Alfred 22 månader

Ytterligare en månad närmare 2-årsdagen! Den stora händelsen i livet nu är att Alfred har börjat förskolan. Inskolningen är klar och den gick bra (och det gick snabbt! Hade tänkt skriva om inskolningen, men har inte hunnit än – det kommer. Men det är många blogginlägg som jag har tänkt skriva om som jag inte hunnit kan jag säga). En annan stor sak som hänt senaste månaden är att han har blivit jättekelen 🙂 . Han vill pussas och kramas hela tiden! Innan då jag hörde om andras barn som var kramiga så tänkte jag lite molocket att Alfred nog inte var den kelna typen, men han var bara en slow starter. Generellt känns det som att han har en glad period nu (kan nog delvis bero på att hans mamma blev mycket gladare hon själv efter flytt och semester…) – han skrattar åt massor av saker och pekar entusiastiskt på intressanta saker (vilket är typ flugor, spindlar, diverse maskiner på fyra hjul etc). Sömnen funkar ganska bra (men kanske inte nattningarna, tar sin tid), men han han drömmer nog en hel del för oj vad han pratar i sömnen (häromdagen hörde vi ett väldigt ljudligt OJOJOJOJOJOJOJOJOJ, och då vi gick och tittade till honom såg vi att han sov sött). Maten funkar också ok även om han inte är någon storätare, men han har blivit mycket glupskare sen han började på förskolan (antagligen p.g.a. att han inte dricker någon lunchvälling). Däremot så har han inte direkt blivit så mycket tröttare av förskolan – han är fortfarande uppe ganska länge. Men det är inga problem för honom att vakna tidigare – han brukar vakna runt 7 då alarmet ringer för den som lämnar på förskolan. Då han vaknar så skrattar han glatt och slänger sin kudde och sitt täcke på vår säng och vill ligga där ett tag. Sen går han upp efter lite kramande, och ger mig mina kläder som ligger på stolen bredvid. Som vanligt gillar han att hjälpa till och att  hålla ordning. Om man dammsuger så måste stolarna ställas tillbaks med en gång, ger man honom d-droppar så sätter han på locket själv om man väntar för länge med det, och om man handlat så är han glad för att hjälpa till att packa upp.

DSC_061722-månaders Alfred (glömde skriva att han älskar att kolla sig i spegeln och skratta)

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller månad, Augusti 2014. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *