I slutet av november så kom det snö. Det var ingenting som jag drabbades av eftersom jag mest var sängliggande. En dag orkade jag mig dock ut på en runda i Dalby Söderskog ihop med Jimmy och Viktor. Viktor var hemma lite för han hade covid han med men han hade knappt några symptom alls. Jag tog symptomen för hela familjen och fler därtill 😉 .

Grodmössan är ute igen 🙂

Kul att knacka loss is.

Det är många fallna träd i Dalby Söderskog efter stormen Babet.

En hackspett :p

Viktor var ute i trädgården och snöröjde lite.

 
 

För ett tag sen så var det vår bröllopsdag. Den fick inte den uppmärksamhet den förtjänade, då vi båda var trötta (jag hade haft en intensiv jobbdag i Malmö, och 2,5 jobbpendling gör en inte så pigg, och vi är sjukt slitna i allmänhet, tyvärr). Vi tänkte att vi kommer ju fira i helgen istället, eftersom vi bokat en lyxig hotellövernattning med ännu lyxigare middag. Men det kunde vi ju aldrig göra eftersom jag fick covid. Vi fick dock OK från hotellet att flytta fram bokningen max 2 veckor, annars så brann den (och pengarna vi betalt) inne, så håll tummarna för att vi är friska då!

Men fine maken hade köpt fina blommor, så dagen fick ändå uppmärksamhet 🙂 . Men räknandet kan gå fel trots att man har en licentiatexamen 😉 (vi gifte oss 2006) – så ett gott skratt fick man 😀 (och så kan han ju återvinna kortet tills nästa år 😉 ):

 
 

Detta trick lärde sig Alfred i skolan. Nu ser man ju nästan ut som en influencer eller nåt…

 
 

Nu har jag fått covid igen… Det har varit 5 dagar med feber och sängliggande (än så länge, still counting…). I början hade jag en helt sinnessjuk hosta, vilket var ganska illa efersom jag redan varit förkyld och hostat mestadelen av de senaste tre veckorna och då skadat revbenet rejält p.g.a. alla hostattacker. En ny omgång hosta på det har inte direkt gjort det bättre. Vårdcentralen fick även dom möjlighet att visa upp sin inkompetens (men jag fick faktiskt en tid pga hosta – det har jag aldrig lyckats få förr). Covidtestet tog jag hemma, då vårdcentralen inte för ett ögonblick reflekterade att detta kunde vara anledningen till min hosta. Vårdcentralen sa att de aldrig utreder vad hosta beror på, och att de av princip aldrig heller skriver ut receptbelagda hostmediciner (och damen i växeln sa dessutom att jag inte skulle argumentera emot dom för då ansträngde jag mina luftvägar, och det var ju det som jag absolut inte skulle göra. Gaaaah!). Jaja. Men covid var det i alla fall, och jag tror att jag plockade upp det på bussen till Malmö (jag var i Malmö 4 dagar under förra veckan). Ytterligare en anledning att känna aversion mot Malmöbussen (förutom faktumet att det tar 2,5 ggr så lång tid från hemmet till jobbet jämfört med att åka bil, och faktiskt även längre tid att det tar att cykla elcykel).

Så nu är jag sjukledig och sovrummet är min bostad. Jag är t.o.m så risig att jag inte kan laga mat, vilket knappt har hänt förut. Så, efter att löst två dagar i helgen med pizzahämtmat så skickade jag i söndags ett recept till killarna och de hjälptes åt så fint. Superduktiga och SÅ gott det blev! 🙂 . Detta lagade dom.

 
 

Förra helgen var vi ute och åt på Dalby Gästis för att fira att Jimmy tagit sin Licentiat-examen.

Anledningen till firandet! Jimmy var superduktig <3!

Det var inte det piggaste gänget som begav sig till Gästis (detta är från ca 45 minuter innan vi skulle gå). Men vi promenerade dit (Viktor cyklade, han orkade inte gå sa han, men cykla det gick bra). Gästis var fullsatt – det var många som åt gåsamiddag, men vi åt hellre A la carte.

Killarna fick lite annorlunda dryck i glasen de med (cola och finrestaurang är NEJ från min sida)

Jag åt gös, supergott. Jimmy åt hjort och barnen åt schnitzel.

Alla utom jag åt efterrätt. Det var mäktigt!

 
 

Efter skolan slutade på fredagen så åkte vi till Lund C för att ta oss till flygplatsen. Det var lååånga köer. Vi åt burgare på O’Learys. Det blev lite stressigt och vi fick springa till gaten.

Flygresan och den vidare resan till hotellet i Manchester gick smidigt. Dock trodde vi först att vi tagit ett tåg åt fel håll – det kändes lite konstigt att ett tåg som ska till Wales från Manchester airport (som ligger söder om Manchester) passerar Manchester, men det gjorde det.

Framme på hotellrummet.

Vi handlade endel mat på Sainsburys i närheten, och Alfred hittade Prime som inte fanns i Sverige. Viktor blev helt till sig över detta.

English breakfast och veggie English breakfast.

Vi gick en runda i stan och var på Arndales shoppingcentra.

Vi var på National football museum.

Man kunde skjuta skott mot en skärm och få poäng.

På söndagskvällen såg vi filmen Forever, som handlade om fotboll. Det var ett klart tema för denna helgen!

Alfred åt mycket Dorritos!

Flygresan hem gick smidigt den med. Vi åt mat från KFC för första gången (eftersom Alfred ville testa detta). Nu har man provat det. Jag behöver inte prova det igen.

 
 

Vi besökte även Old Trafford under resans sista dag, för att gå på rundturen. Den var inte direkt gratis, men den var riktigt bra! Först fick man gå runt i museet, och sen var det 70 min tur runt på olika delar av arenan ihop med en mycket kunnig guide.

Framför arenan. Vi fick senare veta att just denna dagen så skulle Bobby Charlton begravas, med en kortege som gick längs Old Trafford. Så det var många journalister, avspärrningar och säkerhetspådrag redan på morgonen då vi kom dit. Vi såg till att åka vidare till flyget direkt efter rundturen eftersom vi annars kanske hade haft svårt att ta oss vidare.

Vi fick se fotbollsplanen från nära håll. F.ö så satt vi precis till vänster om det sista E:t i ManchestEr (som syns i vitt i bakgrunden) under lördagens match.

Spelarnas omkäldningsrum var riktigt snyggt designat – långt ifrån de vanliga omklädningsrummen man brukar se i idrottshallar 😉 .

Vi fick gå i spelarnas tunnel. Man fick gå i två led, med barnen längst fram (Alfred var längst fram), och så fick föräldrarna filma. Men Alfred tyckte att detta var pinsamt så jag lägger inte upp videon :p .

Provar spelarnas matchstolar.

 
 

Den 10e November så verkställdes Alfreds födelsedagspresent – en resa till Manchester och att se på Manchester United!

Vi hade köpt en match-halsduk och ryggsäck dagen till ära.

Det var en härlig stämning på Old Trafford, där det var nästan 74000 personer. Dock så var det inte så många då vi kom dit – vi kom så fort det öppnade och satt i solen nästan helt själva.

Jag var oerhört nervös att MU skulle förlora – det hade ju satt lite sordi på resan. Lyckligtvis så vann de med 1-0, och dessutom var det ju en svensk (Lindelöf) som gjorde mål dagen till ära.

Det var många människor som skulle ta sig hem efter matchen, men det gick ändå smidigt att ta sig hem till hotellet. Det var 25 minuters väntan att komma på ett tåg (efter att stått i ett välfungerade kösystem).

En riktigt kul upplevelse 🙂

 
 

Ett litet minihöstlov fick vi allafall, då jag&kidsen var lediga på tors-fre och Jimmy var ledig på torsdagen. På torsdagen åkte vi till Helsingborg.

Först var vi i Helsingborgs stad och åt Kinabuffe. Nomnom.

En glansig och tung sten.

Efter att handlat på XXLSports så åkte vi till IKEA. Det var typ 4 år sen vi var på IKEA senast. Sen dess har man inte hunnit med något sånt som är så lågt ner på behovstrappan som heminredning, tyvärr. Killarna tyckte det var jätekul med alla rum som man kunde gå in i.

Viktor fick fortfarande plats i denna trots att det var ett tag sen som han testade den senast. Se fotot längst ner här.

Sen åkte vi på Sofiero nattljus.

 
 

Vi var på landet under Halloweendagen. Alfred och Viktor gick bus eller godis till Eva och Kjell i dessa outfits.

Jimmy och jag gick en promenad istället. Vi träffade på nyfikna kor.

 

Next Page »