Bebisskötsel

2012,September 2012 | Sunday September 30 2012 08:09 | Comments (4)

Jag vet ingenting om bebisskötsel, men nu hittade jag en guide online som jag kan sätta upp på Greggans rum om det är något jag undrar över :p.

Freeeedag

2012,September 2012 | Friday September 28 2012 06:50 | Comments (0)

Ah, tajm för fredag igen 🙂 . Har varit en mycket hektisk vecka där jag har jobbat på som bara den, i en tid i graviditeten då de flesta andra antagligen ligger på sofflocket 😉 (alltså, bland de som inte har andra kids att jaga rätt på eller som inte är lika workoholic som jag är). Det kvittar om det är semester eller föräldraledighet, då man har någon ledighet närstående så dyker det upp massor med jobbgrejjor :p. Tur iaf att både min chef och editorn på tidningen där jag har artikeln jag frenetiskt håller på att få klar är yngre kvinnor, så visst finns det förståelse därifrån, är nog mest jag som verkligen vill få saker klara och inte ha det hängande över mig (icke-akuta saker och saker som beror på att andra är sega har jag dock kopplat bort nu). På gott och ont att vara den enda som sysslar med det jag gör :p (visst kan andra göra det också, men det hade ju tagit rätt lång tid att sätta sig in i det). Men men, när jag väl fått ut Greggan tror jag nog att allt annat kommer att kännas ytterst oviktigt 😉 (så därför det är bäst att göra saker nu, och man kan ju inte säga annat än att det får tiden att gå väldigt snabbt).

 

Kläckfärdig

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,September 2012 | Thursday September 27 2012 06:48 | Comments (4)

Nu har 37 hela veckor med Greggan passerat, och vill han titta ut nu så räknas det som normaltid. Känns allt lite konstigt, för ett år sen hade jag inte en tanke på att skaffa kids och nu är han snart här – man kan förvåna sig själv ibland! Han är så välkommen så 🙂 , men han får gärna jäsa på en stund till om han vill det.

Typiskt

2012,September 2012 | Tuesday September 25 2012 19:31 | Comments (2)

Jomenvisst, såklart dyker det upp stora och akuta jobbgrejjor nu (som egentligen skulle uppkommit för flera månader sen), i det som officiellt är min sista vecka på jobbet då jag tänkte varva ner… Inte hjälper det att man försökt planera noga att det inte ska bli så då andra människor gör saker alldeles för sent. Grrrr.

Vet inte om det är relaterat till den förhöjda stressnivån, men de senaste dagarna har jag börjat känna av Greggan mer och mer. Han verkar har borrat ner sig ganska långt nedåt nu, rör på sig hela tiden och jag får många sammandragningar där magen blir stenhård. Så nu går jag som en anka :p .

Kvack kvack

 

Konstiga proportioner

2012,September 2012 | Monday September 24 2012 18:06 | Comments (3)

Nog för att Greggans päron drar ganska stora hattstorlekar, men jag tror inte att han har riktigt såhär stort huvud…

Packat väskan

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,September 2012 | Saturday September 22 2012 08:00 | Comments (2)

Har nu packat BB-väskan. Fick slutligen igång denna syssla eftersom vi är i Torekov nu i helgen, och det är bra att ha den med sig då (plus att min mor påpekat i vartenda telefonsamtal att jag måste ha med väskan).

Mindre än en månad kvar nu, men känns fortfarande som en lång tid kvar (och jag har som sagt fått för mig att han kommer titta ut lite senare än beräknat). Humm, vad hände med den evige tidspessimisten :p ?

Några av kläderna som lagts fram. En omgång i storlek 50 och en i storlek 56. Jag tror nog 50 räcker bra men bra att ha med 56 ändå.

Födelsedagsbuketten

2012,September 2012 | Thursday September 20 2012 06:34 | Comments (3) Tags:

Liljor, mina favoritblommor 🙂

Och en jättefint födelsedagskort 🙂 . Maken har en sån talang på att skriva texter till födelsedagskort, själv kommer jag aldrig på något bra att skriva.

Sista månaden!

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,September 2012 | Wednesday September 19 2012 06:55 | Comments (0)

Nu är det mindre än en månad kvar till beräknad förlossning, vilken är den 18e oktober. Dock tror jag att det är ytterligare lite tid kvar – jag har fått för mig att Greggan kommer bli lite överjäst. I och för sig var jag själv inte det – poppade ut 6 dagar innan BF – och det ska ju finnas en viss ärftlig komponent i detta. Jimmy däremot tog det i makligt tempo och gottade sig i 2 extra veckor. Det är fortfarande så idag att en av oss är tidspessimist och alltid är ute i (alltför) god tid, medan den andra är tidspessimist och är ute (alltför) sent :p . Men han får komma när han vill – än så länge mår jag bra, får lite ont i ryggen då man suttit länge men det hade ju varit konstigt annars, så känner ingen stress att få ut honom. Men han behöver ju inte dröja alltför länge – man är ju sååå nyfiken på vad det är för en filur. Om ca en vecka är 37 veckor avklarade, och då räknas det som en fullgången graviditet, så då kommer man kanske vara lite mer hialös ;).

Ärlighet i oärligheten

2012,September 2012 | Tuesday September 18 2012 17:55 | Comments (0)

Såg denna bil då vi var ute och gick i Billeberga…

Födelsedagen

2012,September 2012,Utflykter inom Skåne | Sunday September 16 2012 13:23 | Comments (2)

Jag hade en jättebra födelsedag 🙂 . Blev först serverad pannkakor, som maken stigit upp i ottan (enligt hans dygnsrytm, jag hade varit uppe någon timme 😉 ) för att göra. Hade fått fina liljor som gjorde oss sällskap vid frukostbordet. Tog en snabbtur på stan och köpte bl.a. en Pingu-mobil till Greggan och fika.

Sen snoozade jag lite och efter det fick jag födelsedagspresenter 🙂 . Som pryl-present fick jag en e-bokläsare laddad med en del spännande böcker, kommer att komma väl till pass.

Som upplevelse-present sa Jimmy att vi skulle på miniweekend, så jag fick packa ihop lite saker och sen åkte vi till Farbror Elofs skafferi som ligger på behagligt bil-avstånd från Malmö.

Det var ett annorlunda ställe, fullt med loppis-saker. Lite som att resa tillbaks i tiden – många av de prylar som fanns där kände man igen då liknande saker fanns hos mormor då jag var liten. När vi kom fram serverades det te och scones.

Sen hade vi tänkt ta en promenad, men det blev några timmars softande i sängen istället… Skönt att ta det lugnt!

Sen var det middag:

Efter en god natts sömn och frukost gick vi en tur i den lilla byn Billeberga. Lite som att flyttas tillbaka till tiden även där. Sen åkte vi utvilade tillbaka till Malmö. Det var en mycket avkopplande helg, sååå skönt! Har varit full fart på mig på dagar, helger och ofta också kvällar, kanske man borde softa lite mer nu den sista månaden…

Next Page »