På landet

2022,Augusti 2022,Juli 2022 | Friday September 2 2022 16:27 | Comments (0)

En vecka på landet blev det också. Ganska fint väder och inte så mycket regn som det brukar vara.

Sitter i skuggan. Jimmy missade dock skuggan en dag och blev rätt bränd och solstingad.
Fotboll.
Utefrulle
Läsning
Gungar

Kväll på Dagshög. Här blev det dock ganska kyligt, tyckte jag i alla fall.
Hänger med nästkusinerna.
Viktor och jag cyklade en runda en eftermiddag och besökte utegymmet
Ost och vinkväll på balkongen, mycket gott.
Mys.
Köpte fina blommor på Blomfältet.

Drakamöllan

2022,Augusti 2022,Juli 2022 | Tuesday August 30 2022 16:14 | Comments (0)

Efter rekommendation från en kompis så tog vi en runda på Drakamöllan. Det var fint och rätt så backigt. Och varmt! Det har inte blivit så många familjepromenader nu som under pandemiåren, men idag var den klassiska Pastasalladen och festisen tillbaks!

Vi körde till Kivik och kollade om det kommit några äpplen än. Det hade det inte, men vi köpte must och killarna köpte glass. De var mycket engagerade i mitt fotograferande 😉
Vi var på stranden vid Stenshuvud. Det var INTE varmt. Vi fick brainfreeze i fötterna 😉 . Jimmy doppade sig ändå, norrlänning som han är, medan killarna gjorde någon typ av armhävning.

Kollar bil

2022,Augusti 2022,Juli 2022 | Sunday August 28 2022 16:07 | Comments (0)

Jimmy har spenderat ungefär hela semestern att bestämma sig över vilken bil vi ska köpa och vilka tillval vi ska ha. Färgen bestämde jag och Alfred i slutändan 😉 . VI var hos bilhandlaren och kollade bil IRL. Barnen tyckte att det var mycket underhållande. Speciellt att köra och öppna luckor :p .

EFter bilkollandet så var vi en sväng i Lund. BArnen lekte i stadsparken och det var en vacker dag. Vi åt sallads och smoothies från, just det ja, Salads och Smoothies.

CircleK

Påväg hem från ALV så stannade vi till på en CircleK och köpte korv. Tydligen så fick man en lott där varje gång som man handlade. Killarna blev eld och lågor över detta då de vann en gratis 50 cl Ramlösa. Vi fick stanna till på en annan CircleK och lösa in denna vinst. Vi fick även köpa en till Ramlösa så båda barnen fick varsin, och så vi fick en ny lott. Men denna vann vi inte på. Dock får man en cocacola handduk efter fyra nitlotter, så killarna letar vidare efter CircleK då vi är ute och kör 😉 .

Tappade tänder!

2022,Juli 2022,Viktor | Saturday July 30 2022 07:39 | Comments (0)

Första tänderna tappade! Två på en gång 😉 .

Astrid Lindgrens värld

Vi hade egentligen tänkt att spendera två dagar på Kolmården, men det blev en dag istället då 2-dagsbiljetterna var slutsålda. Men det gjorde inte så mycket – vi kände oss rätt klara med Kolmården efter en dag (förutom delfinshowen som vi inte hann gå på). Det var skönt att istället få en dag med sol och bad. Men då kände vi att vi hade energi kvar för en park till, så vi tog en spontantur till Astrid Lindgrens värld på hemvägen, då det ändå nästan var på vägen. Det var årets varmaste dag, med 36 grader i Vimmerby. Men det klarade vi bra! Vi smörjde på solkrämen och brände oss ingenting (inte ens Jimmy!). Precis som Kolmården så var ALV en repris från föregående års semester. Vi var där den varma sommaren 2018, så det var även då under stekheta dagar. Mer finns att läsa om detta här (många inlägg inkl en årssammanfattning).

Det var god mat! Ingen burgare, cola, frittar eller slusch, utan bara gammal hederlig mat 😉 .
Svalkar oss under ett nyinköpt paraply. Vårt gamla gick nyss sönder så vi införskaffade två nya.
Viktor pratade med en av vakterna i bröderna Lejonhjärta.
Svalkande med glass!
Skönt att svalka fötterna.
Katla var höjdpunkten i teatern.
Se temperaturen kl. 18.35…

Boendet

Vi bodde på ett mysigt hotell i Stavsjö. Det fanns gott om plats för killarna att spela fotboll!

Bad

2022,Juli 2022,Resebloggar | Wednesday July 27 2022 06:37 | Comments (1)

Efter Kolmården så hade vi en baddag. Det slumpade sig så att det blev varma dagar just de dagar som vi var iväg, men varken före eller efter. Egentligen så hade vi tänkt att vara 2 dagar på Kolmården, men 2-dagarbiljetterna var slutsålda. Så det blev bad istället. Det passade perfekt då det var runt 30 grader varmt. Vi hängde med farbror Micke och gänget, och Anna kände till trakterna bra så vi åkte till en jättefin badplats. Jag simmade en runda och Viktor chillade.

Härlig sjö att bada i och hänga vid.
God lunch på ett ställe med vacker utsikt.
Sen var vi på havsbadet vid 1st camp. Det var dock rätt blåsigt och kallt i vattnet och skuggan, så det var bara jag som badade. Den stora behållningen med det var att jag såg ett helt gäng uttrar som simmade förbi mig 🙂 .
EFter baddagen så åt vi pizza i trädgården på hotellet. Killarna tyckte att det var den godaste pizza som de nånsin ätit!

Kolmården

2022,Juli 2022,Sommartur i Sverige 2022 | Tuesday July 26 2022 06:21 | Comments (0)

Vi åkte på en tur uppåt landet. Först var det dags för en dag på Kolmården. Vi har varit där tidigare, under 2017, som går att läsa om här.

Vi började dagen med att åka Wildfire, som syns här. En häftig berg-och-dalbana. Vi åkte den 4-5 gånger under dagen. Mycket bättre kötider än på Liseberg.
Vi åkte även safaribanan.
Det är sällan som man ser giraffer ovanifrån 😉 .
Viktor hade fått åka Wildfire (120cm), men ville inte. Det var nog bra det. Han åkte lite andra saker istället.
Det var en varm dag, så det var inget vidare djurspan. De röda pandorna sov HÖGT uppe i träden. Dock visade en av dom sig då det var dags för matning.
Vi mötte upp farbror Micke med familj. Här är Viktor och Bella på lekplatsen.
Åker bil med kusinerna.
Det var en varm dag, så det var helt OK att dricka slush!

En dag i Malmö

2022,Juli 2022,Viktor | Monday July 25 2022 07:57 | Comments (0)

Vi åkte till Malmö en varm sommardag. Alfred och jag var på Ribban med Ludvig och hans mamma, medan Jimmy och Viktor roade sig på Entre. Viktor hade fullt upp med ExtremeZone, bowling och airhockey!

Next Page »