Planterat

Har börjat att plantera så smått på landet. Hoppas att rådjur, redskap på traktorerer och fåglar håller sig borta!
Så nu finns det ett äppelträd (Alice), tre hallonbuskar och fyra blåbärsbuskar.

En buske står lite bortom de andra. Jag var trött på att gräva saå jag utnyttjade att det fanns en mullvadshöd i närheten – så mycket enklare!

Den här fick man ju köpa med tanke på namnet 😉

Posted in 2024, Maj 2024 | Leave a comment

Skrylletur med Viktor

Jag och Viktor var ute en kväll i Skrylle, i vacker sol.

Posted in 2024, Maj 2024 | Leave a comment

Stor portion

Häromdagen var vi på Väla. Vi åt en sen lunch, och alla var jättehungriga. Men vi fick mycket mat, så alla blev mäta. Speciellt Viktor fick en STOR portion schnitzel (som han åt upp nästan helt själv).

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Rövarekulan

Den 1a maj var en onsdag i år, så vi fick en dag ledigt mitt i veckan. Det var en solig och fin dag. Vi åkte till Rövarekulan.

Det ser ut att vara folktomt, men parkeringen var helt full. Men de flesta gick max 50 m från parkeringen.

Viktor tyckte att det var roligt att följa blad och grenar som man kastat i floden.

Killarna kastar macka. Jag låg en bit bort och chillade på en filt. Sen hörde jag ett skrik. Viktor hade sprungit rakt in i en taggtråd 🙁 . Han var jätteledsen men rev sig lyckligtvis inte så illa och bara på lår och armar.

Efter ett tag hämtade han sig så att vi kunde äta pastasallad. Killarna fick kanelbullar som vi hittade i en frysgrävning.

Vi hittade även lussekatter i frysgrävningen.

Sen var Viktor på rätt bra humör ändå.

Posted in 2024, Maj 2024 | Leave a comment

Grattis käre maken :)

Idag fyller maken år, och lyxigt nog var han ledig på sin födelsedag (eftersom det är Kristi Himmelsfärd). Han fick denna fina (och mycket goda) tårta som vi köpte på Väla.

Posted in 2024, Maj 2024 | Leave a comment

Järavallen och seriepremiär

Förra helgen så var det seriepremiär för Alfred i fotbollen (de vann med 11-1). Mellan samling och match passade vi andra på att gå en runda på Järavallen, vilket var trevligt.

Hittade en koja

Mitt i rundan så hittade vi detta – en massa tomtar!

Posted in 2024, April 2024, Utflykter inom Skåne | Leave a comment

Kickoff på Lodge

Jag var iväg på kickoff med Lund-gruppen i veckan, på The Lodge. Insåg att det var längesen som maken och jag bodde där senast (det var då han fyllde 40…).

Mitt rum

Rummet låg till närmst i denna cabin.

Vackert väder!

Efter jobbet så var jag ute och sprang slingan på Romeleåsen. Det var backigt…och lerigt!

Innan middagen var jag på spaet (detta är dock tagit från morgonen efter, då det var sämre väder men mindre folk).

Middag

Den andra dagen var det lite sämre väder. Men det var trevligt att komma iväg 🙂

Posted in 2024, April 2024 | Leave a comment

Viktor på handbollsturnering

Häromhelgen hade Viktor handbollsturnering här i Dalby. Jimmy (och delvis även jag) stod i kiosken, och Alfred var med och hejade.

Viktor spelade bra och har lärt sig massor på den korta tiden han har gått på handboll. Han spelar med ett år äldre killar (då det inte finns något lag i hans ålder) men det klarar han fint. Han är ju ändå lika stor som dom (det är han med Adidasskor i mitten på lagbilden).

Posted in 2024, April 2024 | Leave a comment

Sushikillarna

Killarna är mycket nöjda med att de fått en hel tallrik sushi. Det var också firande för att Alfred vunnit en handbollscup i Danmark 🙂

Posted in 2024, April 2024, Mars 2024 | Leave a comment

2023

Jag började min 2023-krönika i god tid, men sen så har det varit mycket annat och lite tid till bloggen, så den blev inte färdigställd förrän nu. Här kommer den:

Så var 2023 snart till ändå. Såsom jag brukar göra så hänger jag på årssammanfattningen från förra året och mina tankar inför det kommande åretr, och ser hur det blev:

Från förra året: “Jag känner mig lite matt inför 2023 och har inte tänkt så mycket inför året om vad vi ska göra och vad jag vill få ut av året. Men i år hoppas vi komma iväg på vår Lollo&Bernie resa till Kanarieöarna som vi fick flytta fram 1 år pga corona. Sen har jag även en konferens i Barcelona inbokad. Annars så har vi inte planerat så mycket. Jag hoppas kunna fokusera på saker som är positiva och som man kan påverka, och jag hoppas att det negativa ska få mindre utrymme än det alltför stora utrymme det fick under 2022. Jag hoppas att alla nära har hälsan. Jag vill göra mer roliga saker med barnen, dom växer så snabbt och snart kanske dom inte vill gosa i min famn. Hade även varit trevligt om man hade kunnat komma iväg på restaurang med maken i lugn och ro någon gång i år. Jag hoppas även att det går bra med Malmö-samarbetet på jobbet – det kommer nog att vara väldigt mycket jobb med detta men också möjligheter att få riktigt användbara kunskaper. Jag hoppas jag att jag kan börja springa någon gång i år. Och att vi får äpplen i trädgården detta året 😉 .”

Facit på det: Vi kom iväg till Lollo och Bernie! Det var härligt (även om grabbarna blev sjuka under en del av resan). Konferensen i Barcelona kom jag även den iväg på. Det var roligt att se Barcelona och skönt med en lite extra tidig vår.

Lollo och Bernie!

Skönt vårväder i Barcelona.

Tyvärr var det lite svårt att fokusera på det postiva, då året innebar rätt mycket negativa saker. Alla nära (inkl mig själv) hade inte hälsan i år, tyvärr. Främst moffa 🙁 . Släktgrejorna är inte slut (och de har varit otroligt påfrestande och tidskrävande) men de är i alla fall en bit på väg till slutet nu (hoppas jag i alla fall). Jag har inte hunnit göra så många roliga saker med barnen, eller maken, som jag önskat, men en del kul saker har vi hittat på. Malmö-samarbetet på jobbet har gått bra – dock har det jobbet ändrats till att vara ett jobb där man ska vara på plats, så det är på så sätt bra att jag inte jobbar heltid där (minst 2,5h pendling per dag..). Dock har jag köpt en elcykel som är helt fenomenal, och som gjorde transporten dit mycket roligare (och snabbare än bussen!). Hann dock inte använda den så mycket förrän jag skadade knäet och blev sjuk. Jag hade dock en liten lucka på sommar/höst (innan jag skadade knäet) då min hälsporre var OK, så några löpturer kom jag ut på. Och då vi var på Lollo och Bernie så tränade jag tabata, vilket jag har fortsatt med. Öht så har jag försökt prioriera träning, då man mår så mycket bättre av det och får bättre stresstålighet. Dock har det fått stryka på foten i slutet av året då jag hade en riktigt lång period med hosta, som resulterade i en revbensfraktur (ej läkt än), och sen så var jag även sängliggande i covid i en vecka.

Men äpplen i trädgården fick vi 🙂 (om än rätt så mask/fågel-ätna). Ingrid-Marie och Katja levererade mest. Annars så blev det inte någon tid för att fixa i trädgården – dock så anlade jag en liten rabatt i Slättaröd.

Killarna har haft det bra 🙂 . De trivs i sina klasser och i skolan. De är kloka och gosiga, men tyvärr fortfarande alltför skärmberoende (främst FIFA, Robblox) hur man än försöker att minska detta. Alfred har spelat en hel del fotbolls/handbolls matcher och turneringar. Viktor har tränat lite fotboll.

Försommaren bjöd på sol, och det var mycket varmt och torrt ändå tills det var dags för vår semester. Då vände det :p .Vi åkte en tur till Norrland via Skara sommarland. Mycket jaccuzi blev det, samt fiske, utflykter, prison island m.m.

Fiske på Alnön

Skara Sommarland

En ny hobby har vi fått – lägga pussel! Viktor lägger fortfarande sina gamla formpussel då och då, och vi lägger JvH 1000 bitars pussel.

Jag och Jimmy kom ändå iväg på en del miniweekends – Spa i Kivik en lugn januarihelg, Bäckaskogs slott i härligt väder då Jimmy fyllde år, Varbergs spa i juni ,Wanås slott i December (försenad bröllopsdagsresa).

Kivik Spa

Kvällspromenad vid Bäckaskogs slott

Varbergs spa

Matsalen vid Wanås slott

Lite utflykter med barnen blev det, även om vi tyvärr har tappat mycket då det gäller skogspromenader etc. Men vi var iaf på Djurholmen, Fulltofta, Linnebjer, Stenhuvud, Övedskloster, Ales stenar och Rövarekulan.

Djurholmen

Övedskloster

Kastar macka i Rövarekulan

Full rörelse i Linnebjer

Ales stenar

Stenhuvud – det går att hänga på stranden även i mitten av oktober

Fulltofta i höstskrud

Vi var på malmö museer och Den blå planet, samt på Funnys och bio med Viktor.

Den Blå planet

Malmö Museer

Funnys

På sommaren så var vi på Wanås konst med Lena och vi var även iväg med Lena på vår obligatoriska hallonplockartur.

Wanås konst

Hallonplockning

Det blev en hel del handbolls och fotbollsmatcher för Alfred och kalas för Viktor (inkl hans eget på Leos lekland – i fotbollsrummet). Det blev även lite fotbollsmatcher för Viktor. Det var även sista året som båda sprang Kalvinknatet. De var jätteduktiga och Alfred kom fyra!

Fotbollskillar och en Kalvin-knatare.

Vi köpte en ny bil, Theo, och vår gamla trotjänare Erland fick ett annat hem.

Vi var mycket på landet hos Mommo och Moffa. Det blev en hel del turer till Dagshög och Margretetorp.

Året började också med vår sista visit till Stora huset. Vi var på utflykt i Djurholmen och kollade in tomtarna på skogsstigen.

Viktor var på fotbollsskola i Augusti, under årets regnigaste vecka. Det var öht ett mycket regnigt år, kändes det som… Under tiden var Alfred på Lalandia med en kompis.

Då Viktor fyllde år var vi på en tur till Öland. Bodde på ett mysigt ställe och var på Ölands djurpark. Vi var även på Eketorps borg.

Ölands djupark (Alfred har plåster på hakan efter att ramlat då han åkte skridskor på Lalandia)

Då Alfred fyllde år övernattade vi på Skånes djurpark, det var häftigt 🙂 .

Skånes Djurpark

Vi hade ett minihöstlov (långweekend) där vi gick en runda i Fulltofta och övernattade i ett stort hus.

Vi var även på IKEA (det var flera år sedan, så det var en populär utflykt) och Sofiero höstljus på höstlovet.

IKEA

Sofiero höstljus

Jimmy var på sin första akademiska konferens i Tyskland, så vi andra var ensamma en vecka. Då köpte vi Erica 🙂 .

Och Alfred fick en födelsedagspresent i form av att se Manchester United! Det var en upplevelse!

Och Jimmy tog sin Licentiatexamen! Han var otroligt duktig 🙂

Skönt att sammanfatta året, då känns det som man ändå hade mycket roligt i allt tråkigt.

Tankar inför nästa år? Nu har i och för sig mycket av året gått, men ändå. Det är lite repris på vad jag önskade om 2023. Det viktigaste är att alla nära har hälsan, och jag hoppas att Moffa repar sig så bra det bara går.

Posted in 2023, 2024, April 2024 | Leave a comment