Jaunari

2012,Januari 2012 | Saturday January 28 2012 13:27 | Comments (0)

Ojdå, inte varit här på ett tag… Som vanligt är januari kanske inte förknippat med årets högsta inspiration eller mest faschinerande händelser. Men men, lite ditt och datt om mitt Januari:

– Jobbmässigt har det mest blivit undervisning, bl.a. tentarättning och uppsatsredovisning. Konstaterat att det, som i så mycket annat, inte alltid är de som hörs mest som kan mest.

– Trots att jag inte är någon undervisningsfantast har jag tagit på mig ännu mer i form av kurslederi i två kurser i höst. Universitetet tar 25% av pengarna från anslagen som jag dragit in, vilket gör att anslagen inte räcker till min lön, så då måste jag undervisa för universitetet för att finansiera saknade lönepengar…

– Hade en incident hemma då en värmefilt som låg på min nacke plötsligt började ryka. Det luktade mycket illa kan jag upplysa om :p.

– Tränat på riktigt duktigt (därav värmefilten). Har dock konstaterat att det inte blir någon spinning för mig denna säsongen, då alla pass som passar tidsmässigt består av instruktörer som antingen spelar a) svensktoppen b) långsam tryckarmusik c) annan musik som är totalt opassande till spinning, såsom långsam klassisk d) och dessutom pratar alldeles för mycket.

– Fått en ny entusiasm för en hälsosam livsstil efter min långa sjuktid i oktober/november och allmänt sunk i december. Träning samt nedskärning av onyttig mat, kaffe, alkohol etc. Jag försöker få med maken i min entusiasm, men han är inte lika entusiastisk. Men jag har kommit så långt att han äter vitamintabletter och dricker mer vatten :p .

– Uppenbarligen har min hälsosamma livsstil inte gett mig en smärt figur, eftersom jag fick en förfrågan om jag var gravid… Svar nej, men jag gillar att ha på mig tunikor ändå (efterhandskommentar: Det var fel, det skulle vara Svar ja, men det visste jag inte då…).

– Konstaterat att den fattiga januari iallafall delvis är en myt i Malmö, då det var svårt att få plats på en restaurang en vanlig tisdagskväll i mitten av månaden. Tillslut blev det en burgare på TGI, mumsigt (som synes är jag inte fanatisk angående detta med hälsosam livsstil).

– Varit iväg på bio några gånger. Sett Tintin och Sherlock Holmes. OK filmer, men inget särskilt precis. Har även sett Twilight – gosh vad kass, jag kommer aldrig förstå hypen. Och den där förlossningsscenen var ingenting, snacka om moralpanik. En intressant film jag såg var däremot “In time”. En tankeväckande sci-fi är aldrig fel.

Jäpp, det var lite om Januari. Månadens sista helg ska spenderas i soffan läsandes en bok, samt med promenader och lunchande.

Det här gjorde jag i Januari för 2 år sen 🙂

 

Snö

2012,Januari 2012 | Saturday January 21 2012 15:29 | Comments (0)

Nu ser jag snö för första gången i år. Det ser vackert och rogivande ut här på landet.

Dock är det inte den här vintersäsongens första snö för mig – den första snön såg jag lite otippat i Afrika, en tidig morgon på väg ner i Ngorongorokratern.

 

Årets deppigaste dag?

2012,Januari 2012 | Tuesday January 17 2012 17:28 | Comments (2)

Läste i tidningen att gårdagen (16 januari) skulle vara årets deppigaste dag. Well, det är ju inte direkt den mest lattjo tiden på året… Dessutom höll jag hela dagen (och kommer att göra i två dagar till antar jag) på med en arbetsuppgift, som varken har något att göra med mina kunskaper eller intressen (eller min karriär för den delen), och som hindrar mig att göra saker jag verkligen behöver. D.v.s. den ger mig inget mer än bitterhet. Samt en pms-släng på det :p.

Men men, jag beslutade mig för att bara släppa allt. Lämna min bitterhet, ta bussen hem vid 5 ihop med maken – istället för kl 7 som jag tänkt mig från början, köpa mumsig sushi och ta ett glas vin, och bara slöa, prata skit och se på TV hela kvällen. Skjuta fram nedplockandet av julsakerna igen. Lite dekadent för en måndag kanske, men hey, får ju skylla på att det var årets deppigaste dag :p . Ibland är det skönt att bara släppa allt 🙂 . Och det blev absolut inte årets deppigaste kväll iaf 😉 .

Testade ett nytt sushiställe – Sushido – i vår mission att äta oss igenom sushi-Malmö. Gott och generöst med ingefära!

Vandring i bokskogen

2012,Januari 2012,Utflykter inom Skåne | Sunday January 15 2012 18:47 | Comments (2)

Vi skulle iväg på lite ärenden idag, så tänkte att vi skulle passa på att gå en sväng i bokskogen i samband med att vi ändå körde ut ur Malmö. Dock blev det  en inte så liten sväng, eftersom vi gick vilse (Jimmys Gps pajjade och mitt lokalsinne är konstant ur funktion…). Men tillslut fick han rätt på Gps:en. Det blev väl en nätt promenad på sisådär 20 km. Men det var ett härligt promenadväder så det gjorde mig ingenting 🙂 . Tror nästan att jag kan vandra på hur länge som helst, så länge man har bra skor förstås.

Hejhopp

2012,Januari 2012 | Monday January 9 2012 22:27 | Comments (1)

Ojdå, här blir inte mycket skrivit. Kanske beroende på att jag hade en kort julledighet och började jobba den 2:e :p . Imorgon ska jag vara tentaboss på “min” kurs. Sen ska här läsas en massa uppsatser, och sen efter omtenta och tentapresentation så ska det bli gött att lägga kurslederiet till handlingarna. Inte min grej. Fast de är söta utbytesstudenterna  (kursen går på ett internationellt program), då de mailar mig har de så fina artighetsfraser “Happy new year to you my dear Karin and your dear family, god bless you all” och “Dear highly respectable professor K” 🙂

2012!

Januari 2012,Recept | Sunday January 1 2012 16:20 | Comments (0)

Så var det 2012. Nyårsafton var mkt trevlig. Åt god mat, summerade året och planerade nästa år. Tiden bara flög fram. Blev en del bubbel och drinkar, men inte så farligt mkt ändå, så jag är ändå relativt pigg för att vara på nyårsdagen. Var uppe och skramlade till 2-tiden, så dygnsrytmen har blivit kraftigt förskjuten (jobb imon, yeah…).

Här är förresten receptet på efterrätten (Cheesecake med saffran och hallontopp, tagit från Allas veckotidning). Den var mycket god, men ack så mäktig (och Jimmy gjorde för 8 personer precis som det stod i receptet, så det blev en del över…).