Lite semester

Semestern rusar på… Lyckligtvis är det lite kvar. Har haft fullt upp och haft lite dåligt med tid att blogga, men här är en liten sammanfattning.

Som alla andra i Sverige har vi svettats som s*tan i värmeböljan. Jag är ingen fan av extremvärme, ser fram emot sensommar/höst i den synpunkten (men då har man ju tyvärr inte semester). Så vi är extra glada att vi inte bor i den stekheta lägenheten nu. Vi har dock haft lite problem med värmen i huset också, då det har stora fönster och det tog jättelång tid till våra persienner/rullgardiner kom. Nu har de dock dykt upp 🙂 . Här i köket. DSC_0552-2

Vi har även inhandlat gardiner (panelgardiner) till fönsterna som vi inte beställde måttbeställda gardiner till. Jimmy fick lära sig använda symaskinen och sy dem i rätt längd. Dessa ovanliga könsroller beror inte på något feministiskt initiativ utan beror helt enkelt på att jag har sagt upp bekantskapen med symaskiner för sisådär 20 år sen :p (var ***dålig i syslöjd).

Förutom detta har vi inhandlat en massa andra saker till huset. Eftersom vi inte handlat någon inredning på typ 5 år så låg vi lite back. Alfred har stannat hos mommo och moffa vid några tillfällen och då har vi spenderat mycket tid i affärer (Alfred är ingen unge som sitter stilla i barnvagnen i affärer, om man säger så, därav att vi helst vill shoppa själva). Handlat mycket mer i Malmö nu än då vi väl bodde där :p (och självklart tog vi med sushi hem då 😉 ) . Men det är fortfarande massor kvar att fixa i huset, men man får ju bo in sig lite.

Bl.a. så har vi beställt en ny soffa. Den 5 år gamla IKEA-soffan hade det blivit revor i tyget på, och den var rätt nedsutten. Nu har vi beställt en soffa med slitstarkt tyg, hoppas den håller för en Alfred!

DSC_0575-2Testar soffor på Mio. Tog väldans tid (och 3 besök) att bestämma sig för en soffa (blev inte den på fotot). Vi hittade en vi gillade, åkte hem och mätte och insåg den var för stor, så hittade vi en annan vi gillade, som måtten borde passa till, men insåg sen då vi kom hem att det hade sett för trångt ut. Men tredje gången gillt blev det! Det är gött att nästan alla rea-soffor nu ser ut som de vi vill ha – gråa och ofta med schäslong och divan, lite som den ovan.

SÅ en hel del husfix alltså. Det är så kul att se allting växa fram, som allt det gröna – gräsmattan som tar sig, häcken där nya skott kommer upp efter vi klippt den, apelsinträdet som skjuter skott. ALLT dog verkligen i Malmö, så det var nog inte bara oss det var fel på utan även Malmöluften, för här överlever i alla fall en del saker :p (även om jag gjorde något fel med vår lavendel). Hälsar till Eva att orkidén fortfarande mår bra – måste vara personligt rekord för oss i orkidé-livslängd! Det är även kul att se hur rummen blir lite mer inredda (dock är det en hel del kvar).

Vi har även varit på landet en del. Skönt 🙂 . Alfred har bl.a. badat och gungat och kollat traktorer.

DSC_0516-2

Har haft besök lite då och då under semestern, bl.a. hälsade vänner på som är legofantaster, så Alfred fick lite roligare Duplo (tills han någon dag senare i ett vredesutbrott rev sönder vagnen och slängde den i golvet :p) .

DSC_0547-2

Alfreds farbror Micke har även han varit på besök. Han och Jimmy fixade med att få in en ny bilstereo i vår bil. Jag kommer inte att skriva här hur lång tid som spenderades med detta, utan nöjer mig med att konstatera att det finns en norrländsk envishets-gen, som vi får se om Alfred har fått 😉 .

DSC_0639Alfred och farbror Micke

Själv så tycker jag att min egen envishet verkligen klingat av med åldern (ser framför mig att mina päron skrattar nu :p, men så tycker jag att det är. Jag hade gett upp med bilstereon efter 10 minuter). Jag har jobbat lite på att få upp envisheten igen. Bl.a. så monterade jag en lampa från Ikea själv :p . Sen har jag slutligen tagit itu med att börja jogga igen – det var över 2 år sen jag joggade regelbundet. Har gjort små försök tidigare, men jag får sådan fruktansvärd håll (trots det gått åtskilliga timmar sen jag ätit) så jag har gett upp då. Börjar undra om något i magen kraschade då magen tändes ut för sisådär 2 år sen, får så vansinnigt lätt fick jag inte håll innan. Eller så har bara magmusklerna förtvinat helt enkelt :p. Men skam den som ger sig! Nu har jag fått upp en liten joggingrutin. Jag får fortfarande en jäkla håll men jag springer på ändå. Så det känns som man springer med knivar i magen – det måste ju vara bra envishetsträning 😉 . Men det blir lite bättre för varje gång 🙂 . Har förresten en jättefin slinga att springa på bara en liten bit från husknuten, härligt 🙂 . Så skönt att röra sig lite igen!

Hade även planerat en del (utomhus)utflykter, men det går inte då det är så varmt :/. Hoppas på lite mer lagom väder så att vi bl.a. kan komma iväg till Skånes djurpark.

This entry was posted in 2014, Alfred, Huset, Juli 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *