Promenad i Söderskog

2016,Juli 2016 | Sunday July 31 2016 07:56 | Comments (0)

Igår var vi ute på en promenad i Dalby Söderskog. Vi gick i en timme, och det var jätteskönt 🙂 . Det är skönt att fortfarande vara rörlig (i vecka 39+2) – tycker att det känns mycket bättre då man har rört på sig. Det känns skillnad i kroppen nu då jag inte jobbar och inte sitter hela dagarna längre (samt att det även känns skillnad i knoppen – nu sover man bättre…).

DSC_0486

DSC_0481

DSC_0476

Falskt alarm

2016,Juli 2016,Viktors tid som Räkan | Saturday July 30 2016 07:21 | Comments (2) Tags:

Jag trodde att förlossningen var på G härom dagen (torsdags), då jag plötsligt mådde riktigt risigt och fick massor med förvärkar. Eftersom Räkan inte rörde sig så mycket och jag inte kunde behålla något som jag åt eller drack så åkte jag in till förlossningen för en koll. Fick ett extra ultraljud på köpet, där man såg att Räkan mådde bra 🙂 . CTGn visade många sammandragningar och läkaren sa att tappen var förkortad och att jag börjat öppna mig lite, men att det var för tidigt för att stanna, men kanske det kom igång rejält senare under dagen. Jag blev lite matt, för jag var så trött efter denna kräk-natt så jag undrade hur att jag skulle orka med en förlossning i så fall :p . Och jag var så törstig! Vågade inte dricka något timmen innan vi åkte till KK eftersom allt kom upp, och jag ju behövde åka bil. Jag förstår hur folk som är vilse i öknen känner sig – jag hallucinerade om att få dricka ett stort glas med isvatten.

Vi frågade Alfred om han ville vara hos en kompis då vi var på KK, men han ville åka med mamma och pappa. Han blev lite besviken då vi sa att han inte fick följa med in, men han förstod. Så Jimmy och Alfred fikade istället.

image0000001

Vi tänkte att nu kunde det ju bli jättebråttom snart! Jimmy körde Alfred till kusin Ann och Mimmi. Så nu var det dags för den första övernattningen själv hos en kompis för Alfred. Han tyckte det skulle bli spännande och satt med sin Marsupilami-nalle i famnen hela bilturen. Jag vilade lite, och sen så *poff* försvann allt som liknade en förlossningsstart :p . Lite snopet. Men jag behövde verkligen vila, jag var sååå trött. Det gick fint för Alfred att sova över, och dagen efter åkte han till päronen där han är nu. Alla förlossnings-känningar var fortfarande helt borta :p . På så sätt var det klarare när det startade förra gången med vattenavgång och *##& onda värkar med en gång. Och då jag kollade vidare på internet så kan man tydligen som omföderska gå omkring i denna fasen i allt från timmar till veckor… Lurad! Men samtidigt bra att man fick upp beredskapen. Så nu känns det verkligen inte som något är på G på ett tag (kommer säkerligen gå över tiden även denna gång). Och jag saknar min lille skrutt så mycket!

 

Kokosnöt

2016,Alfred,Juli 2016 | Friday July 29 2016 16:53 | Comments (2)

Alfred ville prompt ha en kokosnöt då vi var ute och handlade häromveckan. Den var ju, såsom visan säger, inte helt enkel att få upp, och han kollade med spänning då Jimmy borrade och spikade. Sen blev han helt till sig av “Far jag kan inte få upp min kokosnöt”. Vi hittade en Youtube-video som han ville se gång på gång. Själva kokosnöten tyckte jag var rätt så god, fast Alfred tyckte inte att det var så intressant att äta den.

DSC_0365

Pilatesboll

2016,Alfred,Alfred och hans polare,Juli 2016 | Thursday July 28 2016 19:12 | Comments (2)

För ett tag sen så blåste vi upp en pilatesboll, i tanken på att sitta på den då förlossningen börjar (det gjorde jag under min förra förlossning, och det var så skönt). Den är jätteskön att sitta på även nu då förlossningen inte har börjat. Men det visade sig att Alfred tyckte att den var en av de bästa leksakerna någonsin – att kasta runt med, leka målvakt med, studsa och rulla över (det sistnämnda har resulterat i några incidenter). Även Lisa tyckte att den var jättekul, så det var två nästan maniska snart-4-åringar som lekte med denna då de träffades.

DSC03887

Bärkillen

2016,Alfred,Juli 2016 | Wednesday July 27 2016 18:53 | Comments (0)

Alfred älskar att plocka (äta) bär. Nästa år får vi plantera lite bärbuskar i trädgården. Favoriten är vinbär. Sura körsbär min favorit i år, mums! Tidigare under året så tyckte han att det var jättekul att ge en helt omogna krusbär, som man tuggade på och sa “blääää” över och spottade ut :p

DSC_0352

DSC_0414Ser ut som hämtad från en zombiefilm

Sommarhäng

2016,Juli 2016 | Tuesday July 26 2016 17:26 | Comments (0)

Det har varit ett gäng varma sommardagar nu, och då är det verkligen skönt att kunna sitta ute under parasollen, alternativt att sitta i vår barnpool. Inomhus är det vaaaarmt, men jag klarar det ändå rätt ok. Det beror på dagsformen – ibland har man en flodhästfaktor på 100 och ibland känner man knappt ens av att man är gravid. Konstigt det där. Nu har jag även tagit fram de skönaste gravidplaggen – thaiklänningarna! I kombination med sandaler och totalt ostyrigt hår efter att ha badat så är hippiepoängen höga.

DSC03899Utomhusmiddag (grillat) under parasollen

Standhäng

2016,Alfred,Juli 2016 | Monday July 25 2016 16:25 | Comments (0)

Det har varit värmebölja sedan förra veckan, och vi har hängt på stranden i Glimminge två av de dagar vi var på landet. Alfred gillade att göra sandslott. Han var dock inte superförtjust i att bada i havet, då han alltid är väldigt rädd för att få vatten i ansiktet. Jag tyckte det var superskönt att bada och simma 🙂 . Vattnet var kallt, men det var bara att tänka “Äh, klarar jag inte detta så kommer jag knappast klara den mycket större fysiska påfrestning som kommer snart” och då var det lätt att hoppa i vattnet :p . Det visade sig även att maken hade noll koll på hur länge man kan klara sig i solen utan solskydd under en sommardag då det är 27 grader (nu vet han att svaret inte är 2 timmar, speciellt inte för hans hudtyp :p )

DSC_0395

DSC_0406

DSC_0409

Tältkillarna

Alfred och Leo chillar i ett tält.

DSC_0341-2

DSC_0342-2

Tur i Lund

2016,Alfred,Juli 2016 | Friday July 22 2016 20:21 | Comments (0)

Förra veckan var vi på en tur i Lund och besökte MVC, där vi lyssnade på Räkans hjärta. Sen inhandlade jag en bärsele – tror att det kommer behövas till det andra barnet då man desutom ska hålla koll på det första…

Alfred sa att han var hungrig och ville ha pommes frites, så han klämde en rejäl portion av detta.

DSC_0336

Sen fikade vi på Espresso House. Alfred fick en minimuffins.

DSC_0339

Jag beställde deras goda frapino (passionsfrukt/mynta). Som synes fick jag inte så mycket av den för mig själv.

DSC_0369

Så jag beställde en till (blåbär/acai).

DSC_0343-3

Sen gick vi till parkeringen, och lyckades precis undslippa ett riktigt monsterregn, pust. Nästa MVC besök är bokat den 26 juli, får se om det blir det sista…

Blommigt överallt

2016,Juli 2016 | Thursday July 21 2016 19:44 | Comments (0)

I förra veckan var vi på ett möte i Malmö, sen så gick vi en långpromenad i parken medan Alfred busade med Mimmi. Härligt att gå en sväng i vår gamla park i lugn och ro.

DSC_0348-3

Next Page »