Kaputt

2010,Augusti 2010 | Monday August 30 2010 20:43 | Comments (0) Tags:

Idag då jag satt och jobbade hörde jag sprakande ljud och kände en konstig lukt, och strax efter såg jag att det kom en massa rök från min datorskärm. Liiiite läskigt. Stängde snabbt ner den och vädrade ut den äckliga stanken. Raggade sen upp en ny skärm (behövdes iofs, den andra var katastrofal redan innan dess död) som fick riggas upp. Så där gick det en del jobbtid. Inom den senaste veckan har även en säkring till strömmen för datorn på jobbet gått, varav jag trodde att min dator gått sönder, och så gick där en hel del jobbtid till spillo innan orsaken hittades. Sen har skrivaren varit mycket tjurig – den är helt enkelt för slö för att skriva ut 80 sidor avhandling. Det går ett rykte att ens datorer etc. håller en doktorandtid minus 1-2 månader, och det verkar ju som det är sant :p . Även Jimmys dator är lite trulig – undrar om den kan lukta sig till att det finns en som snart ska disputera här i lägenheten? Datorer är inte dumma, även om min gamle högstadielärare påstod det :p . Min älskade laptop är ju även den lika gammal som min doktorandtid, så den hoppas jag håller, även om den måste fatta att det snart är disputation eftersom den används till jobb-ändamål på kvällar och helger.

Öland

2010,Augusti 2010 | Saturday August 28 2010 09:21 | Comments (0)

Lite bilder från Öland som vi besökte förra helgen.

En massa “möllor”. Både nya och gamla fanns det gott om (skånska för både väderkvarn och vindkraftsverk).

Långe Jan. Dagens motion att gå upp till toppen.

Blåsigt däruppe men härlig utsikt.

Päronen från ovan 😉

En dront som fanns vid fågelutställningen vid Långe Jan. Tyvärr utdöd sen länge.

Coola grisar på Eketorp.

Grisar och baggar vandrade runt fritt. Behagligt med djur runtom sig, blev lite sugen på att ha en gård.

Man fick prova på bågskytte. Jimmy var en fena på det.

Guntorp herrgård. Trevligt boende med god mat.

Annorlunda matsal med en bassäng mitt i. Undrar om folk badar däri under blöta fester.

Borgholms slott exteriört

Interiört

Solliden

Kalmar slott, som vi även var inne i och kollade.

Långtur med Ådi

2010,Augusti 2010 | Monday August 23 2010 19:26 | Comments (0)

I helgen var det dags för att testa Ådi rejält. Man får ju passa på under de 3 månader som garantin gäller så man hinner upptäcka om det är något fel. Ådi är alltså vår bil. Egentligen hade vi väl inte tänkt ge honom ett sånt vanligt namn (Ådi känns ju inte som det ovanligaste namnet på en Audi), men det kunde inte hjälpas – han är helt enkelt Ådi. Det är så inbankat nu, så jag har även hunnit bli tillrättavisad av folk som säger att “märket uttalas faktiskt A-U-D-I”. Jotack, jag vet :p.

I alla fall så bestod testet av en helgtur till Öland, med en rundtur som täckte halva ön. Ådi var lastad med 4 personer och en massa packning. Än så länge har Ådi varit en riktig idealbil, och jag håller tummarna för att han fortsätter vara det! Riktigt skön att göra långturer i, han är ju trots allt gjord för Autobahn.

Ölandsturen var riktigt najs. Mer om det senare.

En Ådi

En annan Ådi

Skottorps slott, interiört

2010,Augusti 2010 | Sunday August 15 2010 19:22 | Comments (2)

Som jag skrev tidigare besökte vi Skottorps slott en dag då det inte var öppet att komma in och kolla. Idag var det öppet, så jag var där med mor, kusin och mostrar. Var en mycket bra och intressant guidning av slottet.

Vackra dörrar.

Annorlunda bordsben.

Väggmålningar, som ser ut att vara i 3D men som inte är det.

Biblioteket.

Det fanns en klassisk lönndörr i biblioteket! Kom dock ej med så bra på bild.

Karl XI gifte sig här. Han skulle gifta sig med den danska kungens syster, men då han såg henne för första gången samma dag som bröllopet sa han att hon var alldeles för ful, och sen gick han ut och jagade istället. Men hans mamma övertalade honom till slut att han skulle gå med på att gifta sig, så bröllopet skedde klockan 11 på kvällen, då det var mörkt. Det tyckte han var bra för då slapp han se henne.

Här är en tavla på Karl XI som fanns på slottet. Jag vet inte varför jag kom att tänka på uttrycket “man ska inte kasta sten då man sitter i ett glashus”.

Vinkällaren, som är i äldre stil än resten av slottet.

En av påfåglarna som bor där. En påfågel låter som en katt som fastnat med svansen i musfällan.

Helg

2010,Augusti 2010 | Saturday August 14 2010 09:33 | Comments (0)

Ojdå, inte mycket bloggande här inte. Jobb jobb jobb. Men men, jag gillar det faktiskt – det är väldigt kul att skriva en på en avhandling och gräva ner sig i det man gör. Jag är nog snart en certifierad arbetsnarkoman. Gillar att sitta ostörd på mitt rum i min skrivtrans. Som jag nämnt tidigare är min dörr fylld med hundbilder. Nu har jag adderat följande i A4 format för att vara säker på att ingen stör i onödan:

Jodå, dom på jobbet tycker nog redan jag är konstig ändå så det är ingen skada skedd :p.

Eriksbergs naturreservat

2010,Augusti 2010 | Monday August 9 2010 00:57 | Comments (0)

I söndags var vi på Eriksberg naturreservat. Tyckte att det var ett superkul resemål! Vackra omgivningar och en massa djur. Man kan bara köra bil i parken, så det blir som ett safari av svensk modell. Vi såg en massa djur på nära håll och favoriterna var helt klart vildsvinen. De yngsta är jättesöta 🙂 .

Lite äldre vildsvinsungar

Jisses vad de bökar runt hela tiden.

Jag visste inte att vildsvin simmade men det gjorde de uppenbarligen. Här är en som ville ha tag på fåglarnas mat.

Det finns inte bara vildsvin i parken. Det fanns även dovhjort

Kronhjort

Visent

och mufflonfår, som vi dock inte såg några

Mycket kul! Blev sugen på att åka på safari i Afrika, det har ju stått på önskelistan ett tag.

Skottorps slott

2010,Augusti 2010 | Sunday August 8 2010 19:02 | Comments (0) Tags:

Då vi körde hem från Halmstad passerade vi Skottorps slott, som jag aldrig hört talas om innan trots att det måste vara det slottet som ligger närmast mitt barndomshem. Så vi passade på att kolla in det, var ett mycket vackert slott. Var dock inte öppet inuti eftersom det skulle vara bröllop där, såg brud, brudgum och några tärnor som satt i trädgården där – måste vara en härlig plats att ha en bröllopsfest på!

Slottet

Myyyycket näckrosor

Slottet hade även två påfåglar. Påfåglar måste vara en av de mest ego djuren som finns – varenda en jag har sett har speglat sig i fönster eller dyl. Men visst, de är vackra.

Das Audi

2010,Augusti 2010 | Saturday August 7 2010 19:11 | Comments (0) Tags:

Så har vi hämtat upp vår Audi A6! Känns lite halvskumt att vi har en egen bil – känns som om vi hyrt eller lånat den…

Här står den och väntar på oss.

Eftersom det inte var så detaljerad information om bilen så håller vi på att upptäcka vad den har för finesser. Noterade att den nog har farthållare, bra. Airbags fram och bak, fast den ena där fram var bortkopplad så det måste någon bilfix aktivera. AC där man kunde välja olika temperaturer för höger och vänstersidan samt 6 st inställningar på “rump-värme” för vart säte – viktiga funktioner för mig som har lätt att både bli tokvarm och svinkall 😉 . Diverse displayer med bl.a. temperatur ute och info i hur mycket bensin den drar just nu. Dragkrok och täckande plastmatta som kan vara bra om man ska transportera saker. Larm. Tre nackstöd där bak om man skulle transportera många människor någon gång. Och kaffemuggshållare och armstöd mitt emellan framsätena, inte direkt viktigt men bra ändå 😉 .

Exteriört

Interiört

Förarplats med make som extrautrustning

Förarplats utan make

Passagerarplatser

Idag har vi kört en del, och imorgon blir det en långtur. Den känns bra att köra med, känns stabil och skön att köra. Var rätt längesen jag körde en stor bil så det är lite ovant.

Get

2010,Augusti 2010 | Thursday August 5 2010 22:01 | Comments (0)

Pust, vilken intensiv vecka, massor massor massor med jobb och rätt så svårt att varva ner. Jag får ta det lite lugnt, annars kommer jag se lika sliten ut som den här geten som vi fotade i Versailles :p .

Men sliten eller ej, jag tycker den ser cool ut 😉 .

Jobbelijobb

2010,Juli 2010 | Tuesday August 3 2010 19:03 | Comments (0) Tags:

Så var jag tillbaks på jobbet igen. Eller egentligen inte eftersom jag har jobbat hemma. Men jag är tillbaks i jobbandet i vilket fall, och det har gått otippat bra. Fördelen med ha en relativt kort och ganska aktiv semester är att man inte går ner i slöfocksläge, så det gick i 110 från första jobbminuten, något som nog aldrig har hänt mig tidigare. Hade en viss ångest över att öppna mailen som har sovit ett tag, men det hade inte inkommit några viktiga mail som jag hade missat och ej heller några mail om att jag måste göra något annat än skriva på min avhandling, skööönt! Det finns en viss poäng i att ha semester samtidigt som alla andra…

Så nu har jag jobbat hemma från då jag vaknat tills Jimmy har kommit hem från jobbet (en naturlig brytpunkt, annars hade jag nog aldrig slutat). Eftersom det är en ganska stor diskrepans mellan tiden då jag och Jimmy vaknar och följdaktligen också mellan tiden då jag och Jimmy brukar sluta jobbet så har det blivit rätt långa dagar, men nu känns det som jag börjar få en bra struktur på avhandlingen så det finns hopp om att den kanske, kanske kan bli klar i bra tid 🙂 . Så jag fortsätter jobba på i 110, ivrigt springande mot hägringen om ett lugnare tempo då avhandlingen är färdigskriven 😉 .

Next Page »