Archive for ◊ May, 2010 ◊

Author:
• Saturday, May 29th, 2010

I’m alive. Har inte skrivit här på ett tag – skriver så mycket på dagarna så det finns inte så mycket kvar på kvällarna 😉 . Fast skrivandet på dagarna tycker jag går väldigt bra, om man får säga så.

I’m alive är även titeln på en låt som jag har fått rejält på huvudet. Kan bara inte få bort den. Extra komisk blir videon eftersom Jimmy känner en (och jag har träffat på densamme några gånger) som verkligen liknar mannen på videon.

Category: 2010, Maj 2010  | 2 Comments
Author:
• Tuesday, May 25th, 2010

Igår hade jag lite ärenden på stan, och passade på att handla frukt i kvalitets-affären Netto. Har inte handlat där sedan jag var student och bodde på Vildanden, där det fanns en Netto på området, så det var ett enkelt trick att färdas 5 år tillbaka i tiden för en liten stund. Inte för att jag vill färdas 5 år tillbaka i tiden, men ändå.

Då jag stod i kassakön såg jag ett ställ med clip-on solglasögon. Man kan ju tycka att de borde anlitat en lite bättre översättare – jag tror t.o.m att Google Translate hade klarat det bättre. På baksidan stod det f.ö. “tvätta i åldrad alkohol”.

Author:
• Sunday, May 23rd, 2010

Så var det äntligen dags att damma av våra racerhybrider och låta dom se dagsljuset 🙂 . Härligt!

Tog en tur till brofästet och tillbaks, och knäet sa ingenting 🙂 . Ska cykla till jobbet lite i veckan och se hur det går.

Stretching vid Luftkastellet

Category: 2010, Maj 2010  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, May 22nd, 2010

Tog en morgonpromenad till Systrar och bröder, köpte deras supergoda bröd Speja plus två chokladbollar (min nya last). På vägen hem köpte jag en Lonely Planet guidebok över Rom (längtar!) samt vin. Kom till Hansacompagniet prick 10 då affärerna öppnade – det är väldigt skönt att bege sig ut i Malmö på helgen innan öppningsdags, lugnt och skönt, och just klockan 10 är det ju inte så mycket folk i butikerna heller.

Vädret kändes väldigt, väldigt klibbigt, och skulle inte förvåna mig om det blir åska idag efter de senaste dagarnas högst varierande väder. Himlen ser till vissa delar ut som på bilden nedan.

För övrigt tycker jag att karusellhästar är lite creepy. Antagligen beroende för att jag sett otaliga filmer/serier där det sker mord eller andra otrevliga saker runt karusellhästar (företrädelsevis på natten). Vet inte om det är så vanligt förekommande i filmer och serier egentligen, men jag har i alla fall sett ett antal med det temat. Då jag var liten gillade jag inte heller karusellhästar, tyckte att de var på tok för tradiga och sega. Så min relation till karusellhästar har alltid varit lite frostig. Det man har lite halv-knäpp relation till lägger man ju ofta märke till, och därför konstaterade jag att Paris är en ovanligt karusellhäst-tät stad. Jaja, alla har vi våra egenheter 😉 .

Category: 2010, Maj 2010  | Leave a Comment
Author:
• Friday, May 21st, 2010

Maken är iväg och partajar med kollegorna, så jag har en ensam-hemmakväll. Blev tillfrågad av en kompis om jag ville hänga med på karnevalen, men nej tack – hänger hellre hemma :p . Så rolig är jag (eller så rolig är karnevalen, beroende hur man ser på saker och ting).

Nåväl, efter ett gött styrkegympa-pass (med rekordlite folk i karnevalstider) så är jag nu hemma och har badat och käkat. Så nu funderar jag på vad jag ska göra. Jag har kastat ögonen på tvätthögen, diskhögen (dock är den ju inte mitt område), moppen och mitt utkast till en avhandling, men jag ska verkligen försöka slappa med en (icke-jobb) bok och en kopp rött te. Wish me luck! Att slappa är betydligt svårare dess motsats tycker jag.

En art som är bra på att slappa…

Category: 2010, Maj 2010  | 2 Comments
Author:
• Thursday, May 20th, 2010

Vårt flyg gick sent, så vi hade en stor del av dagen i Paris. Det blev ingen frukost idag efter att klämt i sig varsin stor galette med tillhörande french fries vid midnatt, så det blev istället en take-away Croque-monsieur vid Seines kant runt lunchtid.

Innan det hade vi bl.a. passerat place Vendome, och kastat ett öga in i skyltfönsterna hos de exklusiva affärerna i närheten, samt gått igenom Tuilerierna och Louvren. Efter det begav vi oss till den vänstra stranden och gick runt i mysiga små gator nära St German des pres och Odeon tills vi kom till Jardin du Luxembourg. En fin och relaxande park, dock hade vi ju varit på Versailles dagen innan så det mesta blir ju rätt litet i jämförelse 😉 .

Efter det var det dags för en två-rätters lunch med tillhörande vin, härligt dekadent 😉 . Åt bl.a. sniglar.

Passerade små gator med ganska så belamrade bokaffärer.

Pausade lite vid Seine och Notre Dame.

Gick till den lilla ön, Ile St Loius, som dessutom var bilfri eftersom det var söndag.

Satte oss på ett cafe och smakade på den omtalade Berthillon-glassen. Jäpp, den var mycket mumsig!

Sen var det dags för oss att bege oss till Gare Du Nord, och sen till flygplatsen Charles de Gaulle, snyft! Vi hade gärna kunnat stanna längre…

Men som sagt, man kan ju återvända snart 🙂 . Men först Rom 🙂 – ser extra mycket fram emot det efter den här härliga lång-cityweekenden!

Author:
• Wednesday, May 19th, 2010

Dag 4 gick åt till att besöka Versailles. Min plan var att vi skulle upp tidigt, äta en baguette på tåget och vara där innan horderna av turister kom (min sedvanliga taktik då jag turistar i samband med jobbresa, då jag oftast är själv alt. med mer lättövertalade personer 😉 ). Makens plan var att dra sig i sängen och äta långfrukost, vilket det också blev. Det var iofs klart trevligare, men i kombination med strul att få rätt tågbiljetter så blev vi betydligt senare än planerat. Vilket gjorde att vi fick köa i över 1,5 timme, pust! Dock var det värt det, Versailles var mycket vackert och helt enormt stort. Vi såg bara en liten del av trädgården trots att vi var där i åtskilliga timmar. Själva interiören gick vi igenom lite snabbare, då vi var rätt slut efter att gått runt i trädgården, och även för att det var så mycket folk att man fick knöka sig fram. Själva orten Versailles var också den mycket fin.

Efter att tagit igen oss en stund på rummet begav vi oss till Tour Montparnasse, där det var en fin utsikt över staden. Efter det var klockan nästan midnatt, men vi var hungriga efter dagens 30km+ (jo jag vet jag har lite dille på sträckor) så det blev en efter midnatts-middag på restaurang och vips så var klockan halv 2 då vi kom hem. Jag förstår inte hur tiden kan gå så snabbt som den gjorde under dessa dagar!

Cafeet vi åt frukost på.

Färgglad ingång till Gare St Lazarre.

Vyn strax nedanför slottet.

Från Marie-Antoinettes lantområde inne i Versailles.

Spegelsalen

Från Tour Montparnasse

Author:
• Tuesday, May 18th, 2010

Efter gårdagens långa tur så var denna dagen lite lugnare, men det blev ändå ca 25km.

Vi begav oss syd-österut istället för syd-västerut som dagen innan. Passerade Hotel de Ville.

Gick runt i det mysiga omtrådet Marais. Besökte Maison europeene de la photographie, där det fanns en del fina utställningar. De hade även ett cafe där vi softade lite.

Sen gick vi vidare till Bastille, sen över Seine till Jardin des Plantes. Mycket fin park! Naturhistoriska museet där hade varit kul, ytterligare en grej på att-göra-listan till nästa gång.

Gick sen till Latinkvarteren, och passerade den mäktiga Pantheon, där bl.a. Marie Curie sover i den eviga vilan.

Passerade Sorbonne – ett fint universitet, och en del mysiga gator, bl.a. Rue de la Seine, som hade en massa gallerior.

Fick skynda oss hem eftersom vi hade bokat bord den kvällen, på Le Relais de l’Isle. Det var ett litet ställe med pianist och en massa foton på 50-60talets musikikoner – skön stämning. God och mycket vackert upplagd mat.

Sen gick vi en tur för att fota i natten. Min lille fotonerd 😉 med sitt stativ blev lyrisk över vyerna.

Sen hade tiden sprungit iväg igen, och vi fick springa för att hinna med sista tunnelbanetåget.

Author:
• Monday, May 17th, 2010

Under den här dagen hann vi med att se en rad av Paris sevärdheter. Totalt gick vi ca 30 km. Själv har jag dock inte tagit jättemycket foton eftersom jag haft med min fototokige make, som dessutom har en bättre kamera än mig.

Gick en rutt som passerade bl.a. Opera Garnier, Madeleine, Concode, Champs-Elysees, Triumfbågen, Eiffeltornet, Les Invalides, Louvren, Notre Dame, Centre Georges Pompiduo, Forum des Halles och sen hem. Såg en helt otrolig mängd stora och fina byggnader.

Efter detta var vi rätt så trötta, så på kvällen gick vi bara ut 30 m från vår dörr för att käka, men det var en mycket god 3-rätters 🙂 – norsk vildlax, confiterad anka och ost, mums!

Opera Garniér – som enligt uppgift ska vara mycket vacker inuti. Detta hann vi dock inte med att kolla upp, så det får vara en punkt på att-göra-listan till nästa gång.

Madeleine.

Champs-Elysses och triumfbågen.

Eiffeltornet.

Seine, den vackra bron Pont Alexandre III och en båt. Båttur är kvar på att-göra-listan tills nästa gång.

Les Invalides

En liten del av gigantiska Louvren.

och som en motvikt till alla vackra gamla byggnader, Centre Georges Pompidou.

Musee d’Orsay.

Author:
• Monday, May 17th, 2010

Anlände till Paris på kvällen, efter att flyget blivit lite försenat eftersom det flög via Londons luftrum. Detta berodde inte på askan, utan tydligen på att en flygledare någonstans var sjuk och de inte hittat någon ersättare. Lite konstigt, men jag var glad bara att vi kom iväg!

Kom fram till vårt hotell Les trois poussins vid 8-tiden. Var ett mysigt och mycket fräscht hotell på en lugn gata nära Montmatre. Begav oss iväg uppför trappstegen upp till Sacre Coeur, där det är en vidunderlig utsikt över staden.

Gick runt en sväng i området, och gick sedan till Place du Tertre, ett torg där det vimlar av konstnärer som målar porträtt. Åt på en restaurang som jag kände igen att jag hade ätit på då jag var här -91 (ibland kan jag ha bra minne). På vägen tillbaks passerade vi Pigalle, som är stadens lite mer “seedy” område, men det kändes väldigt lugnt jämfört med dess motsvarigheter i andra städer. Det var rätt roligt att gå längs dessa kvarter, dels p.g.a. de överförfriskade tjejgängen på 40+/pensionärsgängen man såg och dels p.g.a. de komiska namnen på ställena, som den här:

Passerade den välkända Moulin rouge. Kön för att komma in där var nog den längsta jag hade sett fram till den tidpunkten (detta ändrade sig två dagar senare då vi besökte Versailles…) och medelåldern var hög – majoriteten var runt pensionsåldern.