Magnolia

2016,Huset,Maj 2016 | Thursday May 19 2016 20:07 | Comments (0)

Jag älskar magnolia. Min favoritväxt. Men underbart är kort – det är inte så länge som det blommar. Denna våren har ju varit ganska kall, och sen *poff* så var det plötsligt högsommarvärme nu två veckor i maj (passande nog hade jag semester en av dessa) och då slog magnoliorna ut. Jag missade den bästa magnolietiden i Skåne (som enligt mina högt ovetenskapliga iakktagelser är betdligt magnolie-rikare än Stockholm), men jag såg ett finfint exemplar på Gröna Lund.

DSC03494

Nu har jag ju även påbörjat en egen magnoliedröm då vi planterat en magnolia vid framsidan av huset. Tacksamt nog så blommade den inte den veckan vi var bortresta :p . Den kommer ju antagligen inte bli som trädet ovan under min livstid (det hade den i vilket fall inte fått plats att bli), men det är en fin liten buske 🙂 .

DSC_0064

Lite hus

2015,Huset,OKtober 2015 | Saturday October 10 2015 07:04 | Comments (2)

Efter det gått ett år med huset så känns det som att man har de flesta av de nödvändigaste sakerna är avklarade, skönt! Det är rätt stressande att ha en massa husgrejjor som ska fixas. Och då har vi ju ändå ett nybyggt hus, det var ju tur vi inte köpte ett renoveringsobjekt :p Lite foton hur det ser ut nu:

Vardagsrum/kök från diverse vinklarDSC02288DSC02287 DSC02295 DSC02296 DSC02297(överbelamrad) HallDSC02289Alfreds rumDSC02298SovrumDSC02301 DSC02303AllrumDSC02304 DSC02305 DSC02306Badrum ovDSC02310

 

Trädäck!

2015,Huset,Juni 2015 | Sunday June 7 2015 12:11 | Comments (2)

Äntligen har vi fått trädäck – vilken skillnad det gjorde för uteplatsen! Innan hade vi bara en avgrusad yta där. Dock gjorde vi inte det själv (sånt är rocket science för mig…), men vi hittade en effektiv snickare som fixade det på 2,5 dag.

DSC01641DSC01646 DSC01647 DSC01670DSC01654

Earth Hour

2015,April 2015,Huset | Sunday April 19 2015 20:11 | Comments (1)

Foton från Earth hour, som var för ett tag sen. Mysigt, och skönt att inte höra en massa maskiner. Man borde ha Earth Hour oftare.

DSC01345DSC01349DSC01350DSC01351DSC01358

Gudrun måste älska oss ;)

2015,Huset,Januari 2015 | Tuesday January 20 2015 20:23 | Comments (2)

canvas_mottagen-2

Kvinnan med skruvdragare och mannen med symaskin 😉 . Vi hade alltså barnvakt i helgen.

Två månader i huset

2014,Augusti 2014,Huset | Thursday August 14 2014 20:09 | Comments (0)

Nu är det två månader sen vi flyttade in i huset. Trivs jättebra! Att trivas där man bor gör verkligen skillnad i livet 🙂 . Har hunnit med lite husfix under sommaren, men det är mycket kvar – då man har lillen så hinner man inte med så mycket. Men vi har fått en inrett det grundläggande, och så har vi fått en fin grön gräsmatta istället för alla tistlar.

Vi har fokuserat på bottenvåningen, då det är där man är mest. Här är en jämförelse med vårt gamla kök – en viss uppgradering tycker jag!

Malmököket

DSC_0374

De fula persiennerna. De var iofs gratis då de fanns då vi flyttade in, men ändå…

DSC_0375

Och så köket i huset.

DSC_0555-2

DSC_0553-2 (Handdukarna på frysen är en temporär lösning)

 

Lite semester

2014,Alfred,Huset,Juli 2014 | Tuesday July 29 2014 12:46 | Comments (0)

Semestern rusar på… Lyckligtvis är det lite kvar. Har haft fullt upp och haft lite dåligt med tid att blogga, men här är en liten sammanfattning.

Som alla andra i Sverige har vi svettats som s*tan i värmeböljan. Jag är ingen fan av extremvärme, ser fram emot sensommar/höst i den synpunkten (men då har man ju tyvärr inte semester). Så vi är extra glada att vi inte bor i den stekheta lägenheten nu. Vi har dock haft lite problem med värmen i huset också, då det har stora fönster och det tog jättelång tid till våra persienner/rullgardiner kom. Nu har de dock dykt upp 🙂 . Här i köket. DSC_0552-2

Vi har även inhandlat gardiner (panelgardiner) till fönsterna som vi inte beställde måttbeställda gardiner till. Jimmy fick lära sig använda symaskinen och sy dem i rätt längd. Dessa ovanliga könsroller beror inte på något feministiskt initiativ utan beror helt enkelt på att jag har sagt upp bekantskapen med symaskiner för sisådär 20 år sen :p (var ***dålig i syslöjd).

Förutom detta har vi inhandlat en massa andra saker till huset. Eftersom vi inte handlat någon inredning på typ 5 år så låg vi lite back. Alfred har stannat hos mommo och moffa vid några tillfällen och då har vi spenderat mycket tid i affärer (Alfred är ingen unge som sitter stilla i barnvagnen i affärer, om man säger så, därav att vi helst vill shoppa själva). Handlat mycket mer i Malmö nu än då vi väl bodde där :p (och självklart tog vi med sushi hem då 😉 ) . Men det är fortfarande massor kvar att fixa i huset, men man får ju bo in sig lite.

Bl.a. så har vi beställt en ny soffa. Den 5 år gamla IKEA-soffan hade det blivit revor i tyget på, och den var rätt nedsutten. Nu har vi beställt en soffa med slitstarkt tyg, hoppas den håller för en Alfred!

DSC_0575-2Testar soffor på Mio. Tog väldans tid (och 3 besök) att bestämma sig för en soffa (blev inte den på fotot). Vi hittade en vi gillade, åkte hem och mätte och insåg den var för stor, så hittade vi en annan vi gillade, som måtten borde passa till, men insåg sen då vi kom hem att det hade sett för trångt ut. Men tredje gången gillt blev det! Det är gött att nästan alla rea-soffor nu ser ut som de vi vill ha – gråa och ofta med schäslong och divan, lite som den ovan.

SÅ en hel del husfix alltså. Det är så kul att se allting växa fram, som allt det gröna – gräsmattan som tar sig, häcken där nya skott kommer upp efter vi klippt den, apelsinträdet som skjuter skott. ALLT dog verkligen i Malmö, så det var nog inte bara oss det var fel på utan även Malmöluften, för här överlever i alla fall en del saker :p (även om jag gjorde något fel med vår lavendel). Hälsar till Eva att orkidén fortfarande mår bra – måste vara personligt rekord för oss i orkidé-livslängd! Det är även kul att se hur rummen blir lite mer inredda (dock är det en hel del kvar).

Vi har även varit på landet en del. Skönt 🙂 . Alfred har bl.a. badat och gungat och kollat traktorer.

DSC_0516-2

Har haft besök lite då och då under semestern, bl.a. hälsade vänner på som är legofantaster, så Alfred fick lite roligare Duplo (tills han någon dag senare i ett vredesutbrott rev sönder vagnen och slängde den i golvet :p) .

DSC_0547-2

Alfreds farbror Micke har även han varit på besök. Han och Jimmy fixade med att få in en ny bilstereo i vår bil. Jag kommer inte att skriva här hur lång tid som spenderades med detta, utan nöjer mig med att konstatera att det finns en norrländsk envishets-gen, som vi får se om Alfred har fått 😉 .

DSC_0639Alfred och farbror Micke

Själv så tycker jag att min egen envishet verkligen klingat av med åldern (ser framför mig att mina päron skrattar nu :p, men så tycker jag att det är. Jag hade gett upp med bilstereon efter 10 minuter). Jag har jobbat lite på att få upp envisheten igen. Bl.a. så monterade jag en lampa från Ikea själv :p . Sen har jag slutligen tagit itu med att börja jogga igen – det var över 2 år sen jag joggade regelbundet. Har gjort små försök tidigare, men jag får sådan fruktansvärd håll (trots det gått åtskilliga timmar sen jag ätit) så jag har gett upp då. Börjar undra om något i magen kraschade då magen tändes ut för sisådär 2 år sen, får så vansinnigt lätt fick jag inte håll innan. Eller så har bara magmusklerna förtvinat helt enkelt :p. Men skam den som ger sig! Nu har jag fått upp en liten joggingrutin. Jag får fortfarande en jäkla håll men jag springer på ändå. Så det känns som man springer med knivar i magen – det måste ju vara bra envishetsträning 😉 . Men det blir lite bättre för varje gång 🙂 . Har förresten en jättefin slinga att springa på bara en liten bit från husknuten, härligt 🙂 . Så skönt att röra sig lite igen!

Hade även planerat en del (utomhus)utflykter, men det går inte då det är så varmt :/. Hoppas på lite mer lagom väder så att vi bl.a. kan komma iväg till Skånes djurpark.

På väg uppåt

2014,Huset,Juli 2014 | Friday July 18 2014 18:45 | Comments (0)

Snart har vi en gräsmatta 🙂 (folien är fågelskrämmor).

14 - 1(1)

Ängen

2014,Huset,Juni 2014 | Wednesday June 18 2014 21:03 | Comments (0)

Då vårt hus är ett nybygge (som stått ett tag) så fanns det ingen färdig gräsmatta. Då vi var där i början av maj såg det mest ut som en grushög, och jag tänkte att första prio måste vara att få ordning på gräsmattan. Vi blev lite förvånade då vi flyttade in och det såg ut som en vildvuxen äng :p . Alla andra runtom har jättegröna gräsmattor och täta, halvhöga häckar. Hos oss ser det mer ut som naturen tagit över :p . Fast jag tycker det är rätt ok för tillfället ändå – mycket bättre än en grushög. Så det får vara så fram till hösten då det är bättre att så gräs, och så har vi ju mycket fix inomhus att prioritera. Tidigare tyckte jag att det sämsta med huset var den pyttelilla tomten, men nu tycker jag att det nog räcker bra ändå (vi har ju inga gröna fingrar direkt…). Det finns yta som är förberedd att lägga plattor el liknande på (delar av den syns på fotot, dock har ängen börjat invadera den också), och så finns det en liten bit äng som Alfred kan härja på då det väl blir gräsmatta. Och så finns en hel del grönområden i närheten om han behöver större ytor.

DSC_0425Ängen (som vi döpt “gräsmattan” till). Tomten går fram till där ängen slutar och blir grus. Västerläge.

DSC_0426-1Och så här ser det ut framför köksfönstret. Österläge.

Inflyttade!

2014,Alfred,Huset,Juni 2014 | Sunday June 15 2014 22:08 | Comments (2)

Så har vi äntligen flyttat 😀 ! Det har varit intensiva dagar men nu har vi börjat få ordning på huset. Vi trivs superbra 😀 !Sååå skönt att lämna lägenheten i Malmö för ett hus på landet 🙂 (inte hardcore på landet iofs utan i ett villaområde). Allt bättre än i Malmö (förutom att det var närmre till takeaway innan – men å andra sidan har vi ett stort kök nu). Allt är nytt och fräscht här, frisk luft, lugnt och tyst, egen tvättmaskin/torktumlare, stort kök, luftigt och öppet,grönt utanför fönstren, bra material – inga läskiga plastgolv utan bara parkett/klinker, egen uteplats, grannarna verkar trevliga och det finns massor av småttingar som är i Alfreds ålder. Ja, jag skulle kunna mala på hur länge som helst. Dessutom är det en hel del billigare att bo som vi bor nu än då vi bodde i Malmö, crazy (just nu iaf, ränteläget lär ju inte vara för evigt).

Det var en stor omställning för Alfred att flytta. Som den vän av ordning som han är blev han upprörd över att saker försvann och flyttades i lägenheten. Han var i huset under två dagar innan flytten. Han verkar gilla huset och omgivningarna, men det blev mycket nya intryck så han blev rätt uppspelt/trött. Det han gillade absolut bäst med huset var (tyvärr) trappan, och han blev skitförbannad då han inte fick gå upp. Han var med då flyttlasset gick från lägenheten. Han tyckte det var kul att kolla på flyttgubbarna men han blev ledsen över att han inte fick hjälpa till. Sen var han i huset då flyttlassen kom fram. Det var spännande men han tyckte att det var en himla oordning efteråt. Sen åkte ha hem med sin mormor&morfar, och efter det så jobbade Jimmy och jag non-stop med att få ordning i huset. Nu har vi åkt till päronen för att hämta Alfred igen – hoppas att han tycker att ordningen är bättre nu 😉 (och nu har han fått ett eget rum på riktigt – det som skulle vara barnrummet i Malmö var först ett blöjrum och sen ett flyttlåderum :p).IMG_3068

Parkett att leka på (och repa 😉 )

IMG_3057 Del av köket

Next Page »