Liseberg!

Förra helgen var vi på Liseberg. Under två dagar dessutom!

Anlände till hotellet på kvällen.
Killarna tyckte att det var mycket spännande att kolla ut!
Ibland kom det stora båtar!
Första kvällen lät vi killarna ligga i den stora sängen medan vi satt i bäddsoffan och pratade. Dom sov gott!
På frukosten så fanns det en barnhörna – på gott och ont. Gott att man visste vart man hade dom, ont att de inte åt så mycket frukost. Som synes har Alfred och Viktor lite olika fokus.
Under den första timmen så var det inte så långa köer, så då passade vi på att åka. Alfred kom in på 130cm-attraktionerna (förutom i ett åk då han sträckte sig lite dåligt). Han är hur modig som helst att åka! Här åkte han Loke.
Så här ser Loke ut (bild: Aftonbladet – enda gången jag är på den siten…).
Läste att maxfarten är 100km/h!

Jag får lägga till att det är jag som är co-driver för alla attraktionerna som Alfred åker. Jimmy fick hänga med Viktor. Inte för att Jimmy är rädd, utan för att han “inte tycker att det är så meningsfullt” att åka vilda nöjesparksattraktioner. Min logiske man 😉 . Jag är lite mer känslomänniska där, gillar pirret i magen. Fast då jag åkte Loke var jag lite grann logisk och undrade om det var klokt att utsätta sitt barn för detta, för går maskinen sönder är man ju körd :p (tänkte inte mycket på mig själv). Min logik är mest inriktad på faror :p . Fast där är jag nog överlogisk.

Lisebergsbanan.
Väntar på Helix. I väntkön så spelas “spacig” musik. Alfred dansade lite till den, och han dansar så coolt! Undrar vem han fått det ifrån.
Huawei höll jag på att skriva, men Hanghai hette den ju.
Ibland sammanstrålade vi och då fick killarna åka tillsammans. Såhär ser det ut i köandet då.
Eller såhär. Viktor har egentligen slutat med blöjor, men här kändes det ändå nödvändigt med tanke på hur lång tid det kunde ta att nå en toalett i kombination med hans korta tid från då han upptäcker att han är kissnödig till det blir kris :p . Men han vill verkligen, verkligen inte kissa i blöjan, han blir jätteledsen om han måste det.
Kör på för fullt i farfars bilar
Video där man ser deras engagemang i farfars bilar.
Hissningen (eller Hisingen som jag trodde den hette, hade ju varit lite roligare namn)
Killarna åkte även Flumride ihop (detta är ett foto som vi köpte på Liseberg). Viktor tyckte det var helskoj i början och sa glatt “jag åker motorbååååt”. Det var skoj ända tills de två rutschkanorna kom i slutet och han upptäckte att man blev blöt. Det syns kanske på minen :p.
Då var det bättre att åka kaninresan!
Blomsterkarusellen gick också bra. Det var lite lustigt då vi åkte: det var ungefär 5 barn och 50 hästar att rida på. Jag satte mig på en häst bredvid Viktor, men då kom den tjejen i personalen fram och sa “Ursäkta men hästarna är reserverade för barn”. Jag hade förstått om det var fullbokat, men nu? De hade sagt samma till Jimmy. Kanske mer förståeligt, men jag tror nog hästarna hade hållit även för honom.
Och glassar blev det förstås. De hade även om god Lisebergs special glass.
Vi åt lunch och killarna drack över en liter cola light var. VIktor blev arg då vi sa att det var nog… Det blev mycket kissande på eftermiddagen…
Killarna såg på teater som de levde sig in i.
Alfred kramade gärna kaninerna.
Viktor var lite mer skeptisk (han var inte alls lika förtjust i att kramas som han var då han träffade Lolo och Bernie för 1,5 år sen).
Jimmy skulle fota dom vid denna bilen, men de gjorde mest fula miner
VI hälsade på Matilda och hennes päron. Alfred tyckte det var spännande med bebis.
Viktor tyckte inte att bebisen var så intressant, men leksakerna var mer intressanta!
Han var lite hård mot babygymmet…
This entry was posted in 2019, Göteborg, Juni 2019, Resebloggar. Bookmark the permalink.

1 Response to Liseberg!

  1. Tommy Engström says:

    Vilken härlig nöjes tripp kramar från farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *