Viktor 8 månader

Så är Viktor 8 månader och har blivit en döpt bebis sen senaste månadsuppdateringen.

Invägningen som skedde nyligen på 8-månaderskontrollen landade på 12 kg (!). Det var vad Alfred vägde då han var 18 månader. Längd 74.5 cm. Fortfarande +3 kurvan på vikten, och +1,5 på längden.

Nu har han lärt sig att sitta bra utan stöd, även om han någon gång ibland trillar ner (och blir jätteledsen). Han kan sätta sig upp själv från krypande.

Kul att kunna sitta

På tal om att sitta så har vi även börjat med sittvagnen nu. I slutet var han nog längre än vår liggvagn :p .

Han ålar sig runt i huset och kan även krypa lite grann, men det är lite tungt. Men han kör på med övningar som att stå på alla fyra och gunga och göra hunden. Även i sömnen. Man hör ibland skrik från sängen, och då man kommer upp så står han på alla fyra, blundandes och skrikandes. Han är rätt otålig nu i väntan på att han ska lära sig behärska krypandet till fullo!

Drar sig runt mellan de olika leksakerna

Som jag skrev innan så har den första tanden dykt upp, en vass liten sak. Han tuggar på allt!

Försöker ta mammas kamera att bita på

Sömnen har varit lite blandad, nog p.g.a. förkylningen. Men han har mer och mer gått till att bara sova en gång på dagen (ibland har han bara sovit totalt tre kvart eller så under dagen) istället för två gånger. Då har han också kunnat nattas klockan 7 och sen sovit natten igenom (med lite fikapauser) till 7 halv 8 på morgonen (vilket fortfarande känns helt osannolikt om man jämför då Alfred var i den åldern). Men om han sover två gånger på dagen kan han vara uppe och tjoa rätt så länge.

Maten går det lite sådär med… Det blir fortfarande mycket amning, och det är ju så behändigt! Det måste dessutom vara sömnmedel i mjölken på kvällen/natten, vilket är extra behändigt. Men vi tröskar på med ca 2 mål mat om dagen, mestadels gröt blandat med klämpåse. En bra dag äter han en fjärdedels portion och sen vill han absolut inte ha mer. Men sen kan han amma som en tok en liten stund efter :p . Och majskrokar går alltid ner såklart 😉

 

 

This entry was posted in 2017, April 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 8 månader

  1. Päronet says:

    Entandsgullgosse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *