Jul 19 2018

Komma hem!

Efter några dagar iväg så kom vi hem på lördagen vid 20 i 4-tiden (Sveriges fotbollsmatch började kl 4, så Jimmy gasade på 😉 ). Viktor hade saknat sina leksaker och Alfred sina kompisar (som tur var knackade en kompis på strax efter han kom hem). En fin resa!


Jul 17 2018

Astrid Lindgrens värld – blandat

Lite blandade foton från resan:

Det fanns ett band som spelade vid utgången, och killarna dansade loss.

Testar lyfta svärd hos Ronja Rövardotter

Vackra skogsmiljöer.

I skolan

Lille Emil 😉


Jul 15 2018

Boendet

Vi bodde på Fredensborgs herrgård, och det var ett trevligt ställe. Rummet var rätt så litet, men det fanns  bra med ytor ute att röra sig på.

Viktor tittar ut

Det fanns en sjö i närheten. Första dagen doppade vi fötterna lite, och sista dagen så blev det ett morgonbad.

Det fanns en lekplats utanför som var uppskattad.

Det fanns våningssäng i rummet, så killarna fick testa det (kan bli aktuellt för deras sovrum sen). Alfred sov uppe, men Viktor fick hälsa på där. Det fick han ända tills vi såg en unge som handlöst kastat sig ut från övre våningssängen till våra sängar :p

Thaimassage till Pappa.


Jul 13 2018

Viktor 23 månader

En månad kvar tills minstingen blir 2 år!

Han är en intensiv liten man, med många små tantrums. Både han och Alfred (snart 6-åringen) befinner sig i utvecklingsfaser, och det kan gnissla endel mellan dom då båda vill ha mycket uppmärksamhet. Viktor är ganska bordus, och Alfred gillar att provocera… Viktor är en kille som tar mycket tid och uppmärksamhet, och han är även mycket duktig på att stöka ner eller ha sönder saker :p . I samma  ålder så gillade Alfred att organisera saker fint på rad – den egenskapen har vi inte alls sett hos Viktor. Dock så är Viktor mycker mer för att leka själv än vad Alfred någonsin varit, så han kan sitta länge för sig själv och  pilla med sitt duplo. Han leker även med sina traktorer – han  har utvecklat en stark traktorfascination på sistone.

Även språket har utvecklats. Han kan och förstår många många ord, även om man inte alltid förstår vad han säger. Ännu svårare blir det att förstå då han envisas med att ha napp (han blir bara mer och mer beroende…). Infinitiv slutar ofta på -u, såsom bäru och läsu. Läsu gillar han, och han har en del favotitböcker, såsom “Knuttes hus”, Numbertböckerna och “Äntligen bajs”. Påtal om bajs, så brukar han sitta på pottan efter att han har badat, och det går bra, men den seriösa pott-träningen ligger nog ändå ett år framåt i tiden.

Sitter på pottan och lyssnar på musikböckerna

Han gillar att vara ute och har alltid projekt på gång ute i trädgården (vattna, samla stenar, köra motorcykel, försöka ta sig in i förrådet). Och så pekar han noga om han ser en “myja” eller andra små djur.

Han gillar att klä på sig diverse skor, tröjor, och mössor trots att det är tokvarmt ute, och han är envis att han ska ha på dom…

Killen i mössa

Maten går lite sådär, han har lite svårt att sitta kvar vid matstolen, så ibland får vi ta fram bebis-stolen som vi kan låsa fast honom vid… Han är mycket envis. Men glass, det går alltid ner. Tyvärr äter han fortfarande alldeles för mycket “vivi” (välling) på kvällar/nätter, så han äter inte alltid så bra på dagarna.

Han är en gosig och kramig liten kille, som vill somna upprullad i mammas famn, eller så kommer han in till min säng på natten och gosar in sig och somnar.

Lillebror bus

 

 


Jul 12 2018

Astrid Lindgrens värld – lek

Det fanns en hel del lekmiljöer också på ALV – här är några av dom:

(lagom estetisk bild :p , men Alfred tyckte att det var rolig att dra sig framoch tillbaks över vattnet)


Jul 11 2018

Astrid Lindgrens värld – miljöerna i Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta var som sagt min favorit på ALV – både teatern och miljöerna. Så vackert. Då Viktor snoozade i vagnen fick jag runt där.

Killarna gillade att springa runt i grottorna


Jul 10 2018

Astrid Lindgrens värld – teater

Alfred tyckte att det var mycket kul att kolla på teater på ALV (“teatern var bäst” så han då vi frågade). Speciellt där det var humor i form av att folk jagar varandra eller klantar sig, såsom Pippi och poliserna, och då Karlsson på taket var ett spöke.

Det var mycket folk (och mycket varmt!) på teatern. Här är Ronja Rövardotter.

En Emil-lookalike som kollar på Emil 😉

Alfred skrattar åt poliserna i Pippi

Drickapaus innan Bröderna Lejonhjärta. Här var vi ute i tid och fick en skuggplats – sådana fanns det inte många av, och det var så hett, så hett, så man fick försöka dricka så mycket som möjligt.

Bröderna Lejonhjärta var min favorit. Har varken läst boken eller sett filmen, men en historia om två bröder (dessutom med 4 års åldersskillnad) tar jag ju lätt till mig. Och SÅ fina miljöer!

Draken Katla! Alfred frågade mig om den hörde till det snälla eller det elaka laget 😉


Jul 9 2018

På vägen upp

Bilresorna gick bra, med tanke på förutsättningarna. Vi körde på då Viktor sov och tog bara korta pauser sen. På vägen upp stannande vi till vid Huseby. Vi gick inte in på området, men även saker utanför området var intressanta. Och Viktor fick se endel traktorer.


Jul 8 2018

På tur

Då har vi varit iväg på tur till Astrid Lindgrens värld!

En varm tur som synes (Jimmy ville inte jag skulle fota hastighetsmätaren :p )

Mer foton kommer, men för nu så syns nedan några foton från en hoppborg utanför ett matställe under resan.


Jul 6 2018

Söderskog

En tur i Söderskog under semesterns allra första dagar.

Populärt att balansera

Alfred spanar

Mycket spring i benen!

Och här är lite spring på video, även om han just då jag filmade stannade rätt snabbt.

 

Spanar efter insekter.

Här brukar det rinna mycket vatten…

Blondis