Körsbärsdalen

Vi tog en lunchpromenad i körsbärsdalen. Årets första soliga och varma dag, ah vad härligt!

Glada gossar
Utelunch med fin utsikt
Fast zoomar man in på högra hörnet så ser man att en bajamaja placerats lite oestetiskt. Tydligen ska det vara vansinnigt mycket folk då körsbären blommar därav bajamajan.
Årets förta vitsippa!
Det var ganska blött så vi gick uppför en backe istället för att gå i det blöta.
Det var en brant backe som vi gick uppför!
Titta bakom Viktor – en öppning för hundar så att de slipper gå uppför trappan.
Det funkade bra för lille killen att ta sig igenom där också.
Även stora killen tar sig igenom han med.
Men vänta nu! Vad håller den största killen på med???
Spänningen är hög – kommer han igenom eller kommer han att fastna?
Dra på trissor!! Han kom igenom. Kan tillägga att jag aldrig testade utan bara sa “klart som f-n att det är omöjligt för mig att ta mig igenom”. Det är maken min i ett nötskal – omöjligt finns inte.

Våffeldagen

2021,Mars 2021 | Friday March 26 2021 09:24 | Comments (1)

Det var våffeldagen igår. Killarna åt många våfflor, Viktor åt nog fem stycken eller så!

Korthårig grabb

2021,Mars 2021,Viktor | Thursday March 25 2021 17:59 | Comments (1)

Det har inte dykt upp någon “efter” bild på killarna som jag klippte, men här är iallafall en bild på lilleman (håret ser ojämnare ut än vad det faktiskt är!).

Långhåriga grabbar

2021,Mars 2021,Syskonen | Saturday March 20 2021 10:07 | Comments (0)

Detta åtgärdades dock förra helgen, så nu är alla klippta av mig 🙂 .

Årssammanfattning 2020

2020,2021,Mars 2021 | Sunday March 14 2021 09:36 | Comments (0)

Även i år är jag sent ute med årssammanfattningen. Förra året var ju det omskrivna 2020, som vissa omskrivit som historiens värsta år, men då kan man ju inte så mycket om historia… Det har ju t.ex. varit två världskrig och digerdöden som nog överglänser 2020 i den aspekten. För oss som familj var det självklart jobbigt att inte kunna träffa mommo/moffa så mycket och att inte träffa farfar/Torni och barnens nya kusiner (med familj) alls, och oron som jag kände/känner runt corona var/är svår. Det gigantiska förtroendetappet jag har fått för Sverige p.g.a. corona är något som jag aldrig trodde jag skulle uppleva i mitt liv och det var ganska så omvälvande, men nu har jag förlikat mig med det – det är som det är helt enkelt. Även om corona är skit så är det ändå så att corona har påverkat vardagslivet positivt för vår lilla familj. Jag tycker det är jätteskönt att jobba hemma och det är trevligt att dela kontor med maken. Vi hinner ses och komma ut på sköna lunchpromenader. Och jag har fått jättemycket hjälp med progarammeringen 😉 . Saknar egentligen ingenting med mitt kontor på jobbet, mer än Botaniska trädgården, men dit kan jag ju åka ändå. Barnen har fått mycket lugnare mornar och dagar, och är de sjuka är det inga problem alls för dom att vara hemma – vi hade ju varit hemma i vilket fall. Vi får mer tid ihop med barnen. Gillar det lugnare tempot och jag att socialisera mindre är inget problem för mig :p . Mina vänner träffar jag ändå på promenad eller lekplats och Alfred träffar ständigt sina vänner på Pokemonrundor. Sen visst, det hade varit trevligt att äta middag på restaurang/gå på Liseberg/etc., men det kan man göra sen igen. Vi har varit mycket ute i naturen istället. Så årssammanfattningen blir ingen lång summering av resor, som det brukar vara, då vi mest hållt oss hemmavid. Men lite tur hade vi allt, som kom iväg på Lollo och Bernie (Kanarieöarna) precis innan corona “började”. En skön och rolig semester!

Galet vad små barnen såg ut då jämfört med idag – var ju ändå bara ett år sen!

Vi var även på en semester inom landet på sommaren, då vi bodde i en mysig stuga i småland. Var ute i naturen och gick, plockade blåbär, paddlade kanot och fiskade (vi väntar fortfarande på att det nappar för första gången!). Vi njöt av att ha en stor trädgård och spelade fotboll, kubb, kastade frisbee och sprang runt huset sisådär 100 varv ; ) .

Var även två veckor i Stora huset på sommaren. Det var inte det bästa sommarvädret, men vi gjorde goda försök att hänga på stranden… Hade en mysig kväll på Dagshög (med korna) och såklart var vi på Norrvikens trädgård.

Många lokala utflykter blev det under året. Vi var t.ex. på både Sofiero (prickade rhododendronen!) och Skånes djurpark flera gånger.

Hemmajobbandet innebar även ett uppsving för trädgården, som nu är rätt full… Under året skördade vi jordgubbar, blåbär, röda vinbär, smultron, kryddväxter, och två maskätna äpplen. Och barnen har en lummig trädgård att leka med vattenspridaren i. Vi har även hjälpt päronen endel med trädgården.

Sen har jag ju faktiskt fyllt 40, på en otroligt varm höstdag, då jag var otroligt trött. Killarna hade ett jättefint firande, men det storslagna firandet med resa till Florens får nog bli då jag fyller 42. Eller 45. Eller nån annan gång.

Sen har jag haft en sak till att fira för 2020, och det är att jag har blivit docent! Vilket jag är mycket glad över, speciellt då jag trodde att det var helt omöjligt för bara två år sedan. Man vet aldrig vilka vägar ens karriär tar. 2020 var ett fint jobbår, och jag har klarat av så mycket som jag inte kunnat föreställa mig för bara några år sedan, förutom att jag blivit docent så t.ex. även att jag skapat och varit kursledare för en kurs på universitetet. Och Jimmy har fått sin första vetenskapliga artikel publicerad under året 🙂 .

Alfred gömmer sig bakom blombuketten jag fick från familjen

Killarna har utvecklats mycket under året, och är så goa och kloka (jag är lite biased här!). Alfred fick sin egen mobil i slutet av året och är helt frälst i Pokemon, och Viktor, han är en händig kille med en massa kluriga projekt, och dessutom så har han lärt sig läsa så smått. De säger mycket kloka saker, som får en att förundras över de små liven. De växer snabbt, både fysiskt och psykiskt.

Eftersom jag skrev 2020-sammanfattningen i mars så visste jag lite hur läget var, och skrev bara “Så det enda jag önskar av 2020 är hälsa och lugn och ro i den mån det är möjligt”. Det har blivit lite blandat där. Dock ingen corona för oss 2020 i alla fall. En del sjukhusbesök blev det, och endel tandläkarbesök för barnen efter olyckor. Jag hade hälsporre hela året (och har det fortfarande) så någon löpning blev det inte. I början kunde jag knappt gå, men det kunde jag bättre efter några månader. Hade även ett infekterat skavsår (såg helt galet ut…) som höll mig borta från att gå i flera veckor. Samt även virusutslag i ansiktet som höll mig borta från att gå ut några veckor :p . Men jag har som sagt fått hyggligt lugn och ro i och med hemmajobbandet. Sen har corona och ytterliggare en process ökat stressnivåerna rätt rejält, så det är väl min enda önskan för 2021: att corona och den andra processen ska vara slut. Önsketänkande kanske i båda fallen. Sen hoppas jag såklart på en bra skörd i min trädgård 😉 .

Kulbana

2021,Mars 2021 | Saturday March 13 2021 11:02 | Comments (0)

I veckan fick vi hem en kulbana som killarna roat sig med. Viktor och jag satt och byggde imorse.

Händig kille

2021,Mars 2021 | Thursday March 11 2021 06:03 | Comments (2)

Jimmy och Viktor meckar lite.

Klättar högt

2021,Mars 2021 | Friday March 5 2021 06:51 | Comments (2)

Viktor och Jonathan klättrar högt. Härligt med blå himmel 🙂

Skånes djurpark

En runda till Skånes djurpark har det blivit under sportlovet.

Vi gick rundan runt djurparken i motsatt riktning. Så smart, om jag får säga det själv 😉 . Det var ingen kö alls på “Expedition Upp”.
Då vi gick förbi den igen i slutet så var kön jättelång.
Detsamma gällde för grävskoporna, som vi gick förbi i slutet och inte i början som alla andra.
Denna gången kom vi dessutom ihåg att ta med några tior, så killarna kunde starta maskinerna.
Snön var försvunnen hemma hos oss, men eftersom detta vår uppåt/inåt landet så fanns det ändå lite snö kvar på sina ställen.
Efter lunchen hade killarna snöbollskrig.
Alfred var helt till sig över att det fanns ett Pokemon-gym vid gubben på utedasset.
Gubben på utedasset är en docka som sitter på utedass och pratar i en riktigt grov skånsk dialekt.
Han ser faktiskt riktigt motbjudande ut då han sitter där och skiter, jag ryser alltid då jag går förbi honom.

Billebjer

2021,Februari 2021,Mars 2021 | Monday March 1 2021 07:34 | Comments (2)

Killarna har haft sportlov. Ett lite annorlunda sportlov, eftersom vi varit hemma och jobbat och killarna varit hemma och chillat. Men vi var ute lite då och då. Här är vi på en lunchtur på Billebjer. Kändes härligt vårigt i luften och lite sol fick man också!

Pastasalladen är tillbaks! Vi har inte varit på så mycket utflykter på sistone, men nu blev det pastasallads-lunch med fin utsikt.
Årets första blommor 😀