Alfred på partaj

Veckans andra partaj för mig (trots förkylning, men värdarna på resp fester insisterade på att jag ändå var den sista som fått sommarförkylningen. Hrm, delad sistaplats isf). Denna gången fick Alfred hänga med. Vi kom till festen över 1 h försenade, över 2h efter det att jag begav mig hemifrån (festen var i Lund, inte i Halland :p). Kanske jag orkar dra storyn bakom detta senare, men jag kan nöja mig med att konstatera att jag ALDRIG mer kommer åka buss med barnvagn och att jag nu är fast besluten att bli lika bilberoende som en amerikan. Må Skånetrafiken brinna i helvetet. Det sistnämda sa jag för övrigt till den sista av de trångsynta busschaufförerna som jag träffade på. Nåväl, fokus på festen istället på tråkigheterna innan.

Nu har jag ju sagt till alla att Alfred är “väldigt vild av sig” och “lite blyg för främlingar, iaf andra småbarn”. Men på festen var han inte alls sån :p . Han var lugn och social. Det var väl ca 20 pers på festen och han satt mitt på golvet och iakttog folket med intresse. Sen satt han vid en annan, 8 månader äldre, bebis Aron vid matbordet, och denna gången var det Alfred som ville sno Arons sked och känna på Aron. Alfred skrattade hela tiden och hade skitkul. Aron var inte lika road av hans tilltag. Alfred satt i en massa olika damers knän under festen. Sen så drogs han såklart till TVn och de tekniska prylarna och pillade på dom, inte helt otippat. Inte heller helt otippat att han inte sov ett dyft förrän vi kom hem.

Lite halvrisiga mobilfoton:

DSC_0574 DSC_0577 DSC_0578 DSC_0580 DSC_0582

Första tanden

2013,Alfred,Alfreds utveckling,Juni 2013 | Saturday June 29 2013 09:54 | Comments (2)

Efter månader av dregel så var den slutligen där – den första tanden. Inte längst fram i underkäken som hos andra ongar, utan på sidan som en Dracula-tand. Precis som hos morsan då det begav sig.

baby_Dracula_00_Tumb

Semester!

2013,Alfred,Juni 2013 | Friday June 28 2013 06:43 | Comments (0)

Nu är det dags för min längsta semester nånsin som yrkesarbetande 😀 (såklart med en förkylning som bihang som vanligt…)! Ovanligt kort väntan på semestern i år (då jag ju bara har jobbat under juni månad), men kändes bra att börja en snutt på jobbet innan semestern. Även om det varit högt tempo så har det ju inte varit en tokstart med påbörjande av massa nya saker eftersom semestern var nära. Så har mest fixat lite mindre saker, men ändå så saker gått framåt,bra sätt att börja på.

Men nu dröjer det tills det är jobbdags igen – nu ska jag bara vara på “mammajobbet” åt den här killen ♥

IMG_0852

Bokstavligt talat

2013,Alfred,Juni 2013 | Thursday June 27 2013 07:31 | Comments (1)

Jag brukar alltid komma lite tidigare till bvc-besöken så att jag kan sitta och läsa tidningar. Som man såg i gårdagens inlägg så har de en stol bredvid fåtöljen där man kan sätta sin avkomma. Jag gav Alfred en tidning att pilla på så jag kunde läsa i lugn och ro. Om man först kollar det nedre högra hörnet och sen det övre högra hörnet så såg man att Alfred tolkade uppmaningen på sitt sätt…

IMG_9126

BVC besök 8 månader

Häromdagen var vi på BVC-besök. Tog lite foton på då han “hade sig” i stolen.

stol2

Dagens resultat blev 9020g och 72 cm. Som väntat hade han halkat ner på kurvan och låg nu på medelvikt samt en liten bit ovanför medellängd. Men det var helt ok enligt bvc-sköterskan – tydligen är kurvorna baserade enbart på barn som fått ersättning, och då har man ju en annan typ av tillväxtkurva. Notera förresten att jag har klippt hans hår. En hårslinga som ska vara på sidan åkte fram på fotona, annars blev klippningen ändå ganska rak – vilket jag är nöjd med med tanke på att Alfred jagade rakapparaten. Nu är det mesta av det mörka babyhåret borta och han har blivit lite mer blondin! Precis som hans päron då de var små.

Måndagslunch!

2013,Alfred,Alfred och hans polare,Juni 2013 | Tuesday June 25 2013 19:12 | Comments (0)

De dagar då man inte jobbar kan man luncha såhär istället:

DSC_0537

Alfred (och jag) träffade Amanda för första gången. Vad små de är färskingarna – kan inte tänka mig att Alfred varit så liten någon gång 😉 . Det visade sig att Alfred inte var blyg för yngre bebisar – här var det han som var framfusig och försökte gång på gång sno Amandas napp. Vilken fuling han är – det är ju inte direkt så att en sån småtting har motoriken att sno tillbaka den 😉 .

Danke :)

Alfred posar med tröja och leksak som han fått av sina släktingar från tyskland 🙂 .

Alfred_tröja_leksakl

Alfred 8 månader

2013,Alfred,Alfred fyller månad,Juni 2013 | Sunday June 23 2013 06:54 | Comments (2)

Det har hänt jättemycket den senaste månaden! Alfred har blivit mycket mer rörlig. Farten på krypandet har ökat markant. Han drar sig lätt uppför möbler, kan stå där ett bra tag och han går även runt bordet medan han håller sig i det. Han testar ofta att släppa taget och stå upp, ibland går det och ibland vurpar han. Håller man i hans händer och går med honom så springer han nästan.

IMG_0826Alfred in action

Känns som att han borde kunna gå om några månader, lääääskigt :p . I vilket fall så är han konstant i rörelse. Han undersöker och biter på ALLT. Han dreglar som en hund. Men inga tänder i sikte än. Han pratar en del, mest innan han ska sova, BABABABA är favoriten nu.

IMG_0320Alfred med scannar-blicken – vad kan vara mest intressant att tugga på här?

Han verkar knappt ha växt någonting på 2 månader (får se på bvc-besöket imorgon), men å andra sidan bränner han rätt så mkt på all rörelse. Han är inte jättestor i maten, men det finns tydligen alltid en extra mage för bröstmjölk :p. Men han gillar även att äta upp sin pappas smoothie…

DSC_0498Hulk Hogan-murre av blåbärssmoothie

Han är fortfarande en nattsuddare, somnar ofta runt 10-11 trots att vi försöker natta honom tidigare. Nattar honom i spjälsängen men på något mystiskt sätt ligger han alltid mellan oss i dubbelsängen då jag vaknar… Han ska helst ligga nära både mamma och pappa så han ligger oftast tvärs över sängen. Jag brukar vakna med en rumpa i huvudet, men å andra sidan brukar Jimmy få gratis näs/öron/ögon-petar-service så jag ska inte klaga. Han vaknar fortfarande någon gång på natten och vill ha käk. Sen vaknar han nästan alltid vid halv 9, får han en tankning då så kan han nanna vidare längre, men jag brukar dra upp honom då så han får lite dygnsrytm. Fast jag har en känsla av att han sover lite längre under Jimmy-dagarna :p . Så sömnen är väl lite sådär. Men det känns ändå ok, även om det hade varit trevligt att kunna ha lite kvällar ihop bara maken och jag (halva filmer och tvprogram är mer regel än undantag). Många säger att ongarna sover mkt bättre då man väl slutat amma, men jag tycker det är lite synd att sluta för det. Vi får se. Jag är den som är mest känslig mot sömnbrist – Jimmy har ju konstant sömnbrist så han är väl immun vid detta laget :p , och så länge jag bara jobbar halvtid så funkar det helt ok.

Han har börjat bli lite blyg för främlingar nu, vilket är vanligt i denna åldern. Innan reflekterade han inte över främlingar, men det märks att han gör det nu. Då han träffar jämnåriga är han lite reserverad och kryper gärna upp i min famn eller vänder sig om och tuggar på en kloss snarare än interagerar. Men han får ta socialiserandet i den takten han tycker är lagom, hellre några stabila personer runtomsig än att han är supersocial med alla. Värdesätter han en rik inre värld mer än en rik yttre värld så tycker jag bara att det är bra (ok, det lät lite pretentiöst för en bebis kanske :p).  Men vuxna damer har han inga problem med, dom gillar han att hänga med.

Och lite musikalisk verkar han allt vara – han diggar och svänger i takt till musik. Ibland härmar han även våra rörelser. Böcker är han även förtjust i, om än mest för att bläddra i och bita i.

IMG_0315

Alfred och Ole

2013,Alfred,Alfred och hans polare,Juni 2013 | Saturday June 22 2013 19:00 | Comments (0)

Häromdagen fick vi besök av Alfreds pyssling och låtsastvilling (född en vecka senare) Ole med familj. Alfred har på sistone varit lite reserverad mot andra bebisar, något man inte såg hos honom för någon månad sen. Så då Ole kom så ville Alfred mest krypa upp i min famn. Ole var lite mer framåt och tittade på Alfred och undersökte hans lockar medan Alfred tuggade på en sked. Sen satt de båda och tuggade på varsin sked. Sen lekte de var för sig med någon leksak, ibland snodde en av dom den andres leksak. Men sen förbrödrades de små över fascinationen över Babblarna.

DSC_0515

DSC_0508

DSC_0509

DSC_0517 DSC_0518

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Glad midsommar!

2013,Alfred,Juni 2013 | Friday June 21 2013 19:26 | Comments (0)

önskar vi er.

DSC_0522

Next Page »