Liseberg!

2019,Göteborg,Juni 2019,Resebloggar | Saturday June 22 2019 19:04 | Comments (1)

Förra helgen var vi på Liseberg. Under två dagar dessutom!

Anlände till hotellet på kvällen.
Killarna tyckte att det var mycket spännande att kolla ut!
Ibland kom det stora båtar!
Första kvällen lät vi killarna ligga i den stora sängen medan vi satt i bäddsoffan och pratade. Dom sov gott!
På frukosten så fanns det en barnhörna – på gott och ont. Gott att man visste vart man hade dom, ont att de inte åt så mycket frukost. Som synes har Alfred och Viktor lite olika fokus.
Under den första timmen så var det inte så långa köer, så då passade vi på att åka. Alfred kom in på 130cm-attraktionerna (förutom i ett åk då han sträckte sig lite dåligt). Han är hur modig som helst att åka! Här åkte han Loke.
Så här ser Loke ut (bild: Aftonbladet – enda gången jag är på den siten…).
Läste att maxfarten är 100km/h!

Jag får lägga till att det är jag som är co-driver för alla attraktionerna som Alfred åker. Jimmy fick hänga med Viktor. Inte för att Jimmy är rädd, utan för att han “inte tycker att det är så meningsfullt” att åka vilda nöjesparksattraktioner. Min logiske man 😉 . Jag är lite mer känslomänniska där, gillar pirret i magen. Fast då jag åkte Loke var jag lite grann logisk och undrade om det var klokt att utsätta sitt barn för detta, för går maskinen sönder är man ju körd :p (tänkte inte mycket på mig själv). Min logik är mest inriktad på faror :p . Fast där är jag nog överlogisk.

Lisebergsbanan.
Väntar på Helix. I väntkön så spelas “spacig” musik. Alfred dansade lite till den, och han dansar så coolt! Undrar vem han fått det ifrån.
Huawei höll jag på att skriva, men Hanghai hette den ju.
Ibland sammanstrålade vi och då fick killarna åka tillsammans. Såhär ser det ut i köandet då.
Eller såhär. Viktor har egentligen slutat med blöjor, men här kändes det ändå nödvändigt med tanke på hur lång tid det kunde ta att nå en toalett i kombination med hans korta tid från då han upptäcker att han är kissnödig till det blir kris :p . Men han vill verkligen, verkligen inte kissa i blöjan, han blir jätteledsen om han måste det.
Kör på för fullt i farfars bilar
Video där man ser deras engagemang i farfars bilar.
Hissningen (eller Hisingen som jag trodde den hette, hade ju varit lite roligare namn)
Killarna åkte även Flumride ihop (detta är ett foto som vi köpte på Liseberg). Viktor tyckte det var helskoj i början och sa glatt “jag åker motorbååååt”. Det var skoj ända tills de två rutschkanorna kom i slutet och han upptäckte att man blev blöt. Det syns kanske på minen :p.
Då var det bättre att åka kaninresan!
Blomsterkarusellen gick också bra. Det var lite lustigt då vi åkte: det var ungefär 5 barn och 50 hästar att rida på. Jag satte mig på en häst bredvid Viktor, men då kom den tjejen i personalen fram och sa “Ursäkta men hästarna är reserverade för barn”. Jag hade förstått om det var fullbokat, men nu? De hade sagt samma till Jimmy. Kanske mer förståeligt, men jag tror nog hästarna hade hållit även för honom.
Och glassar blev det förstås. De hade även om god Lisebergs special glass.
Vi åt lunch och killarna drack över en liter cola light var. VIktor blev arg då vi sa att det var nog… Det blev mycket kissande på eftermiddagen…
Killarna såg på teater som de levde sig in i.
Alfred kramade gärna kaninerna.
Viktor var lite mer skeptisk (han var inte alls lika förtjust i att kramas som han var då han träffade Lolo och Bernie för 1,5 år sen).
Jimmy skulle fota dom vid denna bilen, men de gjorde mest fula miner
VI hälsade på Matilda och hennes päron. Alfred tyckte det var spännande med bebis.
Viktor tyckte inte att bebisen var så intressant, men leksakerna var mer intressanta!
Han var lite hård mot babygymmet…

Götet

2018,Göteborg,Oktober 2018,Resebloggar | Thursday October 11 2018 07:26 | Comments (0)

Jag var på jobbresa i Göteborg i helgen. Våra vänner Florencia och Martin var på besök hos oss i helgen, och sen åkte jag med dom tillbaks till Göteborg och bodde där i två dagar.

På tisdagsmorgonen så satt jag helt själv på ett cafe, drack kaffe och läste pocket (En annan Alice) i 1,5 timme. Lyyyyyx! Sen läste jag faktiskt även pocket på tågresan hem – ni berättar inte detta för mitt jobb va 😉 ?

Morgonpromenad i Götet

Träd som inte riktigt bestämt sig vilken färg det ska ha.

Sen kom jag hem i tid för att hämta killarna på skola/förskola, och de blev så glada att se mig ♥ . Alfred hade sagt till Jimmy sen på kvällen att det bästa med dagen, det var att mamma kom hem ♥ .

Dammsugar-djuret

2018,Alfred,Göteborg,Resebloggar,September 2018,Viktor | Monday September 10 2018 08:12 | Comments (0)

Alfred och Viktor tyckte att det var superspännande med det lilla djuret som Florencia och Martin hade – dammsugaren som gick av sig själv.

Det hade ju varit superhärligt att ha en sån hemma, men den stackaren hade nog fått både magproblem (lego t.ex…) och blivit överansträngd. Här ett foto på vad Viktor gjorde häromdagen då jag lämnade han ur sikte en stund vid matlagningen…

Liseberg

2018,Göteborg,Resebloggar,September 2018,Syskonen | Sunday September 9 2018 10:10 | Comments (2)

Förra helgen var vi på Liseberg! En utflykt som Alfred pratat om under en lång tid. Nu har vi varit på Liseberg 3 år i rad så det är nästan en tradition 🙂 . Vi bodde hos Florencia och Martin, skoj att se dom som vanligt 🙂 . De åkte med killarna på en del turer så vi kunde pusta ut en liten stund. Det var en kul utflykt, men tyvärr var det väldigt mycket folk, så det blev mycket köande och inte jättemycket åkt.

Det var en lång kö till farfars bilar.

Maken och jag kunde roa oss med att fotografera varandra medan övriga köade :p . Han har en så färgglad mobil 😉 .

I bilen tillslut! Sen fick de körkort:

Viktor tyckte om Kaninlandet. Alfred har någon grej om att tugga på tröjan.

Kaninresan. Eller “traktor” som Viktor kallde den.


Åka båt!

Ännu mer åka båt – Kållerado. Till denna hade vi en av våra tre Expressbiljetter, som man fick då man bokade online. Väldigt bra att slippa köa en timme.

Kaffekopparna blev det inga riktigt bra foton ifrån. Alfred och jag satt i samma kopp som två jämnåriga tjejer, vilket han nog tyckte var lite spännande. Då åkturen var slut sa den ena tjejen “Jag vinkade till min mamma många gånger, men hon såg mig inte för hon såg bara ner i sin mobil. Det gör hon alltid”. Lite sorgligt :/ .

Killarna åker själva.

Alfred var jättebra på att hitta i spegelsalen. Viktor däremot tyckte inte alls om den och sprang ut igen.

♥Brorsorna♥

Liseberg

2017,Alfred,Augusti 2017,Göteborg,Resebloggar | Wednesday August 16 2017 07:48 | Comments (0)

Under den första helgen i Augusti åkte vi upp till Göteborg. Där besökte vi Liseberg, ihop med våra kompisar Florencia och Martin som vi bodde hos. Det blev en lång dag – vi stannade där till klockan 22.30! Vi åkte mycket, trots att det var långa köer. Alfred älskar att åka (och mamma med)! Och nu då han är över 110 cm så får han åka lite fler attraktioner än vad han fick förra året.

Det blev inte så mycket fotat men här är två foton.

Alfred fick en ballong att ta med sig hem. Den är ungefär lika lång som Jimmy, och maken har hoppat till ett antal gånger då han trott att det varit en människa :p . Det har inte hänt mig :p . Så han är inte förtjust i kaninen.

Liseberg

2016,Alfred,Göteborg,Oktober 2016,Resebloggar,Viktor | Tuesday October 11 2016 07:11 | Comments (0)

Självklart blev det även en tur till Liseberg då vi var i Göteborg, då vädret tillät detta. Alfred älskade att åka karuseller och mamman tyckte att det var kul hon med 🙂 . Alfreds favorit var flumride. Det blev en lång dag – vi var där mellan 11 och 19 (då ville Viktor hem till hotellrummet efter att sovit i vagnen i princip hela dagen) och det var full rulle hela tiden. Avslutade med lite sushi och vin på rummet då kidsen somnat. På söndagen hälsade vi på Florencia och Martin i Göteborg samt Päronen på hemvägen. En riktigt lyckad mini-semester 🙂

DSC04435

DSC04525

DSC04526

DSC04582

DSC_0925

Universeum

2016,Alfred,Göteborg,Oktober 2016,Resebloggar | Monday October 10 2016 07:54 | Comments (0)

Under Göteborgsbesöket så besökte vi Universeum.

DSC_0886-2

Hajarna DSC04340

RegnskogenDSC04370

DSC04363

DSC04367

Favoritgrejen var att rulla kulor och utforska gravitationen.DSC04385

Man kunde testa olika fysiska saker på hälsa-området, som hur länge man kunde hänga såhär. Alfred var duktig. Inte mamma :p . Jag hade inte överlevt många sekunder i actionfilmer där man hänger såhär :p .DSC04397

Det fanns ett rum där de spelade chillmusik och man kunde chilla. Den delen gillade Jimmy&jag, men inte Alfred :p .DSC04405

Jimmy försöker trycka så snabbt som möjligt på lysande knappar, men Alfred interfererade en del :p.DSC04425

 

 

Tur till Göteborg: Bilfärd och hotell

2016,Göteborg,Oktober 2016,Resebloggar | Saturday October 8 2016 12:02 | Comments (0)

Förra helgen var vi iväg på vår första familjeutflykt med hotellövernattning (faktiskt för både Alfred och Viktor…), då vi tog en tur till Göteborg mellan torsdagen till söndagen. Vi åkte upp på torsdags eftermiddag (som vanligt kom vi iväg senare än vi planerat :p). Bilresan gick otippat smidigt. Viktor sov hela tiden och vaknade bara upp en gång för att äta. Han är en lugn filur men då han vaknar och är hungrig så är det fullt blås på röstresurserna :p . Då passade vi även på att äta på Max. Det gick otippat bra att äta i bilen – ingen spillde (inte ens jag :p) . Salladen var god, men deras hallon-lakrits milkshake var ingen höjdare.

DSC_0759

Vi kom fram till hotellet vid halv 9 tiden. Alfred tyckte det var spännande att vara på hotell (Gothia Towers), och vi hade tur som fick ett rum på 16:e våningen med utsikt mot Liseberg :). Alfred satt i fönstret och tittade ut. Det var full rulle på honom då han sprang runt i korridorerna och hoppade mellan sängarna. Det slutade med att pappan fick ligga i barnsängen med fötterna utanför :p .

DSC_0880

Utsikt

DSC04649

DSC04648

DSC04336

Hotellfrukosten var god, men Alfred åt inte så mycket. Det är lättare att inte ge honom några valmöjligheter, som då man äter frukost hemma :p . Det är lite svårt hur man ska göra under frukosten – man vill ju själv ha en lång chillad frukost, så då känns det ok att sätta honom med plattan, men samtidigt så vill jag inte att han ska vänja sig att alltid glo på den. Ett problem är att han ofta kastar i sig maten för att han ska få se på plattan och det är ju inte så bra. Frukostarna hade lite olika chill-nivå. Viktor sov under den första frukosten, medan han under den sista dagen absolut inte ville ligga i barnvagnen (och då hade vi dessutom lite bråttom att komma iväg).

DSC_0883

Frukost med platta och sovande Viktor. Jag hann även plöja igenom tidningarna och konstatera att SvD som vi prenumererar på är den klart bästa dagstidningen.

DSC_0906

Frukost med vaken Viktor och en lite sur Alfred som blivit nekad plattan efter att bara ätit ett halvt rostebröd.

Hemåt!

2010,Göteborg,Juli 2010,Resebloggar | Thursday July 1 2010 07:22 | Comments (2)

Nu ska jag snart bege mig söderut. Det ska bli skönt. Jag känner mig klar med Göteborg, konferensen och speciellt mitt rum :p . Mitt rum kallar jag skrubben, ett namn som egentligen redan var upptaget av rummet jag har på mitt jobb.

Konferensen har varit OK, men inte precis ett överflöd av presentationer där jag kunde knyta an till mitt forskningsområde. Och så var det som sagt mycket goda lunchmackor, mums! Fast nu ser jag fram emot lagad mat igen…

Och så har jag lärt mig hitta bättre i Göteborg och fattar lite bättre hur staden hänger ihop. Slottsskogen var ett mycket trevligt ställe att bo nära, en riktigt mysig park. Jag hälsade på knubbsälarna och pingvinerna där varje dag – härliga djur! Haga som jag passerade på vägen till konferensen tycker jag också är en mysig statsdel. Sen gick jag genom en allé hela vägen till Avenyn, och så en liten bit att gå till Svenska mässan – en trevlig gångväg med andra ord. Och så har jag fikat med min gamla högstadiekompis, trevligt!

Och så har jag jobbat en himla massa. Inklusive tiden på konferensen har det blivit minst 12 timmars jobb per dag, oftast mer. Men så fick jag också precis klart ett utkast på avhandlingen att skicka till min handledare 🙂 . Så nu vill jag snart ha semester. Ska hoppa av tåget hos päronen idag och ta en dags mini-semester på landet 🙂 .

Nu lämnar jag backiga Göteborg för att åka hem till Skåne igen. Mycket motion har det blivit!

Botaniska trädgården

2010,Göteborg,Maj 2010,Resebloggar | Wednesday June 30 2010 00:05 | Comments (0)

Botaniska trädgårdar gillar jag att flanera i, så ett besök i Göteborgsvarianten blev det också efter konferensdagen i måndags. Var vackert och skönt att gå runt där.  Märkte sen att jag bara hade gått igenom halva stället, men eftersom jag kom hem från konferensen halv 8 så var jag rätt trött och orkade inte gå tillbaks. Det får bli till nästa gång!

Next Page »