Paris dag 1

Anlände till Paris på kvällen, efter att flyget blivit lite försenat eftersom det flög via Londons luftrum. Detta berodde inte på askan, utan tydligen på att en flygledare någonstans var sjuk och de inte hittat någon ersättare. Lite konstigt, men jag var glad bara att vi kom iväg!

Kom fram till vårt hotell Les trois poussins vid 8-tiden. Var ett mysigt och mycket fräscht hotell på en lugn gata nära Montmatre. Begav oss iväg uppför trappstegen upp till Sacre Coeur, där det är en vidunderlig utsikt över staden.

Gick runt en sväng i området, och gick sedan till Place du Tertre, ett torg där det vimlar av konstnärer som målar porträtt. Åt på en restaurang som jag kände igen att jag hade ätit på då jag var här -91 (ibland kan jag ha bra minne). På vägen tillbaks passerade vi Pigalle, som är stadens lite mer “seedy” område, men det kändes väldigt lugnt jämfört med dess motsvarigheter i andra städer. Det var rätt roligt att gå längs dessa kvarter, dels p.g.a. de överförfriskade tjejgängen på 40+/pensionärsgängen man såg och dels p.g.a. de komiska namnen på ställena, som den här:

Passerade den välkända Moulin rouge. Kön för att komma in där var nog den längsta jag hade sett fram till den tidpunkten (detta ändrade sig två dagar senare då vi besökte Versailles…) och medelåldern var hög – majoriteten var runt pensionsåldern.

This entry was posted in 2010, Maj 2010, Paris, Frankrike, Resebloggar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *