Sep 30 2009

Besök i Gamle byen

Besökte idag “Gamle byen”, vilket var väldigt intressant. Det var en mängd gamla hus, och de flesta kunde man gå in i, där de hade möblerat från olika tidsepoker, och hade olika utställningar. Fanns bl.a. en utställning om festkläder under de senaste 100 åren.

gamleby-1

gamleby-1-2

gamleby-1-6

gamleby-1-7

gamleby-1-5

gamleby-1-3

gamleby-1-4

gamleby-1-8

Kvällen avslutades med Welcome reception på Rådhuset. Lite italienska snittar. Överlag har maten varit riktigt bra, italiensk mat som jag älskar – jag saknar inte smörrebröd och remouladsås 😉 .


Sep 29 2009

Hus i Århus

Var ute och gick en sväng på kvällen. Tänkte vänta tills solnedgången och ta lite bilder på kanalen och alla mysiga cafeer och barer där, men solnedgången dröjde och jag blev lite frusen (inte supervarmt här…). Tog lite foton på hus istället.

århus2-1-2

århus2-1

århus2-1-8

århus2-1-7

århus2-1-5

århus2-1-6

Jag bor i en av byggnaderna till vänster på den sista bilden.

Ikväll är det Welcome reception på rådhuset som syns nedan:

800px-Park_alle


Sep 28 2009

Dagen i Århus

Så har konferensen startat. Fika och lunch-kvaliten fick med beröm godkänt, föreläsningarna bra de med, om än inte direkt relevanta för mitt jobb just idag.

Har även hunnit traska runt lite i Århus. Mysig stad. Är en gammal stad, från 700-talet, med 240 000 invånare varav 34 000 studenter. Fast tycker inte att staden känns så stor.

århus-1Del av botaniska trädgården

århus-1-2Höstkänsla

århus-1-3Del av “Den gamle byen”, som jag gärna skulle vilja gå in i imorgon om jag hinner.

århus-1-5Domkyrkan

århus-1-6Domkyrkan från en annan vinkel

århus-1-4Cool bil


Sep 27 2009

Framme i Århus

Då är jag framme i Århus. Verkar vara en mysig stad!

Dock var tågresan inte mysig… Först stod det fel tid på min biljett, så jag fick vänta 70 min på Köpenhamn C, seeegt. Sen hade jag – istället för tyst avdelning som jag alltid ber om att få – fått en plats i familjevagnen, där halva vagnen är barnvagnsplatser. D.v.s. gallskrik i kör hela resan, så jag fick skrinlägga mina tänkta sysselsättningar sova och läsa. Sen så stannar tåget efter ett tag. Det stannar länge. Sen går det vidare i några stationer. För att stanna igen. Så folk bytte tåg. I kaoset råkade jag dra kanten av min kabinväska rakt i huvudet på en tjej, ajaj 🙁 . Men hon försäkrade mig att hon var ok.  Så hoppade jag på ett annat tåg, som i och för sig stannade på alla stopp, men som i alla fall kom fram. Så det tog 7 timmar att ta sig fram från Malmö till Århus – hade ju hunnit flyga till USA på den tiden :-p .


Sep 26 2009

Århus

Imorgon ska jag iväg på konferens i Århus. Ska åka tåg dit. Ska bli kul att se lite av vårt grannland, mer än bara Köpenhamn. Konferensen är på universitetsområdet, och det ser fint ut.

800px-Aarhus_Universitet_-_hovedbygnings_bagside

Känns lite konstigt då jag inte ska hålla i någon presentation den här gången (min handledare ska prata istället), men jag hoppas på att inhämta lite inspiration…

Har rum med internet så bloggar nog på lite då och då där 🙂 !


Sep 25 2009

TGIF

tgif

Thank God it´s Friday!! (inte för jag tror på gud, men ändå..).

tgif2

Ok, den sista gällde inte mig, i alla fall inte fysiskt :-p .


Sep 24 2009

Baj baj huvudvärk?

Jag har – som jag gnällt om ibland – huvudvärk nästan på varenda dag. Det är inte jättetrevligt precis. Typen av huvudvärk pekade på att det kunde bero på att mina käkar har något fuffens för sig. Nu har jag varit hos tandläkare och fått detta undersökt, och jag var helt bisarrt spänd och öm på varenda punkt som hade med käkmuskulaturen att göra. Så om några veckor har jag en bettskena och förhoppningsvis ingen huvudvärk och bättre humör 🙂 .

Tandläkaren sa också att jag inte fick tugga tuggummi, buhuuuu ;-( . Men men, ett liv utan huvudvärk känns så lockande att det kan jag ta.

Yeeee, nu är jag rätt trött på att ha ont i knän, käkar, huvud, bihålor, rygg etc. Känner mig som en 79-åring istället för 29-åring med alla besök hos tandläkare, läkare, sjukgymnast, kiropraktor etc :-p . Plus att jag återigen styrketränat benen och har extrem träningsvärk så jag knappt kan gå :-p .

11338358_galJag 79 år?

Men nästa besök jag har inbokat är hos hudterapeut, vilket nuförtiden inte längre är för att få bort skavanker och onda saker utan bara är för att det är skönt och lyxigt – tackar Diane så mycket för det 🙂 .


Sep 23 2009

Bio

Hade en härlig helkvälls-bio-tisdag.

Först käkade vi middag på en italiensk restaurang som ligger bara några steg från vår fastighet. Har gått förbi den en miljon gånger och tänkte det kunde vara trevligt att äta där någon gång. Det var mumsigt, pasta och gräddsås med chili i var något nytt för mig men mycket smaskigt.

biotisdag 006biotisdag 007

Gick en lååångpromenad om Ribban, satt i parken vid solnedgången (väldigt fint orange ljus) och gick sen vidare i mörkret – man får vänja sig vid mörker så smått nu…

bio-1

Sen tog vi lite kaffe/cola på Mrs Brown, och sen var det biodags!

Såg – som jag nämnt innan – “Flickan som lekte med elden”. Den var OK, men den förra var betydligt bättre.


Sep 22 2009

Biotajm

Ikväll är det biodax – ska se “Flickan som lekte med elden”. Förra Stieg Larsson-filmen var ju riktigt bra, och jag gillade den här boken – hoppas på att filmen utspelar sig på samma som plats i boken under de första scenerna 😉 .

affisch


Sep 21 2009

Vaaarmt!

Har varit en riktigt varm helg i Skåneland – känns som om det vore augusti. Dock hävdar jag fortfarande att jag vill ha höst 😉 , även om det här inte är helt fel att ha det så på helgerna ändå.

Gick en långpromenix längs stranden och fikade på Ribban vid 12-tiden. Det var riktigt soligt och skönt.

ribban

Bara överkroppar som här tycker jag dock inte hör hemma på matserveringar – men det har jag blivit varse om att många tycker det är helt ok  :-p .