Gott nytt år!

2013,Alfred,December 2013 | Tuesday December 31 2013 13:14 | Comments (1)

Ah, nyår, en av mina favoritdagar!

Tänkte lägga upp ett önskar-gott-nytt-år-foto med min pöjk iklädd partystass. Men så råkade han göra sin typ 571:e vurpa idag, där han slog sig i bordet och fick ett jack i yttre ögonvrån :(. Så han ser lite för läskig ut för det. Han skulle kunna bli actionskådis, för samlar han på sig ärr och jack i detta tempo så kommer han ha rätt look till detta :p . Han är en rätt så orädd kille rent motoriskt…

Själv blir jag alltid kräkfärdig då han slår sig och börjar blöda, det känns ju inte direkt evolutionärt :p.

Men men, i vilket fall, GOTT NYTT ÅR! Det får bli ett foto på Alfred från julfesten istället.

IMG_2702

Frukost-tjuven

2013,Alfred,December 2013 | Monday December 30 2013 16:49 | Comments (1)

Satt i soffan och åt frukost och läste tidningen. Alfred lekte på golvet. Efter att gått in i köket för att hämta kaffe så ser jag att någon har snott min frukost :p .

IMG_2746 IMG_2747 IMG_2748

Kille med äpple

2013,Alfred,December 2013 | Friday December 27 2013 06:46 | Comments (0)

Ska man ta porträtt-foto på Alfred är det, som jag tidigare skrivit, nödvändigt att ha ett äpple med för att han ska sitta stilla.

IMG_2611 IMG_2613 IMG_2615 IMG_2616

Julafton

2013,Alfred,December 2013 | Thursday December 26 2013 12:32 | Comments (0) Tags:

Roligast på julafton var att dansa runt granen. Och att äta upp pepparkakorna som hängde i granen.

IMG_2703Alfred förstod inte helt konceptet med julklappar – det roligaste var att lägga tillbaka sakerna i lådorna de kom ifrån. Presentpappret var även det rätt kul. Men fina saker fick han.

IMG_2617

 

God jul!

2013,December 2013 | Tuesday December 24 2013 06:24 | Comments (0)

Vi hann aldrig ta fram jul-grejjorna därhemma innan vi tog julkort (och inte efter det heller för den delen…) så man fick vara lite kreativ :p

alfred_jul_2013

 

 

Alfred 14 månader

2013,Alfred,Alfred fyller månad,December 2013 | Monday December 23 2013 13:43 | Comments (0)

Så blir busungen 14 månader idag. Det är en väldigt fart på honom, det ska springas hit och dit, klättras, och inte minst så ska allt bitas och pillas på, och rivas ner och stoppas ner saker i. Lådor och dörrar ska öppnas. Det bästa att pilla på är elektronikrelaterade saker som sladdar, fjärrkontroller och sånt. Och nu så kan han även klättra upp fritt i soffan och andra ställen så man får hålla koll. Pust! Roligt men liiiite ansträngande :p . Man får verkligen barnsäkra annars åker allt i golvet eller in i munnen. Jag vet ingen annan unge som är så tossig – jag var inte heller sån som liten, men nu har jag fått veta att han ärvt detta från sin fader, hehe 😉 .

Annars har han ett glatt humör, förutom då han inte får bita eller riva ner en viss sak som han vill ha. Han babblar på en hel del med diverse ljud, mama, baba, gaga och likartat. Häromdagen sa tydligen han sitt första ord, lagom tills då Jimmy&jag hade vår egentidskväll som jag skrev om igår :p. Ordet var “äta”, kanske inte så konstigt då han hängde med morfar 😉 . Annars tycker jag det låter som att han säger “nej” rätt så ofta. Inte så konstigt då han får höra det ordet ganska frekvent (för de som tycker att man inte ska säga “nej” till småttingar, kom och låna Alfred lite och se om det fortfarande går att hålla fast vid den åsikten. Jag betvivlar det).

Han är lika livlig då han sover. Sover han i (180cm-) sängen kan det hända att han rör sig så mycket att han trillar ur sängen. Ofta så hittar man honom med huvudet precis vid fotändan. Han kör någon sorts mullvads-stil i sängen och gräver sig runt. Hör man ett ilsket ljud från honom då han ligger och nannar så är det för att han är arg för att väggen kommit i vägen. Han gillar att ligga med huvud-ben riktningen i kortsidans riktning av sängen. Jag undrar ibland om det är för jag placerat sängen i helt fel Feng-shui-riktning (kan det förklara lite av min dåliga sömn?)? I vilket fall, att samsova med honom är, som man kan uttyda av det som står ovan,inte helt angenämt. Så nu kör vi på med att få in honom i spjälsängen. Det går bättre och bättre, även om han fortfarande vaknar upp då och då, mest för att han tappat nappen.

Så det är alltid fullt fart med honom, en vild liten buse som kör lite slut på sin morsa. Det är tur att man tycker att han är det sötaste som finns 😉

DSC_0236Alfred som polis

1386181125244

Lådan med leksaker sitter han gärna i. Eller vänder upp och ner på. Jaja, det kan rökar-grannarna under gott ta :pIMG_9658

En elvisp kan tjänstgöra som dragleksak

Första natten utan päronen

2013,December 2013 | Sunday December 22 2013 13:32 | Comments (0)

Inatt sov Alfred för första gången borta utan hans päron. Vi var i mosters mysiga stuga och Alfred hängde hos mormor och morfar. Det gick bra, Alfred verkade inte sakna oss :p . Dock var han uppe och röjde rätt länge så mina päron blev lite trötta efter denna natten :p .

Jimmy och jag hade det gött, vi drack en massa vin och lagade mat och pratade ostört. Och sov mellan 11 och halv 10 utan att vakna upp en massa, naaaajs! Men nog saknade man sin lille skrutt och undrade allt som oftast hur det var med honom.

DSC_0238

Bad hair day

2013,Alfred,December 2013 | Wednesday December 18 2013 07:18 | Comments (0)

Måste snart ta itu med klippningen igen. Huga, bara att klippa naglar är ju en pärs, så hur ska det då gå med håret :p ? Men jag tar hellre den kampen än att ha en mini-Runar :p .

IMG_9648

Klätternissen

2013,Alfred,December 2013 | Tuesday December 17 2013 18:31 | Comments (0)

Alfred tycker det är skoj att klättra, speciellt upp i soffan. Väl uppe i soffan ställer han sig upp (gärna med ryggen precis vid soffans kant :p) och springer fram och tillbaka. Häromdagen klättrade han även över spjälsängen. Han satte foten på vår säng som stod bredvid och svingade sig över. Efter det flyttade vi ut spjälsängen så att det inte står någonting bredvid den :p . Idoga försök görs även att klättra över barngrindarna.

Förresten, det finns en anledning till att böckerna ligger så rörigt i bokhyllan – det är för att han ändå drar ner dom hela tiden. Och ibland klättrar han upp i bokhyllan också.

IMG_2554

Biokvällen

2013,Alfred,December 2013 | Monday December 16 2013 22:22 | Comments (0) Tags:

Biokvällen med barnvakt gick finfint. Alfred gillar att hänga med mormor och morfar 🙂 . Det var full fart och Alfred förevisade nya talanger, som att öppna batteriluckan på fjärrkontrollen och dra ut batterierna :p. Och då vi kom hem strax efter halv 9 hade päronen även lyckats natta Alfred.

Kvällen gick fint även för Jimmy och mig. Även om vi älskar Alfred över allt annat i världen, så är det skönt att vara barnfri ibland – särskilt eftersom Alfred är en vild krabat som klättrar, pillar och tuggar på allt. Så maken och jag var ute och käkade en god köttbit (det slank nog ner något glas rödvin där med), gick en promenix och såg på The hunger games: Catching fire. Filmen var ok, men tyckte första delen var bättre. Men i vilket fall var det kul att gå på bio – första gången sen Alfred kom till världen.

IMG_2513Den vilde tuggande krabaten; förmodligen letar han här efter något att pilla eller klättra på :p

Next Page »