Archive for ◊ July, 2007 ◊

Author:
• Monday, July 02nd, 2007

Lördag 30 Juni

Så var det den sista dagen på resan…vaknade kl 3 på natten, och tänkte att jag lika gärna kunde acklimatisera mig till svensk dygnsrytm (kl var 12 i Sverige då). Så jag käkade frukost och jobbade lite. Slumrade till lite mellan 5 och 6, och sen gick jag ner till det obligatoriska morgonkaffet med surfande till. Checkade ut, de kunde tur nog lagra mina väskor. Begav mig av till Ballard, ett område i Stor-Seattle som ska ha mycken svensk influens.
Gick runt lite i bostadsområdena, som var jättefina (har förälskat mig i amerikanska radhusområden..), och tillslut hittade jag ”Nordic Heritage museum”. Det var ett intressant ställe, som beskrev den nordiska utvandringen till USA och hur utvandrarna sen hade i USA. Ganska faschinerande att läsa om och det var intressanta foto och modeller på hur det såg ut. Det var över 1 miljon svenskar som emigrerade, så i slutet av 1800-talet levde en sjättedel av ”svenskarna” i USA. Bara i staten Washington finns det 250 000 som säger sig ha svenskt påbrå. Och det dyker upp svenska namn lite här och där på byggnader och affärer m.m. Men det var hårt på den tiden då utvandringen skedde, allt var inte bättre förr uppenbarligen…
Begav mig till den botaniska trädgården och slussarna. Var en riktigt varm dag så var sen väldigt sugen på en av Starbucks eminenta frappuchino (skulle börjat jobba mig igenom sortimentet lite tidigare, de är himla goda!). Man behöver aldrig gå långt för att hitta Starbucks i Seattle..Åt en god sandwich och en raspberry mocha frappuchino. God, men de förra var bättre. Var en hemlös som satt utanför affären, vilket gjorde att jag kände mig lite illa till mods, så gav mina mynt jag hade kvar till honom. Finns en del hemlösa i Seattle:-(.
Tog bussen hem. Busschafförerna här är väldigt sura (till motsats till de flesta andra i stan) och man kan aldrig lita på bussarna. Men den här var ändå bara en kvart försenad men många längre ner på sträckan blev galna då de inte fick åka med. I söndags då jag åkte hem var det också folk som fått vänta en timme för att komma med en buss…Då var det smockfullt..och frågar man vilket stopp det eller det är blir de bara sura, de skriker ut namnet på alla stopp (stackars deras halsar, varför har ingen tänkt på rullande textskärm eller uppspelad röst som man har i sverige?) men sluddrar ofta så man får gissa sig till var det är…
Gick runt lite på universitetsområdet, kollade in biblioteket, där det på ovanvåningen var gammaldags med högt i tak. Där fanns även världens största bok. Satt ute i solen lite men var snart dags att gå in och hämta grejjorna. Åkte taxi dit, hade jag åkt buss hade jag blivit ett nervvrak med flera byten,mkt folk och bussar som inte kom/inte släppte på folk. Sen gick de sällan på helgerna också.
Var en trevlig chaufför som jag pratade med hela vägen till flygplatsen. Fick även förklara mitt forskningsprojekt lite populärvetenskapligt;-). Checkade in i god tid innan. Tro det eller ej men samma erbjudande om att säga upp sin flygstol fanns nu också. Men jag oooorkade inte. Tog mig till min terminal och blev lite besviken Starbucks inte fanns där då det fanns överallt annars…tog en frappuchino av ett annat bolag, den var OK men inte lika god som Starbucks (vad Starbucksfixerad jag har blivit..). Inga roliga affärer alls på denna terminalen så satt och meckade med datorn istället.
Flget hem gick ok. Fick fönsterplats så fick se Seattle från ovan. Skrikiga ungar med här också så blev inte så mycket sovande, men någon timmes sömn blev det iallafall, så resan kändesinte s lång. Till frukost blev det ett (1..) knäckebröd med ost, glas juice och te..mastig frukost..eller inte. Landade i tid, sen då jag kom till bagageuthämntningen ringde Jimmy och sa ”Titta åt höger”. Så stod han där! En trevlig överraskning!Så bar det hm till champagne, jordgubbar och indisk mat:-)