Alfred 14 månader

Så blir busungen 14 månader idag. Det är en väldigt fart på honom, det ska springas hit och dit, klättras, och inte minst så ska allt bitas och pillas på, och rivas ner och stoppas ner saker i. Lådor och dörrar ska öppnas. Det bästa att pilla på är elektronikrelaterade saker som sladdar, fjärrkontroller och sånt. Och nu så kan han även klättra upp fritt i soffan och andra ställen så man får hålla koll. Pust! Roligt men liiiite ansträngande :p . Man får verkligen barnsäkra annars åker allt i golvet eller in i munnen. Jag vet ingen annan unge som är så tossig – jag var inte heller sån som liten, men nu har jag fått veta att han ärvt detta från sin fader, hehe 😉 .

Annars har han ett glatt humör, förutom då han inte får bita eller riva ner en viss sak som han vill ha. Han babblar på en hel del med diverse ljud, mama, baba, gaga och likartat. Häromdagen sa tydligen han sitt första ord, lagom tills då Jimmy&jag hade vår egentidskväll som jag skrev om igår :p. Ordet var “äta”, kanske inte så konstigt då han hängde med morfar 😉 . Annars tycker jag det låter som att han säger “nej” rätt så ofta. Inte så konstigt då han får höra det ordet ganska frekvent (för de som tycker att man inte ska säga “nej” till småttingar, kom och låna Alfred lite och se om det fortfarande går att hålla fast vid den åsikten. Jag betvivlar det).

Han är lika livlig då han sover. Sover han i (180cm-) sängen kan det hända att han rör sig så mycket att han trillar ur sängen. Ofta så hittar man honom med huvudet precis vid fotändan. Han kör någon sorts mullvads-stil i sängen och gräver sig runt. Hör man ett ilsket ljud från honom då han ligger och nannar så är det för att han är arg för att väggen kommit i vägen. Han gillar att ligga med huvud-ben riktningen i kortsidans riktning av sängen. Jag undrar ibland om det är för jag placerat sängen i helt fel Feng-shui-riktning (kan det förklara lite av min dåliga sömn?)? I vilket fall, att samsova med honom är, som man kan uttyda av det som står ovan,inte helt angenämt. Så nu kör vi på med att få in honom i spjälsängen. Det går bättre och bättre, även om han fortfarande vaknar upp då och då, mest för att han tappat nappen.

Så det är alltid fullt fart med honom, en vild liten buse som kör lite slut på sin morsa. Det är tur att man tycker att han är det sötaste som finns 😉

DSC_0236Alfred som polis

1386181125244

Lådan med leksaker sitter han gärna i. Eller vänder upp och ner på. Jaja, det kan rökar-grannarna under gott ta :pIMG_9658

En elvisp kan tjänstgöra som dragleksak

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, December 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *