Slut på julen

Nu tog julledigheten slut för en vecka sedan och det är business as usual. Vi ligger lite efter så nu har vi även packat ner julsakerna (eftersom det är städ på torsdag så kom vi loss att göra det). Viktor hjälpte till att dammsuga granbarr!

Posted in 2020, Januari 2020, Viktor | Leave a comment

Billebjer

Under en av de första dagarna i Januari så tog vi en tur till Billebjer, där vi aldrig tidigare varit.

“Hinderbanor” är alltid uppskattade.
Hittar mer hinderbanor.
Fin utsikt, även om det var lite disigt just idag.
Dammen
Trötta efter uppförsbackarna!
Posted in 2020, Januari 2020, Syskonen | Leave a comment

Nyårsafton

En nyårspromenad i Dalby Söderskog/Dalby Hage. Blå himmel och varmt.
Svårt att sitta still för foto.
Det blev en ganska kort promenad då jag ville hem och kolla på fyrverkerierna i Sydney. Så vackert! Det var dock ej helt stämningsfullt eftersom Viktor gnällde högljutt över att han ville ha mer bubbelvatten (som vi alla skålade i) heeela tiden.

Sen hade jag tänkt att vi skulle ha en mysig eftermiddag och kolla på foton från året, prata om våra minnen, spåna över vad vi vill göra nästa år eller vad vi tror kommer hända då. Men kidsen hade lite mycket spring i benen så det blev lite pannkaka av mina planer. Men men…

Vi åt en trerätters middag (räckcocktail på toast, vildssvinsstek&pommes duchesse och pannacotta med bär). Här hjälper kidsen till med pommes duchessen. De blev kanske inte så estetiska – ser mest ut som hundskit – men de tyckte det var kul.
Dagen innan hade de hjälp till att göra efterrätten. De gillar bäst att hjälpa till med efterrätter/bakverk – antagligen p.g.a. smakproverna :p .
Chokladpannacottan var populärast men båda gick ner bra.

Barnen hade lite svårt att komma till ro sen, men tillslut somnade dom och vi kunde dricka lite bubbel och prata om året som varit och året som kommer. Sen väckte vi Alfred så att han fick kolla på raketer vid 12-slaget (även om de sett en del raketer under dagen – det smälldes rätt kontinuerligt). Dalbys raketer var nästan lika coola som Sydneys tyckte han 😉 .

Gott nytt år! 🙂

Posted in 2020, Januari 2020, Syskonen | Leave a comment

Julkortsförsök

Som alltid blir det många misslyckade försök till julkort. Här är några:

Posted in 2020, Januari 2020, Syskonen | 2 Comments

Tropikariet

På en av mellandagarna var vi på Tropikariet. Stället har vi besökt två gånger tidigare, dels 2011, då det bara var Jimmy och jag, och dels 2016, som sista utflykt med Alfred innan vi lämnade honom hos päronen i väntan på lillebrors ankomst. Gillade stället dessa gånger, men det var ändå lite bättre än vad jag kom ihåg.

Alfred och jag klappar på en orm. Viktor ville inte.
Hajar!
Ringsvanslemur.
Gosiga små djur
Tunnel.
Gräver efter “skelett”
Det bästa var putsarfiskarna (tyckte Alfred och jag).
Närbild. Jag tyckte att putsarräkorna var bra också, fram tills att det började göra lite ont och jag såg att räkan frenetiskt försökte pilla bort en sårskorpa och det började blöda :p .
Posted in 2019, December 2019, Resebloggar, Syskonen, Utflykter inom Skåne | Leave a comment

Julafton

Julafton firades hemma i Dalby ihop med päronen.

Killarna åkte iväg på morgonen och handlade en ny julgransfot, då vår gamla var riktigt risig. De gillar att vara i affärer och hittade endel roliga jul-rea prylar (inget som vi köpte!)
Köpte även en ny duk att ha under granen. Den fungerade bra som lekfilt också.
Årets julgran var hög. Detta var dock innan vi bytte julgransfot så den ser lite ledsen ut.
Hjälper till med julskinkan.
Kollar Kalle Anka
Massa mat! Vi hade mat i några dagar framöver.
Senare på kvällen kom tomten!
Fullt upp med att öppna julklappar. Viktor skrek “Oh my gaaaaaad” över en julklapp vilket vi skrattade mycket åt 😉 . Killarna fick massor med fina saker!

Sen var det full fart till sent!

Posted in 2019, December 2019, Syskonen | Leave a comment

Kommer hem

På Luciadagen så kom jag hem till Sverige igen. Jimmy hämtade mig vid stationen, och sen hämtade jag kidsen på förskola/skola. Då jag kom och hämtade Viktor så sa han bara “Nääää, kom och hämta mig senare, vi ska till Dungen nu” och blängde surt på mig. Jag har saknat dig med 😉 . Inte heller Alfred var så översvallande.

Jag hade köpt endel presenter till dom, bl.a. uppblåsbar koala och känguru. Precis som jag förutspått så användes dessa främst som krigsredskap :p .

Lite dåligt upp-pumpade.

Sen då kidsen somnat (och jag sovit 1h så jag orkade med kvällen – man var rätt jetlaggad) så tog vi igen missade avsnitt av På Spåret.

Posted in 2019, December 2019, Resebloggar, Sydney, Australien | Leave a comment

Konferensen

Ja, just det, ska kanske nämna lite om konferensen, vilken var anledningen till att jag var i Sydney 😉 . Konferensen var helt ok, även om alla föredrag kanske inte var superbra. Maten var toppen! Och den sista dagen var det workshop om Clinical informatics, vilket jag tycker är jätteintressant (men verkar vara alldeles för stressande att jobba inom…). Kortfattat så handlar ämnet om hur man kan få mer personligt inriktad medicin som funkar bättre, “bara” genom att ta ett blodprov och analysera alla gener i kroppen. Detta går på några dagar och vips kan man få en ny peronligt inriktad medicin eller vara med i en klinisk studie som borde passa för en. Så fascinerande!

Här är några foton från University of Sydney. Konferensen var inte i just dessa byggnader, men visst är det stiliga? Man kan nästan ta sig tillbaka i tiden i tanken och se professorer med långa svarta kappor vandra förbi där. Eller Harry Potter 😉 !

Posted in 2019, December 2019, Resebloggar, Sydney, Australien | Leave a comment

Chinese garden

Ännu mer trädgårdsinlägg från Sydney! Jag var i deras kinesiska trädgård, som ska vara den största kinesiska trädgården utanför Kina. Den var dock inte jättestor, speciellt inte då jag ju tidigare har besök en kinesisk trädgård i Kina. Mer bilder från detta finns här (herregud, nu är det ju över 10 år sen jag var där!).

Trädgården låg mitt i stan så det var lite svårt att inte få med höghus på fotona, vilket förstör stämningen en del…
Men här lyckades jag!
Djur fanns där också.
De olka kinesiska stjärnteckena fanns representerade på olika ställen i trädgården. Här är mitt och Viktors stjärntecken.

Posted in 2019, December 2019, Resebloggar, Sydney, Australien | Leave a comment

God Jul!

Posted in 2019, December 2019, Syskonen | 2 Comments