Viktor 19 månader

Ojdå, glömde att skriva ett 19-månadersinlägg för Viktor, så här kommer det lite i efterskott.

Jag brukar alltid jämföra vad jag skrivit om Alfred vid samma ålder, och har tyckt att de har varit ganska lika, men nu börjar jag skönja olikheter. Kanske för att de har haft lite olika uppväxt fram till 19 månader – Viktor har ett storasyskon, bor i hus,  harbörjat förskolan, medan Alfred ju var enda barnet, bodde i lägenhet (fast då han var 19,5 månad så flyttade vi till hus) och var hemma med oss.  Och så är de ju olika personer, med olika gener.

Jag hade t.ex. skrivit att Alfred var mer lätthanterlig vid 19 månader och inte klättrade eller drog ner allt. Stämmer INTE för Viktor. Det är full fart på klättring och neddragning fortfarande…  Och att Alfred kunde sitta länge och se på TV. Så här är det om Viktor ska se på TV (stolarna som är lite överallt har han flyttat runt på):

Fast om han ser på tecknade barnsångsvideor så är han mer engagerad, och står och gungar till.

Vid denna ålder var Alfred väldigt förtjust i bilar, men Viktor, han gillar fortfarande sina musikspelsgrejjor och gosedjur (Alfred har aldrig varit en gosedjurskille) och är ingen riktig bilkille (än). Och han kan sitta lugn och pyssla med saker. Som här på förskolan.

Sen är han väldigt fixerad vid sina nappar och vill helst ha 10 på en gång att bära omkring på. Han gör sina små nappskatter – gömmor där han har lagt dom (tyvärr ibland sådana ställen som papperskorgar :p ).

Och busa med brorsan, det gillar han!

Nu under resan så  lyckades vi nästan vänja av honom vid välling. Innan så drack han kopiösa mängder vid nattning och på natten. Fortfarande så vill han ibland ha en flaska på natten, men inte mer, och man kan klara en hel natt utan att byta blöja (innan drack han så att man fick byta 2 ggr under natten) :D. Det är kanske p.g.a. detta som han har fått en lite mindre mage och inte en sådan stor kalaskula som han hade innan. Efter resan så har han ändrat dygnsrytm lite, så nu vaknar han inte förräns då väckarklockan ringer (alltså inte klockan 6 som innan).

Men fortfarande är han som synes en rejäl kille! Det går bra att dela kortärmade/kortbenta kläder med Alfred. Och han har mycket större fötter än vad Alfred hade vid samma ålder (pappagener).

Han har börjat kommunicera mer och säger endel fler ord (t.ex. hej, biiii (bil) , olika babblares namn) och nickar och skakar på huvudet.

 

This entry was posted in 2018, Mars 2018, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *