Aug 16 2017

Liseberg

Under den första helgen i Augusti åkte vi upp till Göteborg. Där besökte vi Liseberg, ihop med våra kompisar Florencia och Martin som vi bodde hos. Det blev en lång dag – vi stannade där till klockan 22.30! Vi åkte mycket, trots att det var långa köer. Alfred älskar att åka (och mamma med)! Och nu då han är över 110 cm så får han åka lite fler attraktioner än vad han fick förra året.

Det blev inte så mycket fotat men här är två foton.

Alfred fick en ballong att ta med sig hem. Den är ungefär lika lång som Jimmy, och maken har hoppat till ett antal gånger då han trott att det varit en människa :p . Det har inte hänt mig :p . Så han är inte förtjust i kaninen.


Oct 11 2016

Liseberg

Självklart blev det även en tur till Liseberg då vi var i Göteborg, då vädret tillät detta. Alfred älskade att åka karuseller och mamman tyckte att det var kul hon med 🙂 . Alfreds favorit var flumride. Det blev en lång dag – vi var där mellan 11 och 19 (då ville Viktor hem till hotellrummet efter att sovit i vagnen i princip hela dagen) och det var full rulle hela tiden. Avslutade med lite sushi och vin på rummet då kidsen somnat. På söndagen hälsade vi på Florencia och Martin i Göteborg samt Päronen på hemvägen. En riktigt lyckad mini-semester 🙂

DSC04435

DSC04525

DSC04526

DSC04582

DSC_0925


Oct 10 2016

Universeum

Under Göteborgsbesöket så besökte vi Universeum.

DSC_0886-2

Hajarna DSC04340

RegnskogenDSC04370

DSC04363

DSC04367

Favoritgrejen var att rulla kulor och utforska gravitationen.DSC04385

Man kunde testa olika fysiska saker på hälsa-området, som hur länge man kunde hänga såhär. Alfred var duktig. Inte mamma :p . Jag hade inte överlevt många sekunder i actionfilmer där man hänger såhär :p .DSC04397

Det fanns ett rum där de spelade chillmusik och man kunde chilla. Den delen gillade Jimmy&jag, men inte Alfred :p .DSC04405

Jimmy försöker trycka så snabbt som möjligt på lysande knappar, men Alfred interfererade en del :p.DSC04425

 

 


Oct 8 2016

Tur till Göteborg: Bilfärd och hotell

Förra helgen var vi iväg på vår första familjeutflykt med hotellövernattning (faktiskt för både Alfred och Viktor…), då vi tog en tur till Göteborg mellan torsdagen till söndagen. Vi åkte upp på torsdags eftermiddag (som vanligt kom vi iväg senare än vi planerat :p). Bilresan gick otippat smidigt. Viktor sov hela tiden och vaknade bara upp en gång för att äta. Han är en lugn filur men då han vaknar och är hungrig så är det fullt blås på röstresurserna :p . Då passade vi även på att äta på Max. Det gick otippat bra att äta i bilen – ingen spillde (inte ens jag :p) . Salladen var god, men deras hallon-lakrits milkshake var ingen höjdare.

DSC_0759

Vi kom fram till hotellet vid halv 9 tiden. Alfred tyckte det var spännande att vara på hotell (Gothia Towers), och vi hade tur som fick ett rum på 16:e våningen med utsikt mot Liseberg :). Alfred satt i fönstret och tittade ut. Det var full rulle på honom då han sprang runt i korridorerna och hoppade mellan sängarna. Det slutade med att pappan fick ligga i barnsängen med fötterna utanför :p .

DSC_0880

Utsikt

DSC04649

DSC04648

DSC04336

Hotellfrukosten var god, men Alfred åt inte så mycket. Det är lättare att inte ge honom några valmöjligheter, som då man äter frukost hemma :p . Det är lite svårt hur man ska göra under frukosten – man vill ju själv ha en lång chillad frukost, så då känns det ok att sätta honom med plattan, men samtidigt så vill jag inte att han ska vänja sig att alltid glo på den. Ett problem är att han ofta kastar i sig maten för att han ska få se på plattan och det är ju inte så bra. Frukostarna hade lite olika chill-nivå. Viktor sov under den första frukosten, medan han under den sista dagen absolut inte ville ligga i barnvagnen (och då hade vi dessutom lite bråttom att komma iväg).

DSC_0883

Frukost med platta och sovande Viktor. Jag hann även plöja igenom tidningarna och konstatera att SvD som vi prenumererar på är den klart bästa dagstidningen.

DSC_0906

Frukost med vaken Viktor och en lite sur Alfred som blivit nekad plattan efter att bara ätit ett halvt rostebröd.


Jul 1 2010

Hemåt!

Nu ska jag snart bege mig söderut. Det ska bli skönt. Jag känner mig klar med Göteborg, konferensen och speciellt mitt rum :p . Mitt rum kallar jag skrubben, ett namn som egentligen redan var upptaget av rummet jag har på mitt jobb.

Konferensen har varit OK, men inte precis ett överflöd av presentationer där jag kunde knyta an till mitt forskningsområde. Och så var det som sagt mycket goda lunchmackor, mums! Fast nu ser jag fram emot lagad mat igen…

Och så har jag lärt mig hitta bättre i Göteborg och fattar lite bättre hur staden hänger ihop. Slottsskogen var ett mycket trevligt ställe att bo nära, en riktigt mysig park. Jag hälsade på knubbsälarna och pingvinerna där varje dag – härliga djur! Haga som jag passerade på vägen till konferensen tycker jag också är en mysig statsdel. Sen gick jag genom en allé hela vägen till Avenyn, och så en liten bit att gå till Svenska mässan – en trevlig gångväg med andra ord. Och så har jag fikat med min gamla högstadiekompis, trevligt!

Och så har jag jobbat en himla massa. Inklusive tiden på konferensen har det blivit minst 12 timmars jobb per dag, oftast mer. Men så fick jag också precis klart ett utkast på avhandlingen att skicka till min handledare 🙂 . Så nu vill jag snart ha semester. Ska hoppa av tåget hos päronen idag och ta en dags mini-semester på landet 🙂 .

Nu lämnar jag backiga Göteborg för att åka hem till Skåne igen. Mycket motion har det blivit!


Jun 30 2010

Botaniska trädgården

Botaniska trädgårdar gillar jag att flanera i, så ett besök i Göteborgsvarianten blev det också efter konferensdagen i måndags. Var vackert och skönt att gå runt där.  Märkte sen att jag bara hade gått igenom halva stället, men eftersom jag kom hem från konferensen halv 8 så var jag rätt trött och orkade inte gå tillbaks. Det får bli till nästa gång!


Jun 29 2010

Siggegubben

Nu har både Jimmy och jag lämnat Malmö för att vara i varsin av de städerna i Sveriges som är större än hemstaden. Där Jimmy är så är också Sigge, som har blivit 2,5 år nu och är så här stilig:


Jun 28 2010

Det kan man ju också döpa en bar till…

Passerade denna baren på vägen till konferensen:

De har en speciell humor Göteborgarna 😉


Jun 27 2010

Konferensen har börjat

Nu har konferensen börjat. Det är en stor konferens, antagligen den största jag har varit på. Har varit bra föreläsningar och god lunch/fika (alltid viktigt för totalpoängen 😉 ). Jag snörvlar, nyser och hostar som bara den, men det funkar ändå bra att både sitta och lyssna och att promenera. 45 min promenix dit enkel väg, så man känner sig inte så stel som man brukar på konferenser. Sen gick jag en sväng på lunchen också så upp emot 3 timmars promenad har det blivit under dagen.

Här är konferensen. Nästa gång kanske man ska lobba att få bo på hotellet här bakom istället 😉 (Gothia Towers) ?


Jun 27 2010

Mini-rummet

Då jag skulle boka rum för den här konferensen så sades det att jag skulle ta billigaste möjliga boende, och det gjorde jag. Jag  insåg att man inte fick så mycket yta för 350 kr/natt i rikets näst-största stad, men blev ändå lite paff då det jag såg då jag öppnade dörren var detta:

Ett fönsterlöst rum. Det till vänster är det enda det finns för att ha kläder i. Jag insåg ganska snabbt att det var lönlöst att försöka ha ordning här…

Dock blev jag glad då jag märkte att jag fick plats att sitta vid det utfällbara bordet under sängen. Det hade inte gått om jag varit lite längre och det hade varit lite meckigt ta upp och ner sängen med alla sängkläderna hela tiden… Fast på bilden nedan ser det ut att vara mer plats än det är.

Man kan ju också sitta och jobba (och blogga!) i sängen. Den är ca 1.5 m ovanför golvet. Man blir lite skraj att man ska trilla ner då det väl är sovdags, men helt ärligt är det ju lite knäppt – man trillar ju aldrig ur sin vanliga säng. Fast den hemma är iofs aaaaningen bredare.

Men men, det är lugnt att det är ett litet rum. Jag är ju borta på dagarna och på kvällarna sitter jag ju ändå bara vid datorn 🙂 . Och att bo precis vid Slottsskogen är inte helt fel 🙂 . Är en bit till konferensen, men jag har aldrig något emot att gå – i alla fall inte om det är fint väder. Vilket jag hoppas det blir eftersom jag inte packade ner ngt paraply…