I helgen var vi i Skrylle. Det var en aktivitet som hette “Kjetil GO”, där man skulle leta efter drakar på ett analogt sätt (bra!). Dvs som orientering men med drakbilder på kontrollerna. Perfekt för Alfred som gillar kartor, springa och spännande saker som drakar. Dessutom så fick han hänga själv med Jimmy på en aktivitet och få all uppmärksamhet, då hans mor gick med barnvagnen i skogen. Alfred tyckte att det var superkul!

dsc_1285

dsc_1287

dsc_1288

Orienteringen varade ganska länge, så Alfred blev rätt så trött, vilket resulterade att han satt i vagnen hela tiden då vi handlade mat efteråt (de har nog aldrig hänt!).

dsc_1290

 

 

 
 

I helgen var det första advent. Nu då Alfred är större så får vi se till att sparka oss själva i baken för att ta itu med juligheterna 😉 . Som t.ex. att få upp julpyntet i tid :p

Alfred och jag packade upp innehållet i lådor som var markerade med jul. Jag sa att han fick placera tomtarna vart han ville. Han placerade alla i en hörna bakom en lampa :p (och blev arg på mig då det dagen efter visade sig att jag flyttat på tomtarna :-0 ).

dsc04750

Bland julpyntet låg även gamla julkort på Alfred som vi skickat. Bakom ett av julkorten hade ett annat foto fastnat, nämligen ett foto av min mormor och morfar. Jag berättade för Alfred att det var min mormor och morfar, som han tyvärr aldrig hann träffa. Han frågade “Har dom dogat?” . Jag nickade och då sa Alfred “Jag blir så ledsen då jag tänker på att dom har dogat” och såg ledsen ut. Han funderade ett tag och sa “Var är man någonstans då man har dogat?”. Jag sa att jag inte riktigt visste vart de tar vägen (än så länge säger vi att gravplatser bara är minnesstenar, då vi tror att han kanske kan vara lite skraj över att vara på kyrkogårdar om han förstår att de avlidna faktiskt ligger där). Då sa Alfred: “Då får de ha med sin mobiltelefon så att de kan ringa och berätta vart de är!” 😉 . Klok kille 😉 . Sen tittade han länge på fotot. Han har ganska nyligen insett att livet inte är oändligt och detta tar upp mycket av hans tankar.

dsc04751

Gammelmommo och gammelmorfar

Sen skulle Alfred och Jimmy baka lussekatter. Alfred var lite arg på mig, antingen var det för att jag envisades att skriva “Alfred” och “Viktor”  av våra kylskåpsmagneter och inte “Chimmy” och “Chain” och liknande TV-programsnamn som han ville (insåg sen att han menade “Shimmer” och “Shine”), eller så var det något annat upproriskt som jag gjort. I vilket fall så sa han att jag fick gå upp på ovanvåningen för att han ville vara själv med pappa. Eftersom jag hängt själv med Alfred och Viktor i ett antal timmar då Jimmy varit i sin man-cave (förrådet) så tyckte jag att det lät som en bra idé, så jag gick upp och satte mig och bloggade. Sen skulle jag gå ner och hämta en sak. Jag passade på att fotografera bagarna.

dsc04749

Sen fick jag höra “Mamma, när du är klar med det där får du gå upp igen, vi vill ha lugn och ro här” 😉 . Så jag satte mig i godan ro och bloggade medan jag hörde Jimmy säga “Nej, Alfred, det ska inte vara på golvet, det blir så kladdigt” och dylika fraser :p . Alfred var jätteduktig på att hjälpa till att baka, men då det var dags att forma figurer så hängde han inte på (han gillar inte att pyssla, rita och sådant).

Efter middagen så blev det lite adventsmys med lussekatter, pepparkakor, julmust och ett tänt ljus 🙂 . Alfred fortsatte med vänligheterna då han klappade mig på magen då jag satt på soffan och sa “Du har fortfarande stor mage mamma” :p. Blev inte så många lussekatter för min del!

dsc04756

Att le och kolla in i kameran har aldrig varit Alfreds grej :p

 
 

Förra helgen firade vi 10-årig bröllopsdag. Vi var på landet och fick barnvakt en stund, så då åkte vi till Sand i Båstad där vi åt en god brunch. Det var mysigt 🙂 . Vi fick ett rätt så tyst hörn att sitta i så Viktor sov på.

dsc_1110

Jag har den obligatoriska kräk-torkar-lappen bredvid mig om Viktor vaknar.

dsc_1244

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

dsc_1245

dsc_1246Det fanns MASSOR med mat. Jag är så nöjd med att jag nu kan äta rökt lax efter 9 månaders uppehåll så jag åt nästan upp en hel fisk 😉 .

dsc_1122

Viktor vaknade då vi var klara med efterrätterna och var på den sista koppen kaffe. Han hade som synes andra planer än att bara sitta där och hänga :p

dsc_1131Sen gick vi en skön långpromenad längs Malen och Riviera så då kunde Viktor sova på i 1,5 timme till. Precis då vi kom fram till bilen så började det regna, vilken tur!

Sen åkte vi hem på kvällen. Då förtärde vi en flaska champagne (från 2006 så klart!) och såg på foton från vår bröllopsresa till St Lucia 🙂

image0011-x3

image0013-x3

image0014-x3

image0008-x3

 
 

Viktor har börjat tugga frenetiskt på allt som kommer ivägen – händer, handdukar, filtar etc. Så då är det dags för Sophie Giraff att komma fram igen. Jag hoppas det inte redan är tandsprickning!

dsc_1056

 
 

Alfred har på sistone blivit mycket intresserad av att räkna. Han räknar allt i sin omgivning och frågar om alla siffror han ser (t.ex. hastighetsskyltar). En kväll skulle jag klippa hans hår med en klippmaskin, men det tog lång tid eftersom Alfred ville räkna varenda siffra som kunde komma upp på displayen (vilken visar längd i mm). Nu kan han räkna till 20 med lite hjälp, eller egentligen till 29. Han frågar mig ofta om jag kan räkna till tusen.

dsc_1194

 
 

I fredags var Alfred på biopremiär då han och Jimmy såg på Trolls. Och så åt han såklart popcorn 😉 .

dsc_1237

 
 

dsc_1186-collage

 
 

Idag firar vi 10-årig bröllopsdag! Då vi gifte oss på St Lucia så tänkte vi att vi skulle åka tillbaka dit och fira vår 10-åriga bröllopsdag. Så blev det dock inte, av naturliga orsaker.

Tiden går snabbt, och det känns som att det var längesen som vi gifte oss, nästan som i ett annat liv. Och så är det ju också – mycket som har hänt sen dess såsom två barn och mycket mer kärlek ♥ !

004_4-xl

012_12-xl

035_35-xl

 
 

Alfred vill gärna vara bebis nuförtiden, ett inte helt ovanligt fenomen som uppträder bland barn som får syskon. Han vill ligga i min famn och vara en “pytte-bebis” och bli påklädd. Här ligger mina två bebisar på bebisfilten.

dsc_1068 dsc_1070

 
 

Lägger in ett inlägg till idag då päronen klagade att jag hade en bild som redan varit med. Jag såg nu att det var sant, de har bättre koll än vad jag själv har.

Här är en bild på Viktor som suger på tummen. Han hittar tummen oftare och oftare nu och då blir han nöjd. Napp har vi gett upp nu. De är lite olika grabbarna – Alfred var aldrig intresserad av tummen. Har även märkt att Viktor verkar ha ärvt sin mammas egenskap att inte trivas med för mycket intryck, då blir han ledsen och klängig. Alfred däremot blir helt speedad av mycket intryck och han har även ärvt sin pappas förmåga att kunna stänga av intryck om man vill (dvs, man kan säga en sak till dessa killar 1000 gånger och de har inte en susning av vad man har sagt :p). Jag däremot, jag hör alla ljudkällor samtidigt. Får se om Viktor ärvt sin mammas oförmåga att stänga av intryck. Fast å andra sidan är han rätt så tålig mot intrycken han får av sin bror i alla fall :p

dsc_1196

 

Next Page »