en lekplats för rastning och fika. Det var en stor lekplats som kidsen gillade.

Jimmy trivdes på sin del av lekplatsen.

Det började regna så smått. Det var ett lustigt regn, med få men jättestora vattendropppar. Jimmy sa att “det där var ett moln som snart skulle passera”. Han hade dock lite fel för plötsligt började det störtregna. Det var så stora regndroppar så det såg ut som att någon sköt mot marken då dropparna träffade marken. Sen kom det största skyfallet som vi någonsin sett, så bilturen tillbaks tog en stund.

Next Page »