Jaunari

Ojdå, inte varit här på ett tag… Som vanligt är januari kanske inte förknippat med årets högsta inspiration eller mest faschinerande händelser. Men men, lite ditt och datt om mitt Januari:

– Jobbmässigt har det mest blivit undervisning, bl.a. tentarättning och uppsatsredovisning. Konstaterat att det, som i så mycket annat, inte alltid är de som hörs mest som kan mest.

– Trots att jag inte är någon undervisningsfantast har jag tagit på mig ännu mer i form av kurslederi i två kurser i höst. Universitetet tar 25% av pengarna från anslagen som jag dragit in, vilket gör att anslagen inte räcker till min lön, så då måste jag undervisa för universitetet för att finansiera saknade lönepengar…

– Hade en incident hemma då en värmefilt som låg på min nacke plötsligt började ryka. Det luktade mycket illa kan jag upplysa om :p.

– Tränat på riktigt duktigt (därav värmefilten). Har dock konstaterat att det inte blir någon spinning för mig denna säsongen, då alla pass som passar tidsmässigt består av instruktörer som antingen spelar a) svensktoppen b) långsam tryckarmusik c) annan musik som är totalt opassande till spinning, såsom långsam klassisk d) och dessutom pratar alldeles för mycket.

– Fått en ny entusiasm för en hälsosam livsstil efter min långa sjuktid i oktober/november och allmänt sunk i december. Träning samt nedskärning av onyttig mat, kaffe, alkohol etc. Jag försöker få med maken i min entusiasm, men han är inte lika entusiastisk. Men jag har kommit så långt att han äter vitamintabletter och dricker mer vatten :p .

– Uppenbarligen har min hälsosamma livsstil inte gett mig en smärt figur, eftersom jag fick en förfrågan om jag var gravid… Svar nej, men jag gillar att ha på mig tunikor ändå (efterhandskommentar: Det var fel, det skulle vara Svar ja, men det visste jag inte då…).

– Konstaterat att den fattiga januari iallafall delvis är en myt i Malmö, då det var svårt att få plats på en restaurang en vanlig tisdagskväll i mitten av månaden. Tillslut blev det en burgare på TGI, mumsigt (som synes är jag inte fanatisk angående detta med hälsosam livsstil).

– Varit iväg på bio några gånger. Sett Tintin och Sherlock Holmes. OK filmer, men inget särskilt precis. Har även sett Twilight – gosh vad kass, jag kommer aldrig förstå hypen. Och den där förlossningsscenen var ingenting, snacka om moralpanik. En intressant film jag såg var däremot “In time”. En tankeväckande sci-fi är aldrig fel.

Jäpp, det var lite om Januari. Månadens sista helg ska spenderas i soffan läsandes en bok, samt med promenader och lunchande.

Det här gjorde jag i Januari för 2 år sen 🙂

 


Leave a Reply