Posted on 1 Comment

On the road again

I fredags körde vi upp till faster Camilla och co. Resan gick fint! Viktor sov mycket och var annars på bra humör, förutom den sista halvtimmen då han var lite missnöjd. Kanske inte så konstigt då det var nära hans sedvanliga nattningstid. Alfred var ocskå på ganska bra humör, fast han frågade ganska ofta om vi inte var framme snart.

Glad kille som har det bra där bak i bilen

Vi stannade för en matpaus i Gränna. Där lärde vi oss att vi inte ska köpa polkagrisar till Alfred (han åt upp hela i bilen, tog 2 timmar, och blev superkladdig) :p . Killarna tyckte att det var kul att äta ute. Viktor var mer intresserad av Alfred och hans mat än av sin egen klämpåse (fast kombon päron-broccoli-ärtor gjorde inte att klämmisen blev någon kulinarisk höjdare, så vem kan klandra honom :p ).

.

 

Posted on Leave a comment

Flyinge plantshop

På långfredagen var vi på Flyinge plantshop. Tanken var att vi skulle plantera det vi handlade på påskafton, men då snöade det ju! Nu under denna helgen så har det dock kommit upp två vildvinsplantor vid spaljen. Jag grävde på, bra träning 🙂 .

Premiär för sittryggsäcken för Viktor. Vi får dock se hur länge den kan användas, Jimmy sa att det var ganska tungt.

Vi fikade på deras café, men Viktor var inte alls förtust i det stället och gallskrek efter ett tag, så det blev en snabb lunch. Antagligen för att det var smockfullt med folk och lite dålig ackustik.

Posted on Leave a comment

Sittvagn

Jag har hållt fast vid liggvagnen läääänge (trots att Viktor inte riktigt får plats att sova raklång i den). Men jag inser att jag måste byta till sittvagnen nu. För några dagar sen så var vi ute i Skrylle med liggvagnen, och Viktor vaknade upp tidigt på rundan och satt i liggvagnen – inte så praktiskt. Nu vill han hellre se saker än sova då han är i vagnen.

Fint och vårigt. Men jag letar fortfarande efter vårkänslorna – de kommer nog med värmen, då den väl kommer.

Posted on Leave a comment

Viktor i Botan

Träffade en kompis i Lund igår, så Viktor fick hänga med en sväng till stan. Det går fint att ha med honom på utflykter :), det var mest glada miner förutom de sista 5 minuterna innan vi kom hem eftersom han kissat igenom blöjan. Jag lyckades hålla honom glad med en klämpåse-fika så jag behövde inte amma i parken och det var ju skönt, speciellt i dessa kalla vårvindar. Han vaknade så fort det var lunchdags (åt en poké – första gång jag äkat denna omskrivna rätt – i Botaniska trädgården) men han underhöll sig bra med en tom kaffekopp och en klämpåse. Körsbärsträden blommade i Botan, men det är svårt ändå att få fram någon vårkänsla med dessa kalla vindar. Vårvärme tack!

Posted on 1 Comment

Kryper

Det går framåt med krypandet varje dag. Nu så kryper Viktor från ena änden av huset till den andra. Jag tog en video på honom igår, men den känns redan inaktuell för han har ökat hastigheten betydligt sedan dess. Jag får lägga upp en uppdatering i helgen. Ingenting är säkert längre därhemma, han är på allt (och man hör Alfred mer och mer säga hans namn med sin speciella intonation – Vik-tÅÅÅÅÅÅr! :p).

 

Posted on 1 Comment

Viktor 8 månader

Så är Viktor 8 månader och har blivit en döpt bebis sen senaste månadsuppdateringen.

Invägningen som skedde nyligen på 8-månaderskontrollen landade på 12 kg (!). Det var vad Alfred vägde då han var 18 månader. Längd 74.5 cm. Fortfarande +3 kurvan på vikten, och +1,5 på längden.

Nu har han lärt sig att sitta bra utan stöd, även om han någon gång ibland trillar ner (och blir jätteledsen). Han kan sätta sig upp själv från krypande.

Kul att kunna sitta

På tal om att sitta så har vi även börjat med sittvagnen nu. I slutet var han nog längre än vår liggvagn :p .

Han ålar sig runt i huset och kan även krypa lite grann, men det är lite tungt. Men han kör på med övningar som att stå på alla fyra och gunga och göra hunden. Även i sömnen. Man hör ibland skrik från sängen, och då man kommer upp så står han på alla fyra, blundandes och skrikandes. Han är rätt otålig nu i väntan på att han ska lära sig behärska krypandet till fullo!

Drar sig runt mellan de olika leksakerna

Som jag skrev innan så har den första tanden dykt upp, en vass liten sak. Han tuggar på allt!

Försöker ta mammas kamera att bita på

Sömnen har varit lite blandad, nog p.g.a. förkylningen. Men han har mer och mer gått till att bara sova en gång på dagen (ibland har han bara sovit totalt tre kvart eller så under dagen) istället för två gånger. Då har han också kunnat nattas klockan 7 och sen sovit natten igenom (med lite fikapauser) till 7 halv 8 på morgonen (vilket fortfarande känns helt osannolikt om man jämför då Alfred var i den åldern). Men om han sover två gånger på dagen kan han vara uppe och tjoa rätt så länge.

Maten går det lite sådär med… Det blir fortfarande mycket amning, och det är ju så behändigt! Det måste dessutom vara sömnmedel i mjölken på kvällen/natten, vilket är extra behändigt. Men vi tröskar på med ca 2 mål mat om dagen, mestadels gröt blandat med klämpåse. En bra dag äter han en fjärdedels portion och sen vill han absolut inte ha mer. Men sen kan han amma som en tok en liten stund efter :p . Och majskrokar går alltid ner såklart 😉

 

 

Posted on Leave a comment

Leos lekland

Förra helgen så var jag på Leos lekland ihop med de små killarna och Ann&Mimmi. Ujujuj vad kul de hade det 🙂 . Och jag klarade av att rodda det hela riktigt bra tyckte jag 🙂 . En toppendag! Dock var Viktor vaken mestadelen av tiden så jag han inte med att klättra så mycket själv tyvärr, men en annan gång…

Full fart från första sekund!

Viktor var lite reserverad i början och höll hårt i nappen

Men sen blev han jätteglad då det var matdags.

Leo himself var där en stund

Det blev mycket fikor…

Tillslut somnade Viktor