Archive for the Category ◊ Augusti 2014 ◊

Author:
• Saturday, August 30th, 2014

En klassisk lek som fortfarande roar.

DSC_0791

DSC_0789

Author:
• Thursday, August 28th, 2014

Det blir mycket inlägg från vår Emporia-tur, veckans händelse då lantisar åker in till storstaden, haha 😉 . Här är foto från då vi käkade på en av restaurangerna där. Det tyckte Alfred var kul och vi var förvånade att det faktiskt gick att äta ute med honom 😉 (även om han fäktade med armarna så han trillade ur stolen en gång – som tur var hade Jimmy snabba reflexer).

Untitled-1Schnitzel nom nom

Author:
• Wednesday, August 27th, 2014

Efter nallehälsandet så begav vi oss in i leksaksaffären.

DSC_0758

Smådjur var av intresse och han hälsade även på pandan

DSC_0759

Lite duplo

DSC_0764

Hej hej

DSC_0771

Det fanns även lego att bygga med, men Alfreds första prioritet var att plocka upp legobitar som hamnat under hyllorna och lägga tillbaks i legobitslådan. Ordning ska det vara.

DSC_0772

Mycket intressant

DSC_0773

Där var något som var extra intressant

DSC_0774

Hehe den tar jag

DSC_0775

Lägger paketet i shoppingvagnen (denna procedur upprepades 2 ggr med samma paket,

men i slutändan fick han brandbilar som han kunde lika med nu istället)

Author:
• Monday, August 25th, 2014

Alfred träffade en stor nalle i helgen.

DSC_0747

Har upptäckt nallen och går fram

DSC_0748

kollar läget

DSC_0749

hälsar

DSC_0750

nallen böjer sig ner och frågar om han får en kram

DSC_0751

Alfred går fram för att kramas

DSC_0752

Men sen backar han innan han hinner kramas – han kommer kanske på att man inte kramar vem som helst (eller så var det så att nallen luktade massivt av svett :p )

DSC_0753

Men han säger artigt hejdå sen

Author:
• Saturday, August 23rd, 2014

Ytterligare en månad närmare 2-årsdagen! Den stora händelsen i livet nu är att Alfred har börjat förskolan. Inskolningen är klar och den gick bra (och det gick snabbt! Hade tänkt skriva om inskolningen, men har inte hunnit än – det kommer. Men det är många blogginlägg som jag har tänkt skriva om som jag inte hunnit kan jag säga). En annan stor sak som hänt senaste månaden är att han har blivit jättekelen 🙂 . Han vill pussas och kramas hela tiden! Innan då jag hörde om andras barn som var kramiga så tänkte jag lite molocket att Alfred nog inte var den kelna typen, men han var bara en slow starter. Generellt känns det som att han har en glad period nu (kan nog delvis bero på att hans mamma blev mycket gladare hon själv efter flytt och semester…) – han skrattar åt massor av saker och pekar entusiastiskt på intressanta saker (vilket är typ flugor, spindlar, diverse maskiner på fyra hjul etc). Sömnen funkar ganska bra (men kanske inte nattningarna, tar sin tid), men han han drömmer nog en hel del för oj vad han pratar i sömnen (häromdagen hörde vi ett väldigt ljudligt OJOJOJOJOJOJOJOJOJ, och då vi gick och tittade till honom såg vi att han sov sött). Maten funkar också ok även om han inte är någon storätare, men han har blivit mycket glupskare sen han började på förskolan (antagligen p.g.a. att han inte dricker någon lunchvälling). Däremot så har han inte direkt blivit så mycket tröttare av förskolan – han är fortfarande uppe ganska länge. Men det är inga problem för honom att vakna tidigare – han brukar vakna runt 7 då alarmet ringer för den som lämnar på förskolan. Då han vaknar så skrattar han glatt och slänger sin kudde och sitt täcke på vår säng och vill ligga där ett tag. Sen går han upp efter lite kramande, och ger mig mina kläder som ligger på stolen bredvid. Som vanligt gillar han att hjälpa till och att  hålla ordning. Om man dammsuger så måste stolarna ställas tillbaks med en gång, ger man honom d-droppar så sätter han på locket själv om man väntar för länge med det, och om man handlat så är han glad för att hjälpa till att packa upp.

DSC_061722-månaders Alfred (glömde skriva att han älskar att kolla sig i spegeln och skratta)

Author:
• Monday, August 18th, 2014

Förskolestart för Alfred idag! Första dagen bestod av att barn och föräldrar fick bekanta sig med miljön i ungefär 2 timmar. Det gick finfint, Alfred hade jättekul! Han lekte med både leksaker och andra barn, spanade på de äldre barnen på lekplatsen, satte sig i frökens knä med en bok, och dirigerade en av de andra mammorna att bygga ett torn efter hans anvisningar. Enda gången han skrek var då han förstod att vi var på väg hem…

Har även denna gång riktigt bra vibbar av förskolan 🙂 . Nya fräscha lokaler, jättegulliga pedagoger, och bra aktiviteter. Det var 6 barn till som skolades in – 5 grabbar och 1 tjej (totalt är det 12 i gruppen, på 3 pedagoger). De verkade vara glada och snälla barn. De nya barnen var i ganska likartad ålder, även om jag tror att Alfred var äldst av de nya (han var klart längst i alla fall).

IMG_3123Förskolekillen

Author:
• Saturday, August 16th, 2014

Alfred gillar duplo.

Bygger torn

DSC_0716

DSC_0712 DSC_0715

Raserar tornet – nog det roligaste

DSC_0719

Bygger nytt högre torn

DSC_0726 DSC_0727 DSC_0728

Skådar sitt verk (för att sen strax efter rasera det)

DSC_0731

 

Author:
• Thursday, August 14th, 2014

Nu är det två månader sen vi flyttade in i huset. Trivs jättebra! Att trivas där man bor gör verkligen skillnad i livet 🙂 . Har hunnit med lite husfix under sommaren, men det är mycket kvar – då man har lillen så hinner man inte med så mycket. Men vi har fått en inrett det grundläggande, och så har vi fått en fin grön gräsmatta istället för alla tistlar.

Vi har fokuserat på bottenvåningen, då det är där man är mest. Här är en jämförelse med vårt gamla kök – en viss uppgradering tycker jag!

Malmököket

DSC_0374

De fula persiennerna. De var iofs gratis då de fanns då vi flyttade in, men ändå…

DSC_0375

Och så köket i huset.

DSC_0555-2

DSC_0553-2 (Handdukarna på frysen är en temporär lösning)

 

Author:
• Wednesday, August 13th, 2014

Var ute och gick en härlig kvällspromenad häromdagen. Hittade björnbärsbuskar till Alfreds stora glädje. Han är helt tokig i bär, så vi hade nog kunnat plocka hela kvällen 😉

DSC_0702DSC_0703 DSC_0704

Author:
• Monday, August 11th, 2014

Häromdagen upptäckte jag den största spindeln jag sett (förutom på zoo etc) på väggen i badrummet. Fångade in den och höll den i fångenskap ett tag tills vi var säkra på att det inte var en art som rest med från något annat land. Men sen såg vi att det var en “stor husspindel”, så han fick leva (dock gick vi iväg en bit från huset…). Det var en rätt rälig sak. Man ryste lite då han rörde sig (en snabb en…)

IMG_3154 IMG_3150 IMG_3149

Alfred försökte vara behjälplig genom att komma med tidningspapper (som han ser att vi gör då vi slår ihjäl flugor). Han är annars mycket fascinerad av spindlar och gillar att peta på dom, men nu sa han “usch”…

DSC_0676

Category: 2014, Augusti 2014  | 2 Comments