Tur till Lund

2017,Alfred,September 2017,Viktor | Monday September 25 2017 06:25 | Comments (0)

I torsdags kom killarna och hämtade upp mig efter jobbet. Vi åkte en sväng in till Lunds centrum och gjorde några ärenden. Vi besökte även domkyrkan. Speciellt Viktor tyckte att det var festligt. Så många trappor att klättra uppför! Så många stolar att klättra upp på! Han ropade av glädje äver denna mångfald så det ekade till som härligans i kyrkan. Det var svårt att få några bra foton då det var en sådan rörelse hela tiden, men här är två foton:

Killarna med matchande fleecetröjor är ute och går.

En bänk utanför saluhallen. Vi handlade choklad och bröd, och sen hämtade vi upp sushi. Mums! Det är ju ändå helg på torsdagar nuförtiden 🙂 .

Efter detta gick jag med Alfred till Botaniska trädgården. Han blev så besviken för någon vecka sen, då grabbarna hämtade upp mig utanför parken och han inte fick hoppa av och kolla. Han gillar trädgårdar. En anledning till detta är labyrinter. Har inte hittat några labyrinter i Botan, men Alfred skapade sig sina egna labyrinter. Jag fick inga foton på honom framifrån, för han var på språng hela tiden.

Fotot ovan är ingen direkt fullträff, men bara för att förevisa vilket vackert kvällsljus det var.

Vi såg ekorrar!

I början av september gick jag förbi Botan själv, och då hade jag möjlighet att ta foton. Vackert 🙂

En lördag i Malmö

2017,September 2017 | Saturday September 23 2017 07:21 | Comments (0)

På lördagar är vi uppe tidigt, då Alfred spelar fotboll på morgonen. En annan lördag en denna så tog vi sen en tur in till Malmö, och våra gamla hoods. Vi var en sväng i Caroli:

Där käkade vi Ricemarkets buffe. Det gick otippat bra, då Viktor höll sig lugn och var den som åt längst tid av oss alla. Det hjälper dock att plocka majskorn med gaffel om man vill äta länge 😉 .

 

Alfred var imponerad över att ha lakritssås på glassen, vilken far hans tyckte var en hädelse och mor hans tyckte var roligt 😉 .

Sen var vi inne i en musikaffär där Jimmy köpte en keybord. Alfred tyckte det var skoj att spela på de olika instrumenten. Efter det var det röjröj i Västra hamnen.

Killarna kör bil

2017,Alfred,September 2017,Syskonen,Viktor | Friday September 22 2017 12:47 | Comments (0)

Synd på den smutsiga rutan, men fina bilder ändå tycker jag 🙂

Födelsedagen

2017,September 2017 | Monday September 18 2017 20:10 | Comments (4)

Det är många födelsedagar här under det andra halvåret, och nästa ut var min egen födelsedag. Jag har fortfarande inte uppnått en ålder där jag ogillar att fylla år, så jag såg fram emot denna dagen, speciellt eftersom jag blir så ompysslad av familjen då 🙂 . Killarna hade varit på en tur till Lund under veckan, där jag misstänkte att de fixade något. Men nu är Alfred så stor att han kan hålla en hemlis, så han berättade ingenting! Dagen innan födelsedagen så bakade maken bullar.

Dessa hade vi till en långfrukost på födelsedagsmorgonen. Alla var lediga då – Jimmy var ju pappaledig, jag hade en ledig dag, Alfreds förskola var stängd, och Viktor, ja han är ju alltid ledig detta året.

Killarna gillade maten. Så fort Viktor får syn på gurka så är det dock kört att få i honom något annat – precis som det var med storebror en gång i tiden.

Efter detta åkte vi till Fulltofta strövområde. Ett ställe som vi aldrig besökt men ofta pratat om att åka till.

Stor och liten ute och går.

Sen gick vi ut på en barnvagnsrunda på nästan 5 km. Alfred var jätteduktig och gick hela vägen utan att klaga. Ibland sprang han eller hjälpte till med vagnen.

Plockar björnbär, men det fanns inte så många.

Fika i lugn och ro…eller inte.

Fikadags igen, i cafeet. Viktor vill gärna äta med bestick.

Sen lekte de på Naturum.

Vi var iväg hela dagen, och plockade upp sushi på hemvägen, så det blev bubbel och sushi på kvällen.

Dagen efter gjorde Jimmy cheesecake som vi åt som födelsedagstårta, och sen fick jag presenter 🙂 .

Hemmapappan

2017,Alfred,September 2017,Viktor | Friday September 15 2017 06:36 | Comments (0)

Jimmy kommer mer och mer in i sin föräldraledighet, även om han inte är lika övertygad som jag är över att föräldraledigheten är den bästa tiden i livet 😉 . Jag får lite foto-uppdateringar under dagarna på hur läget är, och här är några av dom:

Viktor hoppar i soffan. Tidigare hade vi TV/soffområdet avspärrat, men nu hade han ändå kunnat klättra över avspärrningen.

Äter på pappas strumpor :p 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Mat-bus

Viktor gillar en tygbok som han fick på vår IKEA-tur.

Precis som Alfred då han var liten så gillar han fjärrkontroller och styr-don.

Han har rätt grepp om Playstation-kontrollen.

Alfred och Viktor leker ihop på förskolan

Bygger koja

Hjälper till med dammsugningen

Jimmy har även gjort middag. Här hjälper Alfred till med ugnspannkakan.

Maken är nöjd över att få tid att dricka kaffe medan Viktor röjer.

Gillar att läsa 🙂 

Morgonlek innan förskolan. 

Och så hittar man alltid lite sådana här bilder då man tar foton från Jimmys mobil 😉 

Viktor 13 månader

2017,September 2017,Viktor,Viktor fyller månad | Wednesday September 13 2017 18:28 | Comments (0)

Bustrollet är nu 13 månader, vilket väl är bland de mest röjiga åldrarna :p. Hans fader har fått starta föräldraledigheten i ett hisnade tempo :p (mer om det i ett senare inlägg).

Viktor klättrar som bara den. Har dock inga bilder på det eftersom man då har fullt upp med att se till att han inte slår sig för mycket då :p. Här är dock från då han klättrat upp i fåtöljen.

Häromdagen så klättrade han upp på tripptrapp stolen och gjorde ett dyk ner. Han klättrar och hänger på lådorna i köket, och drar ut lådorna och ställer sig i dom. Då han är hungrig drar han ut lådorna och letar mat – han har bl.a. lyckats öppna burken med skorpor.

Skorpa är en favorit

Angående maten så är han inte lika kinkig med välling längre, och dricker det utan att klaga. Skönt! Han äter på rätt bra annars och gillar väl det mesta. Vindruvor är en ny favorit. Han vill gärna äta själv med sked men det är lite svårt.

Han gillar att vara ute, men det är inte alltid han får det då det kan vara rätt blött. Då blir han ARG.

Gillar trädgården, och tyvärr också mina blommor som ibland får sätta livet till.

Han har ett väldans temperament, och låter MYCKET då han är missnöjd. Men han har börjat kommunicera så smått med de medel han kan, som att gå till blöjbordet då han vill byta blöja och säger määäää då han vill ha mer mat. Han gillar inte att vara stilla, utan han vill gärna röra sig. Som här på ICA, då var han sur hela tiden, men sen då han fick springa runt så blev det annat ljud i skällan.

Han somnar runt 6-7 tiden (lite senare på sistone), men har nu lagt till sig med ovanan att vakna 6.15. Well, jag är rätt tidig på jobbet i alla fall. På natten så ligger han i vår säng och vill ligga nära. Typ ovanpå en :p . Så man sover lite sådär.

Han är lika busig som storebror 😉 :

Barnvagnsprommis

2017,Augusti 2017,September 2017,Viktor | Monday September 11 2017 07:52 | Comments (0)

Ett lite eftersläntrande foto på Viktor i barnvagnen, från en barnvagnspromenad under föräldraledighetens sista dagar. Härligt nog så har han nu på sistone blivit lite bättre på att ta lunchsov i vagnen. Nu blir det inte så många sådana promenader för mig längre, men jag minns den fantastiska fjolårs-hösten som vi hade. En varm september och en vacker oktober. Då blev det MÅNGA barnvagnspromenader. Att gå i naturen med en nannande småtting i en barnvagn är en av de mest meditativa saker som man kan göra, tycker jag. Så jag hoppas att man kan lura iväg Viktor ibland och gå runt i en skog i höstskrud. 

Brorsorna

2017,Alfred,September 2017,Syskonen,Viktor | Friday September 8 2017 19:18 | Comments (2)

Glada brorsor som sitter på Alfreds matstol. Vi får lägga ner alla stolar på golvet nu, eftersom Viktor klättrar upp på stolarna, håller på ryggstödet, skakar det fram och tillbaka, och låter högt. Det görs inga low-maintenance-1-åringar i vår familj direkt :p .

Fotboll

2017,Alfred,September 2017,Viktor | Tuesday September 5 2017 06:38 | Comments (1)

Fotbollen är igång igen och Alfred har fått fotbollsskor 🙂 (och strumpor, men de ville han inte ha på sig). Jimmy använde för en gångs skull hans kamera så det blev en hel del foton.

Viktor var så här nöjd med att vara åskådare – i ungefär 1 minut.

Sen ville han upp och röra sig. Han är intresserad av både idrottsplatsen och fotbollarna.

Men ibland ramlar man.

I kulringen! Han borde ju ha talang för denna sport, då både storlek, styrka och gener ligger på pluskontot.

Mamma coachar i kulringen 😉 

Rekord

2017,Augusti 2017,September 2017,Viktor | Friday September 1 2017 19:56 | Comments (0)

Förra fredagen var jag och sönerna på lekträff hos Alfreds kompis. Kompisen har en  lillebror som är jämngammal med Viktor och även en mycket trevlig mamma, så vi brukar vara med allihop på lekträffarna. Lillebrorsorna har börjat interagera så smått – t.ex. så tog Viktor nappar från Erik.

Till fika så serverades smoothie. Viktor slog någon typ av kladd-rekord…