Archive for the Category ◊ Oktober 2012 ◊

Author:
• Wednesday, October 31st, 2012

Igår fyllde Alfred 1 vecka. Liten sammanfattning av hans första levnadsvecka:

* Han kom till världen som en piggelin trots en lång förlossning.

Nyutklämd liten conehead bredvid sin utmattade moder.

* Sen visade det sig att han hade en infektion i lungan, så han var inlagd på neonatal i tre dygn. Efter lite antibiotika så mådde han bättre så efter dessa tre dygn åkte vi hem till Malmö.

Sondmatad på neonatalavdelningen.

* Han har rejält med både input och output så mjölk-jouren (Karin) och blöj-jouren (Jimmy) får jobba på.

* Aptiten ger resultat för han vägde över 4 kg då BVC-tanten (som inte alls var en tant utan yngre än vad jag är) kom hem och vägde honom.

* Han har ärvt sin fars dygnsrytm, somnar sent och vaknar sent.

* Han är rätt stark, vi lade honom på mage, men det gillade han inte så han vände sig till ryggläge själv.

* Han gillar dock att ligga på mage om det är på någon av våra magar.

*Han gillar nappar.

*Annars verkar han vara en lugn och snäll kille som är högt älskad av sina päron 🙂 . Och väldokumenterad – ibland ser han lite trött ut på alla kamerablixtar :p .

Author:
• Tuesday, October 30th, 2012

* skånska för tandlöst

Author:
• Monday, October 29th, 2012

Han ska heta Alfred!

Och Ivar som mellannamn.

Author:
• Saturday, October 27th, 2012

Vi kom hem i torsdags kväll, så nu har vi haft lite tid hemma att acklimatisera oss på. Det har gått bra tycker jag, man kommer så smått in lite i rutinerna. Men mycket som man tänkt ut innan har man fått revidera – som det där att han inte skulle sova i vår säng t.ex…

Men jag fattar inte vart tiden tar vägen! Han sover ju ändå en hel del men man har inte fått så mycket gjort. Allra minst skriva blogginlägg, men tänkte att jag ändå skulle skriva ihop något litet. Innan tänkte jag att min blogg minsann inte skulle bli en bebisblogg full med en massa bebisbilder och bebisprat. Okej, hrm, ytterligare en punkt på listan som jag får revidera, det är liksom svårt att låta bli… Jag har aldrig varit en “bebis-tjej” innan, men nu har jag blivit halvt galen jag med, jag får väl skylla på hormonerna 😉 .

Pappa och (nyvaken) son.

Han gillar båda sina päron, men får ibland en besviken min över pappas (två) tillkortakommanden.

Mina killar har god sömn båda två.

Ja just det, vi skulle ju aldrig kalla varandra mamma och pappa heller. Jag får skylla på att de hela tiden kallade oss mamma och pappa under dagarna vi var på sjukhuset så vi vande oss lite vid det där :p .

 

Author:
• Thursday, October 25th, 2012

Author:
• Sunday, October 21st, 2012

Lördagen bjöd på ett strålande höstväder.

Vi gick på en liten shoppingtur och sen en promenad i parken. Sen åt vi lunch på Epicure, god pasta med skaldjur och som efterrätt en tiramisu. Med kaffe!

Category: 2012, Oktober 2012  | 4 Comments
Author:
• Saturday, October 20th, 2012

Det är 2 månader till jul, men det finns redan pepparkakor på ICA. Så en låda med dessa fick följa med hem. Nom nom nom vad gott det var! Trodde att alla typer av cravings försvunnit för flera månader sen, men pepparkake-mani var något nytt. Kanske tur att man inte var/kommer vara gravid under juletider :p. Innan gillade jag Annas pepparkakor bäst (av köpe-pepparkakorna alltså, hemmagjort är godast), men Gilles nya recept var vassare (och stort plus för att de slutat använda palmolja). Enligt myten ska förresten pepparkakor kunna starta förlossningen (inte därför jag köpte dom), men hade så varit fallet hade Greggan nog varit ute nu efter den där tok-dosen :p.

Author:
• Friday, October 19th, 2012

…spenderades inte med att föda barn. Men är ju bara 5% som föds på BF-dagen, så det är ju inte ett helt ovanligt fenomen att göra något annat just den dagen (plus att jag ju nu är säker på att Greggan kommer komma ut seeent).

Nåväl, sov kasst men lyckades tillslut nanna 3h, sen var det dags att åka till barnmorskan. Allt såg bra ut, Greggan hade positionerat sig ännu längre ner med huvudet denna gången så han fattar iaf vart han ska ta vägen 😉 . Jag hade gått upp totalt 16kg sen inskrivningen, vilket ju borde bli det ungefärliga slutresultatet om jag inte skulle bulla upp mig rejält under de upp till 2 v som är kvar. Helt ok viktökning tycker jag, gick upp mer i början så trodde det skulle landa betydligt högre.

Efter detta åt vi långfrukost på Espresso House. Efter att under 9 månader ha blivit totalt äcklad av kaffe kan jag nu dricka det igen! Det sa bara slurp så var den latten slut.

Efter det gick jag till bibblan för att läsa tidskrifter, men insåg snart att jag var alldeles för trött och begav mig hemåt. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

Kaffebord Greggan, utges i begränsad upplaga (1 ex) under begränsad tid. Används av Karin-med-yrvaken-blick, som kommer utges under en längre tidsperiod.

 

Author:
• Thursday, October 18th, 2012

Idag är det dagen för BF (d.v.s. beräknad förlossning). Som förväntat är det dock ingen action här. Fast jag hoppas ändå lite på att han inte kommer just idag, då jag inte lyckats sova något alls (klockan är 0315 just nu) och jag har den första morgontiden hos barnmorskan i Lund, så det finns ingen möjlighet att sova länge. Annars har jag sovit riktigt bra på sistone, lagom typiskt man inte gör det då man för en gångs skull har en morgontid att passa :p.

 

Author:
• Tuesday, October 16th, 2012

Den 15e som jag (samt mor&svärmor) tippat på blev det inte. Jimmy har tippat på den 16e, då får det gå undan som bara den isåfall.

Nej, nu är jag förberedd på att gå över tiden med rätt så mycket. Han verkar ha det rätt gött därinne, i sitt eget lilla kungarike. Kan förstå att han är lite skeptisk inför den stora okända världen därute, särskilt över vad det är för två filurer som pillar på honom hela tiden :p. Särskilt hon där som använder hans tak som ett bord, där hon lägger böcker, glas, tallrikar och händer hela tiden, som han har fullt sjå med att sparka bort.

Ett behagligt bokstöd, tycker jag men inte Greggan. Rekommenderar förresten boken jag läste då – “Eldvittnet” (L.Kepler), spännande och läskig.