Alfred 8 månader

Det har hänt jättemycket den senaste månaden! Alfred har blivit mycket mer rörlig. Farten på krypandet har ökat markant. Han drar sig lätt uppför möbler, kan stå där ett bra tag och han går även runt bordet medan han håller sig i det. Han testar ofta att släppa taget och stå upp, ibland går det och ibland vurpar han. Håller man i hans händer och går med honom så springer han nästan.

IMG_0826Alfred in action

Känns som att han borde kunna gå om några månader, lääääskigt :p . I vilket fall så är han konstant i rörelse. Han undersöker och biter på ALLT. Han dreglar som en hund. Men inga tänder i sikte än. Han pratar en del, mest innan han ska sova, BABABABA är favoriten nu.

IMG_0320Alfred med scannar-blicken – vad kan vara mest intressant att tugga på här?

Han verkar knappt ha växt någonting på 2 månader (får se på bvc-besöket imorgon), men å andra sidan bränner han rätt så mkt på all rörelse. Han är inte jättestor i maten, men det finns tydligen alltid en extra mage för bröstmjölk :p. Men han gillar även att äta upp sin pappas smoothie…

DSC_0498Hulk Hogan-murre av blåbärssmoothie

Han är fortfarande en nattsuddare, somnar ofta runt 10-11 trots att vi försöker natta honom tidigare. Nattar honom i spjälsängen men på något mystiskt sätt ligger han alltid mellan oss i dubbelsängen då jag vaknar… Han ska helst ligga nära både mamma och pappa så han ligger oftast tvärs över sängen. Jag brukar vakna med en rumpa i huvudet, men å andra sidan brukar Jimmy få gratis näs/öron/ögon-petar-service så jag ska inte klaga. Han vaknar fortfarande någon gång på natten och vill ha käk. Sen vaknar han nästan alltid vid halv 9, får han en tankning då så kan han nanna vidare längre, men jag brukar dra upp honom då så han får lite dygnsrytm. Fast jag har en känsla av att han sover lite längre under Jimmy-dagarna :p . Så sömnen är väl lite sådär. Men det känns ändå ok, även om det hade varit trevligt att kunna ha lite kvällar ihop bara maken och jag (halva filmer och tvprogram är mer regel än undantag). Många säger att ongarna sover mkt bättre då man väl slutat amma, men jag tycker det är lite synd att sluta för det. Vi får se. Jag är den som är mest känslig mot sömnbrist – Jimmy har ju konstant sömnbrist så han är väl immun vid detta laget :p , och så länge jag bara jobbar halvtid så funkar det helt ok.

Han har börjat bli lite blyg för främlingar nu, vilket är vanligt i denna åldern. Innan reflekterade han inte över främlingar, men det märks att han gör det nu. Då han träffar jämnåriga är han lite reserverad och kryper gärna upp i min famn eller vänder sig om och tuggar på en kloss snarare än interagerar. Men han får ta socialiserandet i den takten han tycker är lagom, hellre några stabila personer runtomsig än att han är supersocial med alla. Värdesätter han en rik inre värld mer än en rik yttre värld så tycker jag bara att det är bra (ok, det lät lite pretentiöst för en bebis kanske :p).  Men vuxna damer har han inga problem med, dom gillar han att hänga med.

Och lite musikalisk verkar han allt vara – han diggar och svänger i takt till musik. Ibland härmar han även våra rörelser. Böcker är han även förtjust i, om än mest för att bläddra i och bita i.

IMG_0315

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, Juni 2013. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alfred 8 månader

  1. Päronet says:

    Grattis till vår 8 månadersgosse vars närvaron i tiden går med rasande fart. Ja snart blir det “gådags” och därmed mycket mera att upptäcka.

    Gamle

  2. Karin says:

    Alfred tackar 🙂 . Jo, hans päron kommer få fullt upp då han kan gå :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *