Posted on Leave a comment

Stenshuvud

Förra helgen åkte vi på tur till Österlen. Först åkte vi till Kiviks musteri. Detta blev dock lite av en beskvikelse. MItt minne (över 10 år gammalt) var att man kunde gå runt i en stor trädgård och äta äpplen , men jag hittade bara en yttepytteliten trädgård och så var det långa köer för att handla i deras affär. Kollade sen deras hemsida och insåg att man måste gå in i Äpplets hus för att komma till trädgården. Nåväl. Vid parkeringen hittade vi Alfreds Alle, men sen blev det en ny besvikelse då vi såg att det var en privat väg…

Sen handlade vi äpplen i en annan affär. Köpte bl.a. Belle de Boskoop som vi åt av sen då vi satte oss i bilen igen – herregud vilket surt äpple! Mommo informerade mig sen om att det var ett matäpple, vilket jag verkligen kan förstå.

Vi åkte sen till Stenshuvud. Här gick vi den lila stigen, vilket vi aldrig gjort innan. Mycket vacker stig och en härlig promenad!

Uppe på höjden. Vi har aldrig vågat ta med barnen till höjder innan, så de blev fascinerade 🙂 .
Där tog vi också lördagsgodispaus med fin utsikt
Hade med ett stormkök och åt varm soppa.
Posted on Leave a comment

Flyinge Plantshop

Förskolan var stängd en dag för ett tag sen. Då åkte Viktor och jag till Flyinge Plantshop. Det var ett tag sen som vi var där senast – jag brukar förlora rätt mycket av planteringsmotivationen till hösten.

Det är kul att åka med vagnen!
Och så har de ju en lekplats! Viktor frös lite så han fick min kofta.
Tittut!
Inhandlat: Pallkrage och jord för att plantera alla jordgubbsrevor, samt en svart-vinbärsbuske, som jag egentligen inte har plats med i trädgården.
Posted on Leave a comment

Årets skörd

Då är premiärsäsongen för min frukt och bärträdgård över (förutom några björnbär som kanske mognar snart, men jag tror Viktor åt upp alla medan de fortfarande var röda :p ). Idag köpte jag en svartvinbärsbuske till nästa säsong, fast jag inte har plats i trädgården :p .

Två äpplen blev det, som hade någon typ av mask i sig. Men det fanns lite att äta om man skar av dom och dom var jättegoda. Sen var det endel äpplen som Viktor tog då dom var omogna, så man vet inte hur många det hade blivit egentligen.
Har även börjat dricka någon annans skörd – vi åker ibland och handlar direkt på Sövde musteri. Mycket gott. Enda bag-in-boxarna i detta huset.
Posted on Leave a comment

Födelsedagsfirande på landet

Helgen efter jag fyllde år så åkte vi till landet för födelsedagsfirande med päronen.

Det blev ännu en tårta här. Jimmy och Viktor var lite snuviga och fick hålla avstånd till päronen.
I tältet höll vi dock inte avstånd, men alla sov jättegott.
Arbetar. Vi hade tänkt röja i backen. Men tyvärr var det ett bo med bin/getingar som stack både Viktor och mig.
Viktor blev stucken under ögat, man ser att han blev lite svullen,
Viktor blev jätteledsen. Som tröst fick han en godispizza som han fått av Kjell, den muntrade upp.
Extra kramig efter insektsticket, så tillslut somnade han i Jimmys knä.
Dagen efter så gick vi i Hålehall. En kul tur! Det fanns galet mycket flugsvampar!
Posted on 2 Comments

40årsdagen

Då var man 40. Fyllde år på en tisdag i år. Dagen började inte speciellt bra då jag vaknade klockan 2 på natten. Viktor kom in och rullade en massa över mig, och sen var det kört att sova mer på många timmar 🙁 .

Väcktes igen sen av skönsång, macka med ljus och paket. Fick en cool t-shirt 🙂 (som jag inte har foto på än, men jag återkommer i ärendet).

Jobbade hemma under dagen, men var så trött att hjärnan inte klarade av något. Så efter ett tag så utnyttjade jag faktumet att väderguden ville fira min födelsedag (26 grader!) och satt ute i solen istället. Är det någon dag som man får slacka så är det väl en jämn födelsedag?

Fick blomsterbud och fina blommor under dagen 🙂 .

Hämtade upp killarna tidigt. De fick leka med vattenspridaren, var ett tag sen. De flyttar ut stolar som de tar skydd under 😉 .

Firades med tårta och fina presenter 🙂 .

Den obligatoriska barnhanden syns i bakgrunden 😉 .

Fick choklad, mobilfodral, drickaflaska som håller vattnet kallt, och fotmassage-sak 🙂 . Sen fick jag även en reseguide till Florens och Toscana (där det var tänkt att vi skulle fira 40årsdagen, men vi får se, det kanske blir 41årsdagen, eller 42 årsdagen…eller 50årsdagen) senare då den kommit fram med Amazon (som delade upp makens presentbeställning i typ 1 leverans/present :p).

Chokladen var beställd från Tyskland. Där har de andra åsikter än vad vi har angående vad som är mörk choklad :p . Men den biten mörk choklad jag hittade däri var jättegod, och de vita chokladbitarna finns det nog intressenter till 😉 .

Jimmy hade köpt supergod champagne (Pol Roger) och gjorde en jättegod räckcocktail. Killarna fick se på film medan vi satt i soffan och pratade och kollade på blogginlägg från gamla födelsedagar. Killarna fick lägga sig senare än vanligt och Viktor var mycket arg att han inte fick en bok läst kl 21.30. Jag lade mig i sängen och somnade med Alfred.

Killarna hade fixat en jättefin födelsedag för mig ❤. Jag var lite ledsen över att jag var helt utmattad av sömnbrist och inte direkt kunde “fånga dagen” – varför just idag? Men men, ibland blir det så, men tröttheten är temporär och jag kommer ju ha med mig en massa fina minnen från dagen.

Vackra blommor
Posted on 2 Comments

WFH

Denna corona-vår/sommar har inneburit en hel del WFH (working from home). Vilket jag verkligen har tyckt varit skönt. Maken har varit hemma han med och vi har kunnat träffas mer. Och sen tycker jag om lugn och ro (även om jobbet jag har nu är ganska bra för det, har ett eget corner office där jag kan stänga om mig). Nu ser det ut på fotona som jag inte gjort så mycket av work, men visst har jag det. Vi har bara tagit lite längre lunchpauser vissa dagar.

Romeleåsen
Torna Hällestad
Under arbetstid är det lugnt och skönt i trädgården, skönt att kunna använda den då.
Posted on Leave a comment

40 år

Uj, så blir man 40 år idag. Det är lättare att skriva summeringar inför födelsedagar om kidsen än sig själv märker jag. Då barnen fyllt år har jag mest skrivit om deras tillväxt, fysisk aktivitet och fysiska förändringar, egenskaper som märks extra tydligt, saker de säger, vad som händer i livet, och vad de tycker om att göra.

Okej, då testar jag väl det om 40-åringen.

Tillväxt: Ingen speciell varesig på höjden (det hade ju varit lagom tokigt isf!) eller bredden (Hoppas jag!).

Fysisk aktivitet och fysiska förändringar: Har haft hälsporre hela 2020 så tyvärr har den fysiska aktiviteten inte varit på någon all-time high direkt. Men jag går mycket med familjen, och cyklar till jobbet på och då. Inga störra fysiska förändringar hoppas jag.

Egenskaper som märks extra tydligt: Hrrm… Just detta året så har min egenskap att vilja ha lugn och ro nog märks en del. Att jobba hemma under corona tycker jag har varit toppen. Sen kanske jag slutligen börjar få tillbaks lite energi efter småbarnsåren?

Saker jag säger: Mina gullungar/gostroll/älsklingar säger jag väldigt ofta. Är så glad för mina killar. När jag fyllde 30 så hade jag inga tankar på barn, så det är ju en av de stora förändringarna sedan den senaste jämna födelsedagen.

Vad som händer i livet: Fullt upp med mina två gossar. Och så ska jag ju skicka in min docentansökan snart!

Vad jag tycker om att göra: Fixa i trädgården. Typiskt medelålders.