Archive for the Category ◊ Maj 2017 ◊

Author:
• Wednesday, May 31st, 2017

Viktor vill gärna äta själv…

Här ser man även hans tänder! Han har 5 stycken nu, men det är bara pyttelite som är ute av den femte (bredvid tanden som syns i ovankäken). Han är MYCKET tuggig.

Category: 2017, Maj 2017, Viktor  | 3 Comments
Author:
• Tuesday, May 30th, 2017

På mors dag fick jag blommor från mina kära killar 🙂 . Jag fick även en present – en solstol (helt rätt tänkt, chillande ska uppmuntras). På kvällen så delade maken och jag en flaska rosé-bubbel och såg på foto och lyssnade på musik. Trevligt påfund det där med mors dag 😉 .

Category: 2017, Maj 2017  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Sunday, May 28th, 2017

Häromveckan hade de ett motionslopp på dagis, som var några 100 meter långt. Nu då jag ju är föräldraledig hade jag möjlighet att kolla det 🙂 . Alfred var inte så fokuserad så han missade att starten :p . Kände mig som värsta pushande sport-morsan då jag ropade “Aaaaaalfred, det har startat!” ett antal gånger innan han kom iväg :p. 4-åringar och fokus alltså 😉 . Men sen knatade han på bra och tog in på de andra, det var inga sura miner från honom för att han missade starten (det hade det varit om jag missat då jag var yngre…).

Alfred tycker verkligen att det är roligt att springa 🙂 . Jag är SÅ sugen att springa med honom, och jag har utlovat detta ganska så länge nu… Har dock inte vågat mig på att springa efter förlossningen, men kanske jag skulle starta upp det så smått nu…

Category: 2017, Alfred, Maj 2017  | 2 Comments
Author:
• Friday, May 26th, 2017

Förra veckan hängde Viktor och jag med på fotbollen för första gången! De flesta andra syskon satt ganska stilla och tittade på, men inte Viktor inte…

Åt en massa maskrosor fast han inte tyckte de var goda…

Spanar på killarna som spelar ihop med pappa

Men tillslut tog energin slut. 

Gänget som spelar. Alfred är den något ofokuserade längst till vänster :p

 

Author:
• Thursday, May 25th, 2017

…behövs inte här. Viktor gör gåstolar av allt som går att flytta på, såsom pallar, puffar och hans matstol.

Han har även börjat få en lite väl bra räckvidd..

Category: 2017, Maj 2017, Viktor  | One Comment
Author:
• Wednesday, May 24th, 2017

Dagen då vi körde hem från Stockholm var det härligt väder, så vi tog några avstickare från motorvägen. På dessa kollade vi på två slott. Inga av dessa hade dock öppnat än så det fick enbart bli exteriör inspektion.

Först ut var Tullgarns slott.

Vackra omgivningar

Kramig Alfred 🙂

Sen kollade vi på Ekenäs slott.

Detta ska vara ett spökslott så Alfred var lite rädd för spöken men han var modig! Typiskt nog så var ett spöke där sagt att gå igen den 2 maj, och vi var där den 3e maj så vi missade henne :p . Ekenäs var ett riktigt vackert slott, men det blev inte så många foton eftersom Alfred blev akut toanödig och det inte fanns några toaletter där. Nedan ett Wiki-foto från en annan årstid.

Av User Kemitsv on sv.wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=919694).
Author:
• Monday, May 22nd, 2017

För ett tag sen var vi på Fredriksdal – smågrabbarna, päronen och jag. Det var utlovat sol men det regnade tyvärr, så det blev en rätt kort tur. Vi lunchade och kollade möllan men begav oss till bilen sen. Det var fint där, men lite besviken var jag att de inte hade några blommor som blommade! Vi käkade en god fika. Viktor höll dock låda så att alla andra som var där (3 sällskap) avlägsnade sig :p . Så då fick man ha stället för sig själv 😉 . Med första barnet hade jag känt mig stressad av situationen, men nu brydde jag mig inte alls. Viktor är ju för liten att förstå och det var ju ingen fine dining där barn ska vara tysta. Han skrek inte direkt men kommunicerade och bankade tydligt :p . Tiden då man kan ta en chillad fika med honom och han trynar sött i vagnen är förbi 😉 .

Category: 2017, Maj 2017  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, May 20th, 2017

Nu då simningen har slutat för säsongen så har Alfred börjat med en ny aktivitet – fotboll! Det tycker han är kul. Men roligast verkar det vara att springa runt på löparbanan efteråt. Denna gången är det Jimmys tur att vara med honom på aktiviteten efter att jag varit på dans och simning. Full fart på lördagsmorgonar!

 

Author:
• Thursday, May 18th, 2017

Då vi var i Huddinge så badade vi i det sköna spabadet som kusinerna hade i trädgården. Såååå skönt. Som jag längtar till sommaren nu! Viktor gillade det han med. Alfred ville inte bada trots att han fått nya Angry Birds badbrallor som han suktat efter. Maken drack hellre en grogg 😉 .

Author:
• Tuesday, May 16th, 2017

Jag ligger efter lite med inläggen sen Stockholmsturen, men här är ett inlägg från då vi var på Tom Tits experiment. Alfred tyckte att det var jättekul 🙂 ! Viktor tyckte också att det var roligt att åka barnvagn runt där 🙂

 

Favoriten var nog luftblåset som syns här

Om vi hade bott i USA…

Jimmy på en balansbräda. Fick inget foto på då Alfred var på den, men han var jätteduktig! Vilken balans.