Sista semesterinlägget

Uncategorized | Friday March 30 2018 06:33 | Comments (2)

Ja, då har det varit en del inlägg om semestern, och det var väl på ett ungefär det som jag kunde skaka fram. Hade inte tid att ta massvis med bilder eftersom det var full rulle hela tiden .p . Avslutar på en bild på maken och Viktor, och passar på att visa att Jimmy visst kan klä sig färgglatt 😉 (det var han som gav mig i uppdrag att köpa badbyxor, men tröjan fanns innan badbyxorna köptes). Det är något skumt med vinkeln i detta foto, för det blev lite avlånga huvuden,

Viktor och björnarna

2018,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018,Viktor | Wednesday March 28 2018 06:16 | Comments (0)

Innan det var teater så sprang karaktärerna runt på hotellområdet (vilket ju egentligen var roligare än själva teatern :p ). Här är Viktor och björnarna.

Kollar på björnen i hissen, så blir överraskad av en annan björn som kommer bakifrån.

Hej på dig!

De var ju rätt roliga de här!

Pekar på björnarna i hissen.

Närbild av en fascinerad kille.

Minidisco

På kvällarna så var det teater och sen minidisco. Det tyckte killarna var superkul. Alfred dansade på som bara den och Viktor, han sprang antingen runt och klättrade överallt i lokalen eller gungade till musiken. Efter minidiscot var det kramsession med Lollo och Bernie. Sen var det lite svårnattade killar efter detta :p .

Viktor och jag bak på dansgolvet

Alfred (i röd keps) dansar loss.

 

Poolhäng

2018,Alfred,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018 | Saturday March 24 2018 06:01 | Comments (1)

En av resans absoluta höjdpunkter var att Alfred blev av med sin vatten-skräck och lärde sig simma (med armpuffar). Vi har ändå gått på simskola i 2 terminer, men det här gav mycket, mycket mer. Alfred tyckte att det var superkul att simma (bättre än plattan sa han t.o.m (!!!)) och ville vara i poolen så mycket som möjligt. Han vågade även hoppa ner i vattnet.

Gillade att flyta runt med sin stjärna.

Glad kille!

Här är förresten vårt hotellrum, i mitten på den mellersta våningen. Finfint läge på rummet 🙂

Sjukstuga

2018,Mars 2018,Syskonen | Thursday March 22 2018 14:58 | Comments (2)

En liten paus bland alla semesterinläggen för att beskriva vardagens realiteter. Denna veckan har det varit vab för hela slanten – det är nog influensan som kommit hit. Viktor blev sjuk i fredags kväll, och Alfred ringdes hem på måndagslunchen. Viktor var pigg och feberfri då jag var hemma med honom på måndagen, så jag lämnade honom på förskolan på tisdagen, men han kom i retur efter 2 timmar och sen kom febern tillbaks. Jag har varit lite sjuk själv, så har frivilligt tagit på mig allt vab. Det har varit två trötta killar, men det har samtidigt varit lite mysigt att de inte har varit hyperaktiva, för då kan man kramas och läsa böcker 😉 . Och så känns det lite som att vara föräldraledig igen, att man bara har världen som är här och nu. Det hade ju aldrig gått på mitt gamla jobb, jag hade ju haft en mailbox full med stress-mail och säkert fått endel sms också isåfall. Men mina nuvarande chefer lämnar mig helt i fred 🙂 . Jag är inte så förtjust i att vobba, föredrar att vabba framför vobba.

Även stora killen kan ligga i ens knä (han har på sig Viktors tröja).

Han vill helst inte ligga i sin säng på dagtid utan på soffan med oss i närheten.

Viktor vill sitta i knät hela tiden, även då jag äter.

Trötta grabbar.

Viktor kan själv ta tempen.

Ätande

2018,Mars 2018,Resebloggar,Syskonen,Teneriffa 2018 | Wednesday March 21 2018 06:18 | Comments (0)

En härlig sak med att vara på semester är att man varken behöver laga mat eller diska. Eller städa efter sig (en av servitörerna sa flera gånger till oss att vi inte fick lov att plocka undan och fixa – det var deras jobb!). Efter att killarna ätit såg det ut som rena kriget :p. En mycket trevlig sak var att vi kunde sitta länge och äta – vi satt nästan en timme var till frukost, lunch och middag.

Till frukost åt kidsen plättar, färskpressad apelsinjuice, smoothie och frukt. Det fanns alltid lax till frukost, det tyckte jag var gott.

Till frukost åt Viktor även sin nya favorit – churros. Han har näsa för onyttig mat :p . Han gillade även bacon starkt till frukost. Här ser han ut som om han ska bita på en om man tar hans churros :p .

Medan Viktor gillar stabbig mat så är Alfred är mer en sötsaks-kille. Många jellys i diverse färger slank ner.

Men grabbarna gillar även frukt som man ser på min kiwi-kyrkogård under denna middagen.

Duvorna blev överlyckliga av att se Viktor 😉 . “Vä-vä” heter fågel på Viktor-språk.

Det blev även några shlushar i olika färger.

Och drinkar i olika färger till mamma och pappa! Men även om vi hade All Inclusive så blev det inte många drinkar. Fanns liksom inte ork för det så många kvällar.

Men det var mysigt att sitta på balkongen då vi väl orkade 🙂 . Hotellet var dessutom rökfritt, SÅ härligt att slippa störa sig på alla rökare.

Lek

Det fanns även lekplatser på hotellet, och ett aktivitetsrum inomhus. Viktor var mycket på lekplatserna eftersom han inte var så intresserad av poolen. Ibland hängde Alfred med.

Glasspaus (det är 0% styrketräning och 100% bära-Viktor bakom mina armmuskler 😉 ).

Lollo och Bernie

2018,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018 | Saturday March 17 2018 07:09 | Comments (0)

En av höjdpunkterna med resan var att träffa Lollo och Bernie! Speciellt Viktor var helt frälst. Han pekade och tjoade och försökte klättra av stolen då han såg dom, och sprang fram för att kramas.

Titta, där är Bernie!

Lollo fick åka barnvagn

På kvällen var det kram-session

Även Alfred gillar att kramas 🙂

 

 

Viktor 19 månader

2018,Mars 2018,Viktor,Viktor fyller månad | Thursday March 15 2018 20:22 | Comments (0)

Ojdå, glömde att skriva ett 19-månadersinlägg för Viktor, så här kommer det lite i efterskott.

Jag brukar alltid jämföra vad jag skrivit om Alfred vid samma ålder, och har tyckt att de har varit ganska lika, men nu börjar jag skönja olikheter. Kanske för att de har haft lite olika uppväxt fram till 19 månader – Viktor har ett storasyskon, bor i hus,  harbörjat förskolan, medan Alfred ju var enda barnet, bodde i lägenhet (fast då han var 19,5 månad så flyttade vi till hus) och var hemma med oss.  Och så är de ju olika personer, med olika gener.

Jag hade t.ex. skrivit att Alfred var mer lätthanterlig vid 19 månader och inte klättrade eller drog ner allt. Stämmer INTE för Viktor. Det är full fart på klättring och neddragning fortfarande…  Och att Alfred kunde sitta länge och se på TV. Så här är det om Viktor ska se på TV (stolarna som är lite överallt har han flyttat runt på):

Fast om han ser på tecknade barnsångsvideor så är han mer engagerad, och står och gungar till.

Vid denna ålder var Alfred väldigt förtjust i bilar, men Viktor, han gillar fortfarande sina musikspelsgrejjor och gosedjur (Alfred har aldrig varit en gosedjurskille) och är ingen riktig bilkille (än). Och han kan sitta lugn och pyssla med saker. Som här på förskolan.

Sen är han väldigt fixerad vid sina nappar och vill helst ha 10 på en gång att bära omkring på. Han gör sina små nappskatter – gömmor där han har lagt dom (tyvärr ibland sådana ställen som papperskorgar :p ).

Och busa med brorsan, det gillar han!

Nu under resan så  lyckades vi nästan vänja av honom vid välling. Innan så drack han kopiösa mängder vid nattning och på natten. Fortfarande så vill han ibland ha en flaska på natten, men inte mer, och man kan klara en hel natt utan att byta blöja (innan drack han så att man fick byta 2 ggr under natten) :D. Det är kanske p.g.a. detta som han har fått en lite mindre mage och inte en sådan stor kalaskula som han hade innan. Efter resan så har han ändrat dygnsrytm lite, så nu vaknar han inte förräns då väckarklockan ringer (alltså inte klockan 6 som innan).

Men fortfarande är han som synes en rejäl kille! Det går bra att dela kortärmade/kortbenta kläder med Alfred. Och han har mycket större fötter än vad Alfred hade vid samma ålder (pappagener).

Han har börjat kommunicera mer och säger endel fler ord (t.ex. hej, biiii (bil) , olika babblares namn) och nickar och skakar på huvudet.

 

Framme på hotellrummet

2018,Mars 2018,Resebloggar,Syskonen,Teneriffa 2018 | Wednesday March 14 2018 20:30 | Comments (1)

Vi anlände till hotellet på eftermiddagen. Rummet var stort och fint, men första kvällen hade jag endel ångest för Viktor var ÖVERALLT. Han kunde t.o.m låsa upp dörren ut i korridoren. Vi satte vår stora resväska för, men den kunde han släpa bort (jag kallar honom för lill-Magnus, efter Magnus Samuelsson). Men lyckligtvis var dörren inte intressant så länge för han tyckte nog att det var läskigt att springa iväg. Och övriga dagar aktiverades han ju på dagarna så då var han inte fullt så galen – nu hade han ju mest suttit i ett flygplan.

Men det absolut bästa var telefonen. Han var på den jämt, så vi fick flytta den.

Det fanns även skjutdörrar där som han var på konstant.

Någon bild fick vi på dom i morgonrockar innan han var på skjutdörrarna.

Det fanns ett kök för självhushållning (fast vi hade All inclusive, så vi använde det bara till nappkokning). Och till lekredskap i badet!

Viktor chillar på balkongen. Han fick vara där under skarp uppsikt, för han chillade vanligtvis inte, utan han försökte flytta stolar så han kunde klättra över räcket :p

Det blev inte så många fler foton på rummet, men vi gillade rummet  🙂 . Dock så har det ju som synes sina sidor att bo i hotellrum (även om de är barnanpassade) med en 1,5 åring :p .

Next Page »