Posted on Leave a comment

Höstlovet 3: Blandat

Lite övrigt blandat från höstlovet:

Viktor hittar nya användningsområden för sakerna i Alfreds trollerilåda.

Radar upp bilarsenalen med dess passagerare.

En som inte vill vara med på foto.

Jag och Viktor på tur medan Alfred och Jimmy körde farfar och Torni till flygplatsen. “Annan lekplats” sa Viktor sen, så då gick vi vidare. Ordet “annan”och dess former är ett ord som använts lite för mycket av både Alfred och Viktor i 2-årsåldern (höll på att bli galen på Alfreds “se annat” :p ).

Jag fick inte stor användning av barnvagnen…

Men Viktor hjälper gärna till att gå med den!

Kom till “annan lekplats”. Viktor klarade fint att gå uppför repstegen själv.

Och jag fick slutligen planterat lite mer murgröna till vänster om sopstaketet. Det har ju varit en mild höst så kanske den klarar en plantering som gjordes den 1a november. I bakgrunden Alfred och Jimmy som laddar bilen.

På tal om växter, så har en växt nyss kommit upp. Planterade den i april och den syntes inte på hela sommaren…

 

 

 

Posted on 1 Comment

Höstlovet 1: Besök från Norrland

Då så har jag haft mitt första höstlov på sisådär 20 år 😉 . Det var skönt med ett break mitt i terminen, och extra trevligt var det då vi hade besök 🙂 . Strax innan lovet så stod helt plötsligt farfar och Torni i dörren då killarna kom hem från förskolan! Extra bra timing då Alfred ju hade sin födelsedagsfest på den helgen.

Alfred fick sin födelsedagspresent. Viktor tittar nyfiket på.

En present till lillebrorsan också!

Sen fick de en uppblåsbar hammare, det kan man ju gissa på vad de gjorde med den (svar: bankade varande i huvudet).

Lego och duplo-pyssel.

Hockeydags. Alfred var mycket engagerad. Killarna är ju 50% norrlänningar 😉 .

Posted on Leave a comment

Ute på stan

Nu då farfar och Torni var på besök under höstlovet så kunde vi ha barnvakt, tjohej! Då åkte vi till vår gamla stad och åt gott på Lemongrass. Lika gott som alltid 🙂 !

Sen tog vi en spontantur till Skybaren på Malmö live och tog varsin drink.

Sen tog vi en nattlig promenad i stan. Köpte godis och gick till våra gamla hoods. Väl där så kom vi på att bussen gick rätt snart, så då tog vi, som så många gånger förr, en rask promenad mellan vår gamla port och busshållsplatsen.

Här har man ju hängt endel! Men det känns som väldigt längesedan nu…

Posted on Leave a comment

Släktfesten

Så var det dags för det sista födelsedagsinlägget (veckan runt födelsedagen är intensiv!), nämligen om släktfesten. Det var fullt upp så det blev inte så många foton, men här är några:

Presentöppning.

Tårta och kakor med småttingarna ivrigt väntande.

Liten läspaus med en ny bok som Alfred fick.

Sen var det fiskdamm. Viktor har fått en viss introduktion till godis nu, svårt att undvika.

 

Posted on Leave a comment

Alfreds födelsedag

Alfreds födelsedag var på en tisdag detta året. Vi väckte en trött Alfred med bulle&frukost på sängen, och några paket. Hade tyvärr min kamera felinställd (p.g.a det konstiga ljuset i undervattensrummet).

Alfred fick en robot som killarna tyckte var jätterolig.

På kvällen var det dags för lite fler presenter. Viktor tittade intresserat på och Alfred var entusiastisk, minen till trots.

Tårta på kvällen! Viktor åt 3 stora bitar…

Posted on Leave a comment

Alfreds 6-årsfest på Leos lekland

Alfred har länge önskar sig att fira sin kompis-födelsedagsfest på Leos lekland, och det gjorde vi denna gången! Närmre bestämt i undervattensrummet. Ljuset gjorde det dock lite trixigt att ta bra foton. Det var full rulle, med först en timmes firande i undervattensrummet, och sen lek på leklandet. Det var först popcorn, sen presentöppning, sen korv, sen springande runt i rummet och skönsång, och sen tårta (glasstårta med godis, Alfreds favorit). Och sen full rulle på leklandet!

Först popcorn.

Viktor var såklart med. Han förskolekompis Jonatan hängde också med sin storebrorsa på festen.

Varm korv och presentöppning.

Viktor testar stolen på andra sidan.

Glass-godis-tårta!

Blåser ut ljusen.

Efter tårtan var det dags för leklands-bus. Hade fullt upp med att vakta Viktor så blev inte så många foton.

En lite svettig kille som dricker slush.

Slush och godispåsen.

Sen blev det pizza hemma och koll på alla fina presenter.

Posted on Leave a comment

Alfred 6 år

Tänk, då har den store grabben fyllt 6 år (han fyller ju redan kl 00.20) !

Det händer mycket i en 6-årings liv. Skolkille har han ju blivit för ett tag sen också. Och att 6-årsåldern kallas för “lilla tonåren” förstår jag verkligen 😉 . Och som han har vuxit på sistone – alla byxben och tröjärmar har blivit för korta (det är sällan som jag får packa undan kläder för att de blivit för små i midjan, det är alltid arm- och benlängd som är begränsningen) . Han är ca 122 cm, så han ligger runt de ca +1 sd som han legat under det mesta av uppväxten. Och nu finns det tänder som är riktigt lösa, så snart kommer det komma gluggar!

Men han är så go, min store lille grabb. Så klok. Han tänker mycket och kommer med intressanta funderingar, och så gillar han siffror. T.ex. så kollar han alltid in sistasidan på tidningen, där han noga iakttar temperaturer i väderprognosen och priserna på orientaliska mattor som reas ut.

Och han har mycket spring i benen. Han älskar att hålla på med sin fotboll. Han tycker om att leka med sin lillebror, men han uppskattar också att göra aktiviteter med bara mamma eller pappa – då blir han mycket lugnare. Han gillar att leka med sina vänner, Adam är fortfarande den som han leker mest med, men han har fått en del kompisar i nya klassen. Och springa och leka med vänner fick han göra på hans födelsedagsfest som firades på Leos lekland – foton kommer 🙂

6-åringen!